En Sıcak Konular

EĞİTİMDE 4+4+4 TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

11 Mart 2012 23:00 tsi
EĞİTİMDE 4+4+4 TEKLİFİ KABUL EDİLDİ Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 teklifi, tekmeli, yumruklu kavgalar sürerken kabul edildi.

Komisyondan 4+4+4 kavga dövüş geçti!

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 teklifi, tekmeli, yumruklu kavgalar sürerken kabul edildi. 6 günde 6 maddeyi onaylayan Komisyon, yarım saatte 21 maddeyi kabul ederek, bir rekora da imza attı. AKP'li vekiller alkışlarla birbirlerini kutlarken, CHP ve MHP'liler iktidarı sert dille eleştirdi

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'ndan 5 Mart'ta görüşülmeye başlayan tartışması hiç dinmeyen kademeli ve kesintili 4+4+4 eğitim sistemi teklifinin dünkü oturumda tekmeler, yumruklar havada uçuştu. 

Aslında tartışmanın sinyali sabah saatlerinde gelmişti... AKP'nin 5 grup başkanvekili ile milletvekilleri sabah bir araya gelerek, komisyon çalışmalarını değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre toplantıda, "CHP'lilerin yüksek sayıda katılımı nedeniyle komisyon çalışmalarını yönlendirdiği, insiyatifin onlarda olduğu" belirtilerek, ana muhalefetin komisyon çalışmalarını tıkadığı konuşuldu. Toplantıda alınan karar uyarınca komisyon toplantısı başlamadan bir saat önce 100'e yakın AKP'li KİT Komisyonu'nu doldurdu. Toplantının başlamasına az bir zaman kala, CHP'lilerin "olası kürsü işgali" gözönünde bulundurularak, genç ve uzun boylu yaklaşık 20 AKP'li kürsü önünde "barikat" oluşturdular. Barikat oluşturanlar arasında Enver Yılmaz, Zülfü Demirbağ, Haluk İpek, Yunus Kılıç ve Zeyid Aslan'ın bulunduğu görüldü. 

'İşgal yaşanıyor'

Görüşmenin başlamasına 5 dakika kala yaklaşık 70 CHP'li salona geldi ama içeri giremedi. CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi zorlukla içeri girerek oturdu. CHP'liler "İşgal yaşanıyor" diye bağırarak, tepkilerini dile getirdiler. AKP'li Ünal, "Bunu işgal olarak değerlendirmeyin. 100 CHP'li komisyon toplantısına gitti haberlerini okuyunca bizim arkadaşlar da buraya gelmiş. Komisyon üyelerine yer vereceğiz" diyerek komisyon üyesi olan 6 CHP'li milletvekilinin oturması için yer gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, "Önce işgali kaldırın" diye bağırdı. AKP'liler, "Milletvekilleri işgal mi yapar?" diye İnce'ye karşılık verdi. Toplantıyı açan Nabi Avcı kameraların dışarı çıkmasını istedi. CHP'li vekiller gazetecilerin çıkmalarını engelleyince, bazı AKP vekilleri kameramanları iterek salondan çıktı. Gerilim yükselirken, yumruklaşmalar başladı. 

Kameraman yaralandı

Kavga sırasında CHP'li Engin Özkoç da yumruk ve tekmelere maruz kaldı. Kapının önündeki yığılma nedeniyle kameramanlar dışarı çıkamadı, gazeteciler de kavganın ortasında kaldı. AKP'li bir milletvekili, bir kameramanı yumruklayarak itti, ardından salondan dışarı çıkarttı. TV 8 kameramanı Ufuk Karagül'ün başına aldığı darbe nedeniyle hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Kavgada bazı vekillerin gömleklerinin yırtıldığı, gözlüklerinin yere düştüğü görüldü. Arbede nedeniyle tansiyon sorunu yaşayan CHP'li Tolga Çandar ise hastaneye götürüldü.

Sandalye kırıldı...

Arbede sürerken bir sandalyenin kırıldığı ve fırlatıldığı görüldü. Bu arada Komisyon Başkanı Nabi Avcı'ya da bir cismin fırlatıldığı görüldü. Toplantının bitiminde elindeki metal selo bantlığı gösteren Avcı, kendisine bunun atıldığını, omuzuna çarptığını, atanı görmediğini ama tespit ederse suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Arbedede, MHP milletvekili Özcan Yeniçeri de elindeki pet şişeyi fırlatmak istedi. Ancak elindeki su, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın üzerine döküldü.

Mehmet Abi'yi bırakın

Kavga devam ederken, komisyon uzmanı kanun teklifin maddelerini okumaya devam etti. Muhalefet milletvekilleri, "AKP diktatörlüğü sona erecek" diye slogan attı. Milletvekilleri ayakta birbiriyle tartışıp itişmeler yaşanırken, Avcı toplantıyı başlattı. Başkan tek tek maddeleri oylamaya başladı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da maddelerin konuşulmadan oylanmasına itiraz ederek kürsüye doğru yöneldi, ancak burada barikatı aşamadı. Kürsü önündeki AKP'li milletvekilleri Şandır'ın ilerlemesine izin vermedi. Şandır'ı itekleyerek uzaklaştırdılar. Bu sırada AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, Şandır'ı kastederek, "Mehmet Abi'yi bırakın. Grup Bşkanvekilleriyle muhatap olmayın" diye AKP'li milletvekillerini uyardı. Tartışmalar sürerken maddelerin oylaması tamamlandı. AKP'li milletvekilleri oylamanın bitmesini alkışlarla karşıladı.

Kürsü önünde barikat oluşturan milletvekillerinden AKP'li Yunus Kılıç, kavganın fitilini CHP'lilerin ateşlediğini söyledi. Kılıç, "Biz de komisyonun çalışmasını sağlamak için geldik. İtiş kakışın yaşanmasının sebebi de CHP'lilerdir" dedi.

Muhalefet Çiçek'le görüşecek

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda yaşanan kavga nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 3 günlük Polonya gezisini iptal etti. CHP ve MHP Grup başkanvekillerinin bugün Çiçek'le görüşmesi bekleniyor.

Avcı, CHP liderini suçladı

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun suçlayarak "CHP Genel Başkanı'nın bindirilmiş kıtalar halinde Komisyona sevkettiği milletvekillerinin kaba güce dayalı engelleme çabalarına rağmen teklifin görüşmelerinin tamamlanabilmiş olması, her şeye rağmen sevindiricidir" dedi.(Levent İÇGEN - VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/komisyondan-4%2b4%2b4-kavga-dovus-gecti/436158/9/Siyaset


Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,594 µs