En Sıcak Konular

ÇİÇEK: İSTİHDAMIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK

21 Ocak 2008 20:49 tsi
ÇİÇEK: İSTİHDAMIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında istihdam paketinin ele alındığını belirterek, 'yatırımın ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz'' dedi.

ANKARA - Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında istihdam paketinin ele alındığını belirterek, 'yatırımın ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz'' dedi.
     Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kurul'da görüşülen konular hakkında hakkında bilgi verdi.
     Bakanlar Kurulu toplantısında, yürürlükteki ismiyle Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu, tasarıdaki yeni ismiyle de Hukuk Muhakemeleri Kanun Tasarısı'nın da ele alındığını belirten Çiçek, bu kanunun önemli ve temel kanun niteliğinde bulunduğunu dile getirdi.
     Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun önemli bir usul kanunun olduğunu ve yeni baştan ele alınması gerektiğini anlatan Bakan Çiçek, konuyla ilgili esaslı bir çalışma yapıldığını ifade etti.
     Cemil Çiçek, toplantıda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın adrese dayalı nüfus sistemi konusunda bilgi verdiklerini de bildirdi.
     Artık eve hapsolunarak nüfus sayımının yapılmayacağını belirten Çiçek, bir takım karmaşıklıkların büyük ölçüde ortadan kalkacağını, adli hizmetler açısından da davalının adresinin bulunmasında sistemin kolaylık getirdiğini ifade etti.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın Medeniyetler İttifakı Projesi ile ilgili ulusal plan taslağını Bakanlar Kurulu üyelerine dağıttığını da belirtti.
     Toplantıda istihdam paketinin de görüşüldüğünü açıklayan Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu konuda bilgi sunduğunu söyledi.
     Sunulan metnin Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında son bir değerlendirmeye tabi tutulacağını bildiren Çiçek, ''Böyle bir paketle amaçladığımız şey, yatırımın ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmak. İşsizliğin azaltılması gibi bir önemli hedefimiz var. Genç ve kadın istihdamının teşviki esastır. Ve Türk ekonomisinin yüzde 47'si kayıt dışıdır. İstihdam paketinin devreye sokulmasıyla kayıt dışılığın azaltılması ile ilgili bir hedef ortaya konmaktadır. Tabii bununla ilgili de hukuku, cezai, idari birçok tedbirler getirilecektir. İdari ve mali yükler azaltılacaktır. Aktif işgücü programlarına ağırlık verilecektir'' dedi.
     Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çiçek, ''Hükümet Sözcüsü olarak türban konusundaki görüşlerinizi merak ediyorum. MHP ve AK Parti, türban konusunda ortak bir noktada buluşabilecek mi, eğer bir uzlaşma sağlanamazsa Anayasa taslağı içinde mi bu sorun çözülecek?'' sorusu üzerine, "MHP'nin yapmış olduğu teklif, bizim tarafımızdan eksik bulundu değil. Bizden evvel Anayasa hukukçuları bunun yeterli olmadığını söyledi. Ortada bir problem var, bu problemin çözülmesinde bu teklif yeterli olacak mı olmayacak mı diye konuşulduğunda bu konuda anayasacıların bir kısmını programlarınıza davet ettiniz, oralarda konuştular, bu teklifin yeterli olmadığını söylediler. Olumlu bir adım gibi gözüküyor, 'olumlu bir yaklaşımdır ama sorunu çözmüyor' diye konuyu değerlendirdiler. Bu noktadan hareketle bir işi yapacaksak o zaman da sorunu çözmüş olmamız gerekir. Bu tür bir düzenleme sorunu çözmüyor. O zaman oturup üzerinde çalışılması gerekir" şeklinde konuştu.


Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,118 µs