En Sıcak Konular

ABANT NE SÖYLEDİ ÜLKE NE DUYDU?

14 Mart 2012 13:22 tsi
ABANT NE SÖYLEDİ ÜLKE NE DUYDU? Yaptıklarına, yazdıklarına bakmadan, sebep oldukları bunca felaketlere bakmadan hala akıl hocalığına devam ediyorlar.

Abant ne söyledi ülke ne duydu?

"Abant platformu" diye bir kuruluş var bilirsiniz. 
Diyalogcu ekibin yan kuruluşlarından biridir. 
Hatta mevcut iktidar partisinin temellerinin bu platformda atıldığı rivayet edilmektedir. 
Dolayısıyla eserine bakarak, kime ve kimlere hizmet ettiğini rahatlıkla anlayabilirsiniz. 
Son toplantısını ve sondan önceki iki toplantısını da "Yeni Anayasa" üzerine yapmış. 
Aynı ekibin televizyonları, ülkede oalağanüstü bir şey olsa, mesela deprem olsa dahi nasılki birinci haberleri Ergenekon üzerine ise, bu sözünü ettiğimiz kuruluş ta, her defasında abuk-sabuk gündemleri getirip millete dayatması ile meşhurdur. 
Ülkeyi on yıldan beri tek başına yöneten iktidar partisinin dolayısyla iktidarın yol göstericisi, akıl hocası konumundaki Abantçılar, şimdiye kadar hangi derde derman, hangi yaraya merhem üretebilmişlerdir ki, hala akıl hocalığına devam ediyorlar? 
Abant platformunun ve benzerlerinin kılavuzluğunda on yılda koca ülkenin geldiği noktaya bir bakar mısınız: 
"Son haftalarda yaşananlardan bir demet sunalım. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geleceklerini belirlemeleri için Kürtlerin önüne sandık kurulmasını ve referandum yapılmasını istiyor. Diyarbakır'da baba Mustafa Barzani'yi anma toplantısı düzenleniyor. Barzani'nin bayrağı çekiliyor. Devletimize meydan okunuyor. Sömürgecilerin kışkırtmasıyla Devletimize isyan eden, masum insanlarımızı katleden, kan döken Şeyh Sait ve Şeyh Rıza gibilerinin heykelleri dikiliyor, birer kahraman olarak tanıtılmaya çalışılıyor. Diyarbakır'da dil konferansı düzenleniyor. 200'ü aşkın Kürtçü devletimize 13 maddelik şart dayatıyor. Ana okulundan üniversiteye Kürtçe'yi eğitim dili olarak talep ediyor, bu da siyasal bir statü ile mümkündür diyor. Mustazaf-Der, bu topraklarda Türklerin ne hakkı varsa, Kürtlerin de aynı haklara sahip olması gerektiğini savunarak, "Kürtçe de Türkçe gibi resmi dil olmalıdır" diyor. BMM Başkanı Cemil Çiçek'in katıldığı 'Yeni Anayasa Süreci' başlıklı toplantıya katılan Türkiye Ermenileri Genel Patrik Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Süryani Kadim Cemaati İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin, Süryani Katolik Cemaati Ruhani Lideri Yusuf beklentilerini şöyle anlatıyorlar: 
Bu anayasada bizleri üzen maddeler var. Örneğin "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" deniliyor, ama biz "Türkiye vatandaşıyız. Türkiye vatandaşı Ermeni'yiz. Türk değiliz" diyorlar. (Anayasa bu amaçla değiştirilmek isteniyor.) Eşitlik istiyoruz. Patrikhanemizin tüzel kişiliği yoktur." (Sadi Somuncuoğlu; Yeni Çağ, 10 Mart 2012) 
Sadece son bir kaç haftada yaşanan gelişmeler bunlar, hafta hafta, ay ay, yıl yıl on seneyi tarayın bakalım neler görceksiniz ve hiç şüpheniz olmasın hepsinde de Abant Paltformunun çok önemli katkıları olmuştur, önemli ölçüde pay sahibidir. 
İnsan şöyle bir vicdan muhasebesi yapar, geçen on yılı bir değerlendirir ve ülkenin uçurumun başına gelişinde bizim de payımız oldu der ve bir köşeye çekilir, tevbe istiğfar eder. 
Bunlar hem kel hem de fodol, yaptıklarına, yazdıklarına bakmadan, sebep oldukları bunca felaketlere bakmadan hala akıl hocalığına devam ediyorlar. 
Allah akıl fikir versin

 

Aziz Karaca - Yeni Mesaj


Kaynak: yENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12000878/abant-ne-soyledi-ulke-ne-duydu/aziz-karaca


Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,246 µs