En Sıcak Konular

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİN KEMİKLERİ ORTAYA SAÇILDI

7 Mart 2012 13:49 tsi
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİN KEMİKLERİ ORTAYA SAÇILDI Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki Ağadere Hastane Şehitliği'ne 97 yıl önce defnedilen şehitlerin kemikleri, ağır kış koşullarının ardından toprak üstüne çıktı.

Kahreden görüntü...

ÇANAKKALE'nin Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki Ağadere Hastane Şehitliği'ne 97 yıl önce defnedilen şehitlerin kemikleri, ağır kış koşullarının ardından toprak üstüne çıktı. Doğa Koruma Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, şehit kemiklerinin toplanıp yeniden defnedileceğini açıkladı.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü sınırları içinde yeralan Ağadere Hastane Şehitliği'nde kemikler toprak üstüne çıktı. Bir süre önce bölgede mantar toplayan vatandaşlar, Ağadere Hastane Şehitliği'nde bazı kemiklerle karşılaştı. Kafatası, çene, kol ve bacak gibi kemikleri görenler durumu yetkililere bildirdi.

Ağır geçen kış mevsiminin ardından toprak üzerine çıkan kemiklerin 97 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında şehit düşen Mehmetçiklere ait olduğu düşünülürken, Doğa Koruma Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, şehit kemiklerinin toplanıp yeniden defnedileceğini açıkladı.

1850 ŞEHİT İSMİ

Şehit kemiklerinin ortaya çıktığı Ağadere Hastane Şehitliği'nin bulunduğu bölgede özel bir şirket tarafından Çanakkale 1915 Panorama Müzesi kurulacağı tartışmalarının yaşandığı günlerde şehit kemiklerinin topraktan çıkması dikkat çekti.

Çanakkale 1915 Panorama Müzesi'nin yapılacağı alanda Ağadere Hastane Şehitliği'nin bulunduğunu savunan Çanakkale'ye Gönül Verenler Platformu'nu oluşturan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Kooperatifi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği üyeleri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bir süre öncede bölgede biraraya gelip Ağadere Hastane Şehitliği'nin üzerine 1915 Panorama Müzesi'nin yapılmasını istemediklerini dile getirmişti. 

Öte yandan Çanakkale Savaşları'nda hastane olarak kullanılan, şehit düşen askerlerin defnedilmesi nedeniyle de Ağadere Hastane Şehitliği haline gelen bölgede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görevli öğretim görevlileri 1850 şehit ismi tespit etmişti.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23091



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs