En Sıcak Konular

AÇLIK SINIRI 1000 TL'Yİ GEÇTİ

7 Mart 2012 13:17 tsi
AÇLIK SINIRI 1000 TL'Yİ GEÇTİ BEM-BİR-SEN Ar-Ge Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2012 yılı Şubat ayı Asgari Gıda Harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı.

Açlık rakamı 1000 TL'yi aştı

BEM-BİR-SEN Şubat ayında açlık rakamının ilk defa 1000 TL'yi geçtiğine dikkat çekerek, söz konusu dönemde yaşanan soğuk hava nedeniyle de sebze ve meyve fiyatlarının yükseldiğine işaret etti 

BEM-BİR-SEN Şubat ayında açlık rakamının ilk defa bin TL'yi geçtiğine dikkat çekerek, söz konusu dönemde yaşanan soğuk hava nedeniyle de sebze ve meyve fiyatlarının yükseldiğine işaret etti.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN), BEM-BİR-SEN Ar-Ge Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2012 yılı Şubat ayı Asgari Gıda Harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı. Buna göre 2012 yılının ilk ayında 978.79 TL olarak belirlenen açlık sınırı, Şubat ayında ilk defa bin TL'yi geçerek 1003.55 TL olarak gerçekleşti. Ocak ayında 2 bin 732,92 TL olarak endekste yerini bulan yoksulluk sınırı ise geriledi. Yoksulluk sınırı Şubat ayında 2 bin 627,74 TL olarak gerçekleşti.

Şubat ayı rakamlarında en yüksek artış taze sebze ve meyve grubunda yaşandı. Türkiye genelinde uzunca bir süredir devam eden soğuk ve yağışlı havanın getirdiği kar ve buzlanma nedeniyle taze sebze ve meyvede meydana gelen zarar, fiyatları uçundu. Şubat ayının zam şampiyonu dolma biber, patlıcan, portakal ve elma oldu.

Gıda fiyatları yükseltti

Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 2.08 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda yaşandı. Şubat ayında endekste yer alan gruplardan ev eşyasında yüzde 1.04, sağlıkta yüzde 0.66, konutta yüzde 0.60, lokantada ve otellerde yüzde 0.46, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0.37, ulaştırmada yüzde 0.33, eğitimde yüzde 0.11 artış, haberleşmede yüzde 0.91, eğlence ve kültürde yüzde 0.34, giyim ve ayakkabıda yüzde 4.07 düşüş yaşandı. Alkollü içecekler ve tütün grubunda değişim yaşanmadı.


Kaynak: YENİ NESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,654100/aclik-rakami-1000-tl-yi-asti


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,521 µs