En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A 4+4+4 ÇAĞRISI

7 Mart 2012 10:09 tsi
KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A  4+4+4 ÇAĞRISI "Temel eğitimi uzatmalı ve güçlü kılmalıyız" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümete seslenerek, "Cumhuriyet Halk Partisi grubunda, tüm Türkiye'nin önünde elimi uzatıyorum, gelin barış içinde yeni bir yasa yapalım" de

Erdoğan'a 4+4+4 çağrısı

"Temel eğitimi uzatmalı ve güçlü kılmalıyız" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümete seslenerek, "Cumhuriyet Halk Partisi grubunda, tüm Türkiye'nin önünde elimi uzatıyorum, gelin barış içinde yeni bir yasa yapalım" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bölümünü,Hükümetin Meclis'e getirdiği 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili kanun teklifine ayırdı. Kılıçdaroğlu,hükümete seslenerek, "Cumhuriyet Halk Partisi grubunda, tüm Türkiye'nin önünde elimi uzatıyorum, gelin barış içinde yeni bir yasa yapalım" dedi.
"Eğitim yasası anayasa'dan çok daha önemlidir. Eğitimle insanı şekillendiriyorsunuz. Onun için eğitim yasaları anayasalardan önemlidir.Anayasa'ya bakın, toplumsal uzlaşma arıyoruz ortak anayasa için" diyen Kılıçdaroğlu. "Bir uzlaşma komisyonu kurduk. Sayın Meclis Başkanı bölge bölge geziyor. Halkı dinliyor, STK'ları dinliyoruz. Çaba harcıyor. Bizim milletvekillerimiz de ellerinden gelen katkıyı yapmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki daha çağdaş bir Anayasa'ya sahip olalım. Peki eğitim yasaları anayasadan önemliyse niçin bir uzlaşma aramıyoruz. Çocuklar hepimizin çocuğu" açıklaması yaptı.

HALK NE İSTİYOR BİLİYOR MUYUZ?

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

-Eğitim farklı bir şeydir. Eğitim politikacının rahatlıkla at oynattığı alan değildir. Gece yarısı parlamentoya bir kanun teklifi veriliyor. Kanun teklifiyle olur mu arkadaşlar? Hangi demokrasiler de var? Tartışıldı mı bu?
-Halkın ne kadar haberi var, halk ne istiyor biliyor muyuz? Hayır.
 
-Çağdaş demokrasilerde eğitim bunun için çok önemlidir. Temel eğitim çok önemlidir. Bütün çocukların ortak ders aldıkları bir eğitimdir. İyi yurttaş olma öğretilir. İyi yurttaş olması öğretir ki berberi de bilecek esnafı da bilecek, h‰kimi de bilecek savcısı da bunu bilecek. Ortak paydamız temel eğitim olmalıdır. Temel eğitimi uzatmalıyız, güçlü kılmalıyız ki çocuklarımız, özgüveni olan çocuklar olarak yetişmeliler.

UZLAŞMA ÇAĞRISI YAPIYORUM

-Demokrasiyi öğrenmeli, toplumsal olarak yaşamayı öğrenmeli, birbirine saygıyı öğrenmeli. Temel eğitimin özü budur. Bunu kesip, kısaltırsanız çocukların geleceğini mahvedersiniz. Onun için temel eğitim, eğitim bütün dünyanın ortak strateji alanıdır.
 
-Bir olay düşünün, eğitim konusunda kanun teklifi veriliyor. Hükümet programında var mı? Yok. Kalkınma planlarında var mı? Orada da yok. Milli Eğitim Bakanlığı stratejik planında var mı? Orda da yok. Bakanlar kurulu da imza atmıyor. Kanun teklifi olarak veriliyor. Türkiye'nin bu kadar temel meselesi kanun teklifi olarak verilebilir mi?
-Temel eğitimi uzatmalı ve güçlü kılmalıyız. Çocuklarımız çevresini dünyayı sorgulamalı. Tartışmayı öğrenmeli, birbirine saygıyı öğrenmeli. Temel eğitim ne kadar güçlü olursa yetiştirdiğimiz insanın ahlakı, karakteri de o kadar güçlü olur.
 
-Uzlaşma çağrısı yapıyorum. Gelin barış ve huzur içinde yeni bir yasa yapalım. Eğitim konusu iki partinin çatışma alanı değildir. Çatışma ortamı yaratmak istemiyoruz.
 
BİLGİSAYARI TÜRKİYE'DE YAPABİLİYORSAN ÇAĞ ATLARSIN
 
-Bizim önyargımız yok. Bu teklif parlamentoya verildiğinde arkadaşlarıma eğitim uzmanlarını davet etme talimatı verdim. Bu teklifi sorduk, saatlerce dinledik. Vardıkları sonuçlar gerçekten vahim. Uzmanlar bu tasarı yasalaşırsa eğitimde Afrika'nın bile gerisine düşeriz'dedi.
 
-Bakın biz uzmanlığa ve bilime saygı duyuyoruz. Başbakan da bunu yapsın, kendi atadığı YÖK başkanına sorsun. Sorarsanız büyürsünüz. 'Her şeyi ben biliyorum'dersiniz, hiçbir şeyi bilmeyen adam durumuna düşersiniz.
 
-Eğitimde en başarılı ülke Finlandiya. Siz acaba oradaki eğitim sistemini incelediniz mi? Siz çocuğa iyi eğitim verirseniz Türkiye ivme kazanır.
 

-'Çocuklara iPad dağıtacağız'diye övünüyoruz. Mesele dağıtmak değil ki. O iPad'i Türkiye'de üretebiliyor muyuz, üretemiyor muyuz? Bilgisayarı Türkiye'de yapabiliyorsan çağ atlarsın.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23093



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,111 µs