En Sıcak Konular

MUHALEFET'TEN EĞİTİM KOMİSYONUNDA YAŞANANLARA BÜYÜK TEPKİ

11 Mart 2012 23:16 tsi
MUHALEFET'TEN EĞİTİM KOMİSYONUNDA YAŞANANLARA BÜYÜK TEPKİ CHP Grupbaşkanvekili İnce, "Bunun bir de ikinci raundu var. Bu iş artık sokakta çözülür." dedi. MHP Genel Başkan Yargımcısı Şandır ise "Yasa gayrimeşrudur. Komisyon kararını yok sayıyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'li İnce: Bu iş artık sokakta çözülür

4+4+4 kanun teklifinin TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilmesinin ardından CHP Grubu Olağanüstü toplandı.

CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce, "Bunun bir de ikinci raundu var. Bu iş artık sokakta çözülür." dedi.

MHP Genel Başkan Yargımcısı Mehmet Şandır ise "Yasa gayrimeşrudur. Komisyon kararını yok sayıyoruz." şeklinde konuştu.

Bazı CHP'li milletvekillerinin "Kahrolsun faşizm" şeklinde sloganlar attığı görüldü. Tartışma ve kavgaların ardından CHP'liler salondan ayrıldı. CHP'liler yaşananlarla ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

MHP Grup Başkanvekili Şandır: Teklif gayrimeşrudur MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edilen teklifin gayrimeşru olduğunu söyledi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonunun MHP'li üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Şandır, yaşananların kabul edilemeyeceğini belirterek, 'TBMM'nin şahsiyetine, Türk demokrasisine ve Türk milletine hakaret edilmiştir. Bunun sorumlusu ve müsebbibi AKP iktidarı, başta Başbakan Erdoğan ve AKP yöneticilerdir'' dedi.

Türk milletinin geleceğini şekillendiren bir düzenlemenin Komisyon görüşmelerinin yarım saat içinde tamamlandığını anlatan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Başbakan'ın talimatıyla AKP milletvekilleri bir fiili durum yaratmış; bizlerin komisyon başkanına ulaşmamızı engellemişlerdir, komisyon üyesi arkadaşlarımızın söz taleplerine yanıt vermemişlerdir. Bugün kabul edilen teklif gayrimeşrudur. İçtüzüğün amir hükümlerine göre görüşülmemiştir, Teklifin Genel Kurula indirilmesi gayrimeşru olacaktır. Bu konuda sorumluluk Sayın Cemil Çiçek'e aittir, TBMM'de milletin iradesi çiğnenmiştir. Bu despotizmdir, tek adam yönetiminin dayatmasıdır. MHP olarak bunu asla kabul etmeyeceğiz. Bu sonucu kabul etmeyeceğiz, Komisyonunu bu kararını yok sayacak ve bu çirkinliği milletimize anlatacağız.'' MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu da ''hiçbir demokrasi ve özgürlüğe sığmayan eylemle'' teklifin komisyondan milletin iradesine hiçe sayarak geçirdiklerini savunarak, ''Bu zorba demokrasidir. Kendilerinin ileri demokrasi olarak bahsettiği kavram eyleme dönüştürdüklerinde zorba demokrasiye dönüşmüştür. Milletin sesini kısmışlardır. Buradan millete şikayet ediyoruz milletin artık yüreğini otaya koyması, şikayetini toplu olarak dile getirmeleri ve dayatma olarak ortaya konan böyle bir düzenlemenin kabul edilmesi mümkün değil. Biz de milleti göreve davet ediyoruz'' diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise yaşanan kavgayı anlatarak, kaba kuvvet ve çoğunluk diktatoryasıyla karşılaştıklarını ifade ederek, ''Bugün kara gündür. Türkiye bugün çoğunluk hegemonyasının altına girmiş bulunmaktadır. Milletvekilleri kaba kuvvet kullanılarak susturulmuştur, yangından mal kaçırırcasına teklifi Komisyondan AKP emrivakisiyle geçirilmiştir. Siyasi muhalefeti Parlamentoda yaptıramazsanız sosyal muhalefete döner ve bu da bu iktidarın sonu olur'' dedi.



Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-li-ince-bu-is-artik-sokakta-cozulur/siyaset/siyasetdetay/11.03.2012/1514026/default.htm


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,211 µs