En Sıcak Konular

EMEKLİ EMNİYET DAİRE BAŞKANI ERYILMAZ ÖLDÜRÜLDÜ

5 Mart 2012 10:56 tsi
EMEKLİ EMNİYET DAİRE BAŞKANI ERYILMAZ ÖLDÜRÜLDÜ Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire eski Başkanı Hasan Eryılmaz, otomobilinde başından vurulmuş bulundu.

Emniyet Daire Başkanının sır ölümü!

En son MİT'te çalışan oğlunu aradı, "takip ediliyorum" dedi ama...
Ankara İncek'te Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire eski Başkanı Hasan Eryılmaz, otomobilinde başından vurulmuş bulundu. Silahı yan koltukta bulunan Eryılmaz'ın son olarak oğlu Mustafa'yı aradığı ve "Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor" dedikten sonra telefon konuşmasının kesildiği öğrenildi

EMEKLİ Emniyet Müdürü Hasan Eryılmaz, dün akşam Ankara'da 06 ZUY 06 plakalı aracıyla evine giderken takip edildiğini fark etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı da yapan tecrübeli polis Eryılmaz'ın takip üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli oğlu Mustafa'yı arayarak, "Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor" dediği ve ardından konuşmasının kesildiği öğrenildi. Konuşma kesilince durumu hemen polise ihbar eden oğul Mustafa Eryılmaz, kendisi de babasını aramaya çıktı. Bu sırada vatandaşlar Ankara-Konya Karayolu İncek Mevkii'nde aracın içinde bir kişinin öldürüldüğünü polise ihbar etti.

Silahını çıkarınca mı vuruldu?

Hemen olay yerine gelen polis ekipleri, Hasan Eryılmaz'ı aracında sol şakağından tek kurşunla öldürülmüş buldu. Eryılmaz'ın beylik tabancası ise aracın sağ koltuğunda bulundu. Cinayet büro ekipleri, Eryılmaz'ın kendisini öldüren kişileri fark edip silahını çıkartıp sağ koltuğa koyduğunu ancak saldırı sırasında silahına davranamadığı ihtimali üzerinde duruyor. Adli Tıp ve Kriminal Polis Laboratuvarı sonuçlarına göre Eryılmaz'ı öldüren merminin hangi silahtan çıktığı ve olayın intihar mi yoksa cinayet mi olduğu ortaya çıkacak.

Kör noktada durmuş

Olayın cinayet olabileceğini değerlendiren polis, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin Hasan Eryılmaz'ı uzun süre takip ettiğini, İncek yolu sapağına dönerken viraj nedeniyle aracın yavaşladığı sırada saldıya geçtiklerini üzerinde duruyor.

En son MİT'çi oğluyla konuştu

Hasan Eryılmaz'ın oğlu Mustafa Eryılmaz, babasının olaydan birkaç dakika önce kendisini aradığını belirterek, "Bana, 'Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor' dedi ve ardından telefon kapandı" diye konuştu. Eryılmaz'ın oğlu Mustafa Eryılmaz, babasının tehditler aldığını da öne sürdü.

Hasan Eryılmaz kimdir?

12 Eylül döneminde Ankara Emniyeti Siyasi Şube Müdürü olarak görev yapan Eryılmaz, 2002 yılında görevli bulunduğu Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'ndan, dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in imzaladığı kararnameyle APK Daire Başkanlığı'nın emrine verilmişti.

Kemal Horzum kaseti iddiası

Yine 2002 yılında Eryılmaz'ın adı Uğur Dündar'ın Sabah Gazetesi'nden istifa etmesine neden olduğu söylenen bir gizli çekim kasetle gündeme gelmişti. Uğur Dündar'ın hazırladığı Arena programında gizli bir kaset yayınlamak istemesi ancak ATV yönetiminin buna izin vermediği için Dündar'ın istifa ettiği iddialar arasındaydı. Yine iddialara göre, Dündar'ın yayınlamak istediği gizli çekim kasette o dönem Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Hasan Eryılmaz, hayali ihracatçı Kemal Horzum ve eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in yakın adamlarından Hayrettin Gökdemir'in (Hayri Baba) isimleri geçiyordu.

Son olayı İzmir soruşturması


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/hasan-eryilmaz-aracinda-olu-bulundu/434718/1/Gundem


Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,029 µs