En Sıcak Konular

4+4+4'ÜN GÖRÜLMEYEN ARKA BAHÇESİNİ BAKAN DİNÇER DEŞİFRE ETTİ

14 Mart 2012 13:39 tsi
4+4+4'ÜN GÖRÜLMEYEN ARKA BAHÇESİNİ BAKAN DİNÇER DEŞİFRE ETTİ Kaba kuvvetle komisyondan geçirilen düzenlemenin altından AKP'nin gerçek niyetleri çıkıyor.

4+4+4'lük ihanet...

Kaba kuvvetle komisyondan geçirilen düzenlemenin altından AKP'nin gerçek niyetleri çıkıyor. PKK ile varılan mutabakat çerçevesinde Kürtçe seçmeli ders oluyor.
 
Sadece yandaşlar memnun
AKP ve yanaşmaları dışında hiç kimse ve hiçbir uzmandan destek bulmamasına rağmen, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yöntemle ve zor kullanılarak Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçirilen 4+4+4 düzenlemesinin ne maksatla yapıldığı ortaya çıkmaya başladı.
 
Dinçer baklayı ağzından çıkardı
MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yapılan düzenlemeyle Kürtçe'nin de seçmeli ders olabileceğini söyleyerek, asıl niyetin ne olduğunu itiraf etti. Dinçer'in bu sözleri PKK ile varılan mutabakata bağlı kalındığını ve bu sürecin sonunda İmralı canisinin de affedilebileceğini gösterdi.
 
Tüm eğitim camiası tedirgin
YENİ eğitim düzenlemesi ile ilgili olarak bütün eğitim camiası büyük bir tedirginlik yaşıyor. Okulların fiziki durumu, öğretmenlerin yeterliliği gibi hayati unsurlara, sistemin ortaya çıkaracağı çarpıklıklar ekleniyor. Teklifin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında da büyük tartışmaların çıkması kaçınılmaz görünüyor.  

AKP ve yanaşmaları dışında hiç kimse ve hiçbir uzmandan destek bulmamasına rağmen, aniden gündeme giren ve bir oldu-bitti ile kanunlaştırılmaya çalışılan düzenleme ile ne yapılmak istendiği ortaya çıkmaya başladı. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yöntemle ve zor kullanılarak Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçirilen 4+4+4 teklif, bir ihanetin daha yolunu açıyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, teklifin kanunlaşması durumunda Kürtçe'nin seçmeli ders olabileceğini söyledi. Dinçer'in bu sözleri PKK ile varılan mutabakata bağlı kalındığını ve bu sürecin sonunda İmralı canisinin de affedilebileceğini gösterdi.

Yeni eğitim düzenlemesi ile ilgili olarak bütün eğitim camiası büyük bir tedirginlik yaşıyor. Okulların fiziki durumu, öğretmenlerin yeterliliği gibi hayati unsurlara, sistemin ortaya çıkaracağı çarpıklıklar ekleniyor. Muhalefet sözcülerinin yaptığı açıklamalar teklifin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında da büyük tartışmaların çıkacağını gösteriyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bir televizyon kanalında 4+4+4 yasa teklifiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Dinçer, "Eğer Türkiye'yi böyle demokratikleştiriyorsanız Kürtçe'nin de seçmeli ders olmasında ne mahsur var?" diye sordu ve asıl niyetin ne olduğunu itiraf etti.

Komisyonda yaşanan olayları değerlendiren Dinçer, "Ben komisyonda yoktum. Normal şartlarda komisyon başkanımız ve AKP yönetimi muhalefetin konuyla alakalı bütün sözleri söylemeleri konusunda büyük fırsat verdiler. Orada günlerce konuşulan tartışılanın göz ardı edildiği bir yöntem izlendi. Bir konuyu tartışmak ayrı bir şeydir bir süreci engellemek ayrı birşeydir" dedi.

Dinçer sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu yapıyorsanız karşınızdakilerin sürece dair haklarını da görmek zorundasınızdır. Bu AK Parti'de bardağı taşıran bir durum oldu. Bir haftadır CHP'liler sürekli erken gelip oraya oturdular, sürekli konuşarak başkasına söz hakkı vermediler. AK Parti'nin 100 milletvekiliyle gelip oraya oturmasını meşru hale getiren CHP'nin gösterdiği tavırdır. "

Dinçer bir soru üzerine, "Eğitimi sistemini baştan sona kadar değiştiren bir düzenleme yapılmıyor. Sadece ve sadece eğitimin yapısı düzenleniyor" ifadesini de kullandı. 

DİN DERSİ SORUSU

Bakan Dinçer, başka bir soru üzerine de, "Din Kültürü ve Ahlak dersi başka ülkelerde okutulan din dersine tekabül etmiyor. Ben dersi denildiğine İslam, Hıristiyanlık ve Museviliğin ya da kendi inancı neyse onun öğretilmesini anlıyorum" dedi.

Alevilerin durumunu da değerlendiren Dinçer, "Aleviler kendi derslerini almak istiyorlarsa onlara o dersleri vermenin ne mahsuru var?" diye sordu.
 
Kamuoyunda sık sık tartışılan İmam Hatip'lerin durumuyla ilgili de konuşan Milli Eğitim Bakanı, "İmam Hatip okulunu tercih eden bir öğrenci zaten Kur'an dersi alıyor. Kılık kıyafetle ilgili bir yönetmelik değiştirmiş değiliz. Bütün bunlar tartışma mevzusu değil. Gündemimizde bunlar yok. Toplum neden bu konulardan kaygı duyuyor? Bu ciddi bir şekilde güvensizlik meselesi" dedi.

KÜRTÇE'NİN NE MAHSURU VAR?

Bakan sözlerine, "Eğer Türkiye'yi böyle demokratikleştiriyorsanız Kürtçe'nin de seçimlik ders olmasında ne mahsur var? Talim Terbiye Kurulu her türlü ayrıntıya bakar ve en doğru kararı verir merak etmeyin" diye devam etti. 

İLKOKUL 4 YIL OLACAK

Bakan Dinçer, yeni düzenlemeyle birlikte ilkokulun 4 yıl olacağını da açıkladı.

HAFTAYA GENEL KURULA GELİYOR

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin, gelecek hafta TBMM Genel Kuruluna gelebileceğini söyledi.



Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=4-4-4-39luk-ihanet&id=23184


Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,433 µs