En Sıcak Konular

KAHVECİ: ''BUGÜN ARTIK TÜRK DEVLETİ SORUNU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ''

8 Mart 2012 22:05 tsi
KAHVECİ: ''BUGÜN ARTIK TÜRK DEVLETİ SORUNU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'' 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile bir açıklama yapan Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci “ Bugün artık Türk Devleti sorunu ile karşı karşıyayız” dedi.

 DP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KAHVECİ’DEN SERT  MESAJ

8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile bir açıklama yapan Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci iktidara önemli uyarılarda bulundu .

Mesajında Kahveci “ Bugün artık Türk Devleti sorunu ile karşı karşıyayız” diyerek şunları ifade etti.

“Türkiye’de kadınlarımızın sorunları  maalesef sadece işçi kadınların sorunları ile  sınırlı kalmamakta ve KADINA ŞİDDET HER TÜR BOYUTUYLA yaşanmakta, kadın istihdamı her geçen gün azalmakta, siyasette temsil istenilen oranlara bir türlü ulaşamamakta  ve hala  kadın erkek eşitliği  bir türlü kabullenilememektedir.

Bu konuda hep beraber vermemiz gereken mücadelede biz kadınlarımızın  tüm bu sorunlarına çözüm önerilerini seçimlerden önce  hazırladık ve sunduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının bugün birtakım uygulamalarına baktığımızda bizim seçim beyannamemizde yer alan taahhütlerimizi kullandığını ve uygulamaya geçirdiğini görüyoruz. Ancak geçen lerde bir televizyon programında izlediğimde “ Bakanlığımdan sonra   ben de hukuk fakültesi okuyacağım “ diyerek çaresizliğini ortaya koymuştur.  Maalesef bakanlığından sonra hukuk okumasının kimseye faydası yok. Kadına yönelik cinayetler ve şiddeti önlemede   yetersiz kalınmış, göz göre göre  kadınlar defalarca şikayette bulunarak devletten koruma istemelerine rağmen öldürülmüşlerdir. Şu anda bu konuda bir yasa tasarısı gündemde ve şiddete uğrayan kadınlara geçici olarak aylık bağlanması düşünülüyor. Ancak tasarıda  bunun hangi bilgi ve belgelere göre ve tam olarak hangi kadınlara uygulanacağı açık değil. Bilgi ve belge aranmaksızın mülki amir  keyfi karar verirse bu durum eşitsizliğe yol açacak. Kolluk güçlerinin yetkisi artırılmış ancak  kolluk amiri bu konuda yeteri kadar ehliyete sahip değil yine keyfi uygulama yaratabilir. YASA YAPMANIN HUKUK SİSTEMİMİZDE BİR TEKNİĞİ VARDIR. Hükümetin yaptığı gibi bir gecede kanun çıkartamazsınız.  Yasa yapmanın temel ilkeleri KAMU YARARI, ADİL VE EŞİT OLMAK,  TEMSİL İLKESİ ( tüm menfaat gruplarının temsil edilmesi) TEPKİSEL MÜZAKERE( muhalefetin de görüşlerine yer verilmesi) ilkeleridir. Bugün çıkarılan hiçbir yasada bu ilkelere yer verilmediğinden bu hükümetin çıkardığı yasalar kalıcı olmayacaktır.

 Yargı reformu yapacağız deniliyor avukatlara barolara sorulmuyor .Herhalde icra memurlarına soruluyor,    Afet Riski Altındaki   Alanların  Dönüştürülmesi Hakkında kanun tasarısı gündemde. Kentsel dönüşüm deniliyor ancak bu tasarıda da “ uygulama bütünlüğü düşüncesiyle sizin eviniz hasarlı olmasa dahi yan binanız hasarlı ise sizin evinizi de yıkma hakkı getirilmiş” bu konuda para ödenmesi ev verilmesi keyfiyete bağlanmış , TOKİ ve şehircilik bakanlığına yetki verilmiş .Konunun  uzmanlarına göre   mimar,şehir ve bölge plancısının görüşleri alınmadan  müteahhitlere hazırlatıldığı düşüncesi hakim…Mülkiyet hakkı Anayasal bir haktır. Kimsenin mülkiyet hakkını afet riski gerekçesiyle gaspedemezsiniz.

Devlet Sırrı Kanunu tasarısı beklemede öyle bir tasarı ki Cumhurbaşkanı,Başbakan ve bazı Bakanların gizli bilgi ve belge saydığı hiçbir belgeyi  75 yıla kadar denetleyemeyeceksiniz,soruşturma konusu yapamayacaksınız. Arabuluculuk yasa tasarısına göre hukuk mezunu olmayanlar 100 saatlik eğitimle arabuluculuk yapacak ki bu da Ankara Barosunun Uluslar arası Hukuk Kurultayında MODERN KADILIK olarak değerlendirilmiştir.

Anayasa’da beş yıl olduğu açıkça belli olan bir konuda Cumhurbaşkanlığı seçim kanunu çıkaramazsınız. Yine  Anayasa değişikliği çerçevesinde sayın Meclis Başkanı biz bu konuda vatandaşa soruyoruz diyor. Kime ne sorulacağı ne hazırlatılacağı tamamen karışmış durumda. Bana göre vatandaşın böyle bir talebi yok. Olmadığı halde KÖTÜ NİYETLE  bir takım değişmez değerlerimiz maalesef tartışmaya açılmış ülkenin  kuruluş felsefesi bağımsızlık mücadelemizin sembolleri olan  CUMHURİYET, ATATÜRK VE ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ, ANDIMIZ, ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ VE SON OLARAK ATATÜRK’ün GENÇLİĞE HİTABESİ  tartışılmaktadır.Ve ne hazindir ki  İçişleri Bakanının da katıldığı ORDU’da düzenlenen AK Parti Kadın Kolları toplantısında   AKP’li  kadınlar  TÜRK BAYRAĞI’nın üzerine oturmuş ve bayrağımıza saygısızlık etmişlerdir.  Bakan bayrağın kıymetinden bahsediyor onlar hala oturmaya devam ediyorlar. Bu zihniyet fikri neyse zikri de odur davranışıdır.   Biz buna müsaade etmeyiz,edemeyiz.

Tüm bu   hususlar çerçevesinde  ülkemizin bağımsızlığı, cumhuriyetimiz, hukukun üstünlüğüne güven, yargı bağımsızlığı  olmadığı sürece  kadın veya erkek olmak önem taşımamakta  tüm bu değerlerimiz yerine oturduktan sonra arkasından  kadın erkek eşitliğine yönelik uygulamalar da gelecektir.  Eğitim gibi en önemli konuda 12 yıl hatta ana sınıfı ile birlikte 13 yıl zorunlu eğitim mücadelesi verirken  4+4+4 gibi modeller şimdiye kadar verilen tüm mücadeleyi sıfırlayacaktır.  Meslek liseleri ve ara eleman eksikliği buna gerekçe olamaz. Anne olarak ve kadın olarak  ve bu ülkenin bir bireyi, vatandaşı olarak çocuklarımızın eğitimi, mülkiyet hakları ve ülkemizin geleceği  bizleri daha çok düşündürmektedir. Bizler;   bu hükümetin tüm milli ve manevi değerlerimizi istismar etmesine,  bu tür değerleri yok ederek  halkımızı sadece  yemek yiyen, karnını doyuran, ısınan  hiçbir düşüncesi olmayan bireylere indirgemesi TUZAĞINA DÜŞMEYELİM. Her ne pahasına olursa olsun ülke menfaatlerimiz şahsi menfaatlerimizin önünde olsun. Bizim başka ÜLKEMİZ, BAŞKA TÜRKİYE CUMHURİYETİ YOK…

Tüm  kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun. “ dedi.

Kaynak: Demokrat Haberler Ajansı



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,008 µs