En Sıcak Konular

BÜYÜK YALANDAN BÜYÜK SAVAŞA

9 Mart 2012 22:34 tsi
BÜYÜK YALANDAN BÜYÜK SAVAŞA Dünya büyük yalandan büyük savaşa mı savruluyor?

Büyük yalandan büyük savaşa

Dünya büyük yalandan büyük savaşa mı savruluyor? Kur'an ifadesiyle Yahudiler savaş çıkarmaya meyyaldirler. Ne zaman savaş ateşini yaksalar ve tamtamlarını çalsalar Allah onların savaş kıvılcımlarını söndürmektedir. Geçenlerde Şimon Peres altı gün savaşlarına da altı savaşa da girdiklerini ve hepsini kazandıklarını söylemiştir. Lakin bunu söylemekle birlikte bu tam gerçeği aksettirmemektedir. İsrail, 2000 yılından itibaren gerilemektedir. Oyun kurma ve insiyatif gücünü kaybetmiş ve önce Lübnan'ın güneyinden çekilmiş ve ardından Şaron Gazze Şeridini bırakmak mecburiyetinde kalmıştır. Artık yavaş yavaş oyun kurma ve insiyatif alma sırası Müslümanlara geçmektedir. Bundan dolayı da İsrail huzursuzdur. Daha doğrusu huzursuz tabiatı yeniden depreşmiştir ve ontolojik yok olma kaygısı kendisini yeniden tutmuş ve bu illetten de sıyrılamamaktadır. Netanhayu, AIPAC'in yıllık toplantıları için ABD'ye gitmiş ve burada Obama ile görüşmüş fakat aralarında tam mutabakat hasıl olmamıştır. Bütün Amerikan başkanları gibi Obama da İsrail konusunda jest yapmakta ve İsrail'in kutsalları olduğunu söylemektedir. Bill Clinton bile giderayak İsrail'den yana olduğunu söylemiş ve ölüm kalım mücadelesine denk gelmesi halinde bir tüfekle de olsa imdadına koşacağını söylemiştir. Netanyahu durumdan vazife çıkartıyor ve İran'ın İsrail'i harıtadan silme veya ikinci Holokost yani yok olma tehdidi altında yaşayamayacaklarını söylemiştir. İran'ın nükleer silah sahibi olmasını ikinci Holokost'un ayak sesi olarak nitelendirmektedir.


Haaretz gazetesi ise bunu Holokost hokkabazlığı olarak nitelendirmiştir. Esasen Holokost bir hokkabazlıktır ve bunun başka ülkelere karşı kullanılması da mütemmim bir hokkabazlıktır. Fransız akademisyen ve Holokost inkarcısı sayılan Robert Faurisson İtalyan Le Republica gazetesinde bir makale kaleme almıştır. Başlığı şudur: Asrımızın en büyük yalanı: Holokost! Çeşitli konuşmalarında Robert Faurisson İsrail'in zırh ve kılıcının ve en büyük silahının bu olduğunu ileri sürmektedir. Netanyahu da bu yalanın en büyük mürevviç ve pazarlayıcılarından birisidir.

En azından Haaretz gazetesi böyle yazıyor (By conjuring the Holocaust, Netanyahu brought Israel closer to war with Iran ). Son sıralarda Holokost meselesi İtalya'da tartışma konusu olmuş ve İngiliz asıllı papaz Richard Williamson gaz odaları fikrinin hurafe olduğunu söylemiş ve bu yüzden gıyabında Roma'da yargılanmış ve Garaudy gibi mahkum olmuştur. Williamson toplama kamplarında ve savaş şartlarında iddia edildiği gibi 6 milyon değil 300 bin Yahudi öldürüldüğünü savunmaktadır. Garaudy, İngiliz revizyonist tarihçi David Irving gibiler aynı rakamı telaffuz etmekteler. Öldürülen Yahudilerin sayısı çeyrek milyon ile 300 bin arasındadır ve bunlar da sanıldığı gibi göz odalarında falan yakılmamıştır. Bu görüşlerinden dolayı David Irving de Viyana'da yargılanmıştır. Ermeni iddialarının üzerinden Türkiye'nin başına da benzeri bir tarih çuvalı geçirmek istemektedirler.

İsrail ise bu yalanı tepe tepe kullanıyor. En son kullanma sırası da Netanyahu da. Nejad hem İsrail'i haritadan silmekten bahsetmiş hem de Holokost'u reddetmişti. Şimdi Netanyahu durumdan vazife çıkarmaya çalışıyor. Netanyahu İran'ı Nazi Almanya'sı ve nükleer tesislerini ise ölüm kamplarıyla kıyaslamıştır. Kendisinin Beyaz Saray ziyaretini de Yahudi toplumunun umutsuz bir biçimde Amerikan Başkanı Franklin Roosevelt'den Auschwitz kampını bombalamasını istemelerine benzetmiştir. Yahudi toplumunun Auschwitz'i bombalama isteklerine mukabil Netanyahu da Obama'dan Natanz gibi İran nükleer tesislerini bombalamasını istemektedir. Ve söz konusu benzetmesiyle bu iltiması nafile bir girişim olarak nitelendirmektedir. Kendilerinin sabırla diplomasiye fırsat tanıdıklarını ve yine sabırla yaptırımlara fırsat tanıdıklarını lakin daha fazla bekleyemeyeceklerini ve İsrail'in haritadan silinme tehdidi altında yaşayamayacağını ilan etmiştir. 1981 yılında aynı gerekçe ile Menahem Begin Irak'ın nükleer tesislerini vurmuştu. Saldırı için bahane üretiyor ve Nazilerin Auschwitz'de Yahudileri mahvettiği gibi İran'ın da nükleer silahlar ve füzelerle Tel Aviv'i yıkacağını ve yakacağını ileri sürüyor. Lakin Washington Netanyahu'dan böyle yakıcı ve yıkıcı üsluptan uzak durmasını istiyor. Zira, İran'a Netanyahu gözlüğüyle bakmıyor. Holokost meselesi değil, stratejik bir mesele olarak görüyor. Bununla birlikte ABD de, Hürmüz Boğazını kapatmasını ve nükleer silahlar edinmesini casus belli yani savaş nedeni olarak görüyor. Haaretz gazetesi Netanyahu'yu şöyle tanımlıyor: As a poor man's Churchill. Churchill'in avaresi! Bilindiği gibi ikinci Dünya Savaşı'nı da Churchill, çığırtkanlığıyla çıkarmıştı. Büyük yalanlar büyük savaşlardan çıkar ama büyük savaşçılar büyük yalancılar arasından çıkar mı? İşte bu tartışılır.

 

Mustafa Özcan - Milli Gazete 



Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/buyuk-yalandan-buyuk-savasa-232378.htm


Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,848 µs