En Sıcak Konular

DANIŞTAY DAİRESİNDE ''ÇOK MANİDAR'' ATAMALAR

10 Mart 2012 22:19 tsi
DANIŞTAY DAİRESİNDE ''ÇOK MANİDAR'' ATAMALAR MİT’çilere soruşturma izni konusunda kesin kararı vermesi beklenen Danıştay 1. Dairesi’nin 3 üyesi başka dairelere atandı.

1. Daire'de 3 üye gitti, eski müsteşar yardımcısı geldi

MİT'çilere soruşturma izni konusunda kesin kararı vermesi beklenen Danıştay 1. Dairesi'nin 3 üyesi başka dairelere atandı. İş yükü dağılımı nedeniyle yapıldığı belirten görevlendirmelerde, daireye eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tutar'ın atanması dikkat çekti

Özel yetkili İstanbul Başsavcı Vekilliği'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT'çi hakkında istediği soruşturma izni konusunda kesin kararı vermesi beklenen Danıştay 1. Dairesi'nde dikkat çekici görev değişiklikleri yapıldığı ortaya çıktı. Dairelerin iş yükü dağılımına göre çok sayıda yeni görevlendirmeler yapan Danıştay Başkanlar Kurulu'nun "iş yükü" gerekçesiyle 1. Daire'nin 3 üyesini başka dairelere gönderirken geçen yıl Danıştay üyesi seçilen Adalet Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Galip Tuncay Tutar'ı 1. Daire'de görevlendirmesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu açıkladı

Erdoğan'ın, MİT'çiler hakkında izin vermemesi halinde savcıların bu kararın iptali için Danıştay'da açacakları davanın Danıştay 1. Dairesi'nde görülmesi bekleniyor. Bu daireyle ilgili çarpıcı bir iddiayı ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getirdi. Show TV'de Perşembe günü Siyaset Meydanı programına katılan Kılıçdaroğlu "Başbakan MİT mensupları hakkında soruşturma izni vermezse konu Danıştay'a gidecek. Ama bu hafta bir operasyon yapıldı. Danıştay'da izni verecek olan 1'inci Dairenin 3 üyesi değiştirildi. Hangi yargı bağımsızlığından bahsedeceksiniz bu ülkede?" dedi.

1. Daire'deki bu görev değişikliğinin arkasında ise Danıştay Başkanlar Kurulu'nun iş yüküne göre yeni görevlendirmeler yapması neden oldu. Kurul, bazı dairelerin 3 bin civarında dosyaya bakarken bazı dairelerin 20 bin dosyayla uğraşmalarını göz önüne alarak iş yükündeki bu eşitsiz dağılıma uygun çalışma yürütülmesi gerekçesiyle yeni görevlendirmeler yaptı. Bu kapsamda iş yükü az olan dairelerden iş yükü çok olan dairelere kaydırmalar yapıldı.

Tutar geldi

Ancak bu görevlendirmeler yapılırken 1. Daire ile ilgili çarpıcı bir karar alındı. 1. Daire üyeleri Ahmet Başpınar, Abdullah Dörtlemez ve Muzaffer Dilek, başka dairelerde görevlendirildi. Bunun üzerine üyelerden Muzaffer Dilek emekliye ayrıldı. Danıştay 1. Dairesine ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından geçen yıl Danıştay üyeliğine seçilen Galip Tuncay Tutar 6. Daire üyeliğinden 1. Daire'ye kaydırıldı. Böylece 1. Daire'deki üye sayısı 8'den 6'ya düşmüş oldu. (Kemal Göktaş- VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/1-dairede-3-uye-gitti-eski-mustesar-yardimcisi-geldi/436016/1/Gundem



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,132 µs