En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''ORMANDA MI YETİŞTİN SEN''

13 Mart 2012 14:21 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''ORMANDA MI YETİŞTİN SEN'' Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Hangi dilden anlıyorsunuz o dilden' sözüne 'Biz hangi milletvekilini yere düşürüp tekmeledik. Biz demokrasi dilinden söz ediyoruz. Hangi dilden söz ediyorsun. Ormanda mı yetiştin sen' cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan ağır sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın 'Hangi dilden anlıyorsunuz o dilden' sözüne 'Biz hangi milletvekilini yere düşürüp tekmeledik. Biz demokrasi dilinden söz ediyoruz. Hangi dilden söz ediyorsun. Ormanda mı yetiştin sen' cevabını verdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"BAŞBAKAN EMİNİM 'OH OLDU' DİYORDUR"

Davanın zaman aşımına uğraması Türkiye için bir yüz karasıdır. Bu tablo özgür Türkiye'ye eğitilmiş bir topluma yakışmıyor. Bu tablo yüreği insan sevgisi olan Türkiye'ye yakışmıyor. Bu tablonun içinde AKP'nin ağırlığı var. Çünkü o faillerin büyük çoğunluğunu AKP milletvekilleri savunuyordu ve şimdi çoğu Meclis'te. Başbakan eminim oh oldu biz de kurtardık işi diyordur. Kim olursa olsun insanların haklarını savunmak özellikle parlamenterlerin görevi olmalıdır.

11 işçimiz hayatını kaybetti. AKP'li Bakan çıkıp diyor ki Türkiye'nin iş güvenliği yasasına ihtiyacı var. Onlar sanki iktidarda değil de muhalefetteler. Sanki getirdiler de biz karşı çıktı. 10 yıldır iktidarda değil misin sen? Başkası mı iktidarda?

O işçilerden kaçı sigortalıydı o bakan bir de ona baksın. Biz mağdurun mazlumun yanındayız. Zalime karşıyız ve bunu her koşulda sürdüreceğiz. Geçen Pazar günü eğitimcilerle yaptığımız toplantıda bir Profesörümüz, "Evet bugün burada eğitim konusunda toplantı yapıyoruz. Mevcut yasa teklifi hakkında olumsuz görüş bildirirsem bunun bedeli olacak mı bilmiyorum" dedi.

"BİR KADINA NASIL TEKME ATARSINIZ SİZ"

Düşünce açıklama özgürlüğü değil düşlünce açıklamama yönünde bir baskı var bu toplumda artık. Bu kaygı dile getirildiği anda bana telefon geldi, CHP milletvekilleri yumruklandı tekmelendi diye. Zorbalıkla alçaklıkla darp edildiler. Bu topraklarda yere düşene tekme atılmaz. Ama onların anlayışında yere düşene tekme atılır. Onların inançları Müslümanlığın engin hoşgörüsüyle bağdaşmıyor. Bir kadına nasıl tekme atarsınız siz? İnsanda biraz utanma olur, haya olur, ar olur.

Daha önce de danışmanlarını getirmişlerdi. Kimle gelirseniz gelin CHP'yi susturamayacaksınız. Tekmelerin yaşandığı TBMM'de düşüncelere askıya alınmış orman kanunu geçerli demektir. Ben şimdi kaygı duyan o hocama ne diyeceğim. Milletvekili tekmelenip dövülüyorsa sokaktaki vatandaş hayli hayli dövülüp tekmelenir.

"MİLLETVEKİLİ TEKMELEYİN DİYE Mİ OY VERDİLER"

Biz en haklı meşru müdafaamızı yapıyoruz. Çünkü şiddeti reddediyoruz biz. İnsanı dövmek değil insanı dinlemektir aslolan. İnsanı tekmelemek değil onunla tokalaşmaktır aslolan.

Şiddet bile uygulasalar bizi yolumuzdan alıkoyamazlar. Demokrasi düşmanları milletvekillerini tekmelerse o demokrasi düşmanlarına bu milletin ders vermesini istiyoruz biz. Bir milletvekili nasıl susturacaklar. O zaman neden vatandaşlar oy veriyor. Halk milletvekili tekmeleyin diye mi size oy verdiler.

Aydın geçinen bazı arkadaşlara sesleniyorum buradan. Arada sırada çıkıp ahkam kesiyorlar. Bir daha 'CHP muhalefet yapmayı bilmiyor' derseniz tekmelenen arkadaşlarımız bakın ve vicdanınızı sorgulayın. Eğitimi gibi önemli bir konunu bir gece yarısı teklifiyle parlamentoya getirilmesiyle ilgili Recep Tayyip Erdoğan neden konuşmaz. Neden bakanlar kuruluna getirmedin. Hangi bakan bunu imzalamayacaktı.

"BÜLENT ARINÇ DOĞRULARI SÖYLEDİĞİ İÇİN SAYGI DUYARIM"

8 yıllık kesintisiz eğitimin bu ülkeye en zararı oldu. Bir tek rapor getirsinler. Ama olumlu yönde çok sayıda rapor var. Sorun Recep Tayyip Erdoğan'ın kafasında. Çağdışı kafalar buna karşı çıkar. Sayın Bülent Arınç arada bir doğruları söylediği ve vicdanını sesini dinlediği için saygı duyarım. AK Partili milletvekilleri gelip sıraları doldurdu diyor doğru. Konuşma sıralarını aldılar diyor. İşte bu yalan size bu bilgiyi kim verdiyse yalan söylemiş.

"ORMANDA MI YETİŞTİN SEN"

Pazar günü kravatsız montlarıyla geldiler. Önceden yemek ısmarlanmış söz mü istediler. Bir kişi bile söz almadı. Bir tek gelme gerekçeleri var. Kaba kuvvet için geldiler.

Başbakan hangi dilden anlıyorlarsa o demiş. Biz hangi milletvekilini yere düşürüp tekmeledik. Biz demokrasi dilinden söz ediyoruz. Hangi dilden söz ediyorsun. Ormanda mı yetiştin sen?

Sayın Bülent Arınç'a söylüyorum. Kuldan utanmıyorsan Allah'tan korkalım. Yalan söylemeyelim. Onlar oraya konuşmak için değil CHP milletvekillerini darp etmek için geldiler.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kilicdaroglundan-agir-sozler/436511/9/Siyaset


Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,198 µs