En Sıcak Konular

TEKNOLOJİK ESARET

4 Mart 2012 23:18 tsi
TEKNOLOJİK ESARET Teknolojinin yaşamımızı kolaylaştırma ve konforu artırmadaki rolü çok büyük. Ancak her gün yenisi çıkan ve saatlerce ister istemez meşgul olduğumuz teknolojik ürünlerin yaşamımıza yeni sorunlar kattığı da kesin.

Teknolojik esaret

Teknolojinin yaşamımızı kolaylaştırma ve konforu artırmadaki rolü çok büyük. Ancak her gün yenisi çıkan ve saatlerce ister istemez meşgul olduğumuz teknolojik ürünlerin yaşamımıza yeni sorunlar kattığı da kesin.  Bu tür bilişim araçları insanlık yararına kullanıldığı zaman bir değer kazanıyor. Aksi halde düzensiz ve abartılı kullanıldığında aile içi kavgaları ve boşanmaları ve sosyal yapımızı zedeleyici olayları da beraberinde getiriyor.

İnternet, cep telefonu ve televizyon günlük hayatımızda büyük yer işgal eden bilişim araçlarından bazıları. Ancak bu tür bilişim araçları insanlık yararına kullanıldığı zaman bir değer kazanıyor. Aksi halde teknolojinin hızla gelişmesiyle ve düzensiz kullanıldığında aile içi kavgalar ve boşanma oranlarında artışlar meydana geliyor. Günde ortalama 5 saat tv izleyen bir ülkede yaşıyoruz. Ülke genelinde ise on binden fazla internet cafe, ayrıca her üç evden birinde bilgisayar ve internet bağlantısı bulunuyor. Bu durumu ise dünyanın teknoloji kölesi olduğunu gösteriyor.

BAĞIMLILIK YAPTIĞINI SÖYLEYEN BİR BİLİM ADAMI BİLE YOK
Teknolojik bağımlılığın hastalık haline geldiğini belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı "Teknolojinin bağımlılık yaptığını söylemeyen bilim adamı yok diyecek kadar az. Ekran başında saatlerini, günlerini harcayan, cep telefonuyla yatıp kalkan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Son yıllarda teknolojik ürünlere bağımlılık nedeniyle hasta olanların sayısında ciddi bir artış var. Çoğunluğunun da bilgisayar oyunları ve internet bağımlıları oluşturuyor. Aynı zamanda teknoloji, duygu ve düşünceyi devreden çıkartıyor."dedi.

TEKNOLOJİ, İNSANLARI ESİR ALIYOR
"Her gün gelişen teknoloji insanı sonu gelmez mutluluk beklentilerine götürüyor" diyen Balcı, "İşte bu mutluluk bir müddet sonra insanı adeta esir alıyor. Teknolojik maddeler ve olgular insanı kendine bağımlı kılıyor, onsuz olmamaya dayatıyor. İşte bu mutluluk bir müddet sonra insanı adeta esir alıyor." şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİ HAYATIMIZIN HER KÖŞESİNİ İŞGAL ETMİŞ DURUMDA
Rehber Öğretmeni Muhammet Aydın, "Teknoloji son yüzyılda hayatımıza giren ve özellikle son on beş yılda hayatımızın tam ortasına yerleşen bir olgudur. Bu olgu her geçen gün büyüyerek gelişmektedir. Elbette bu gelişimin olumlu ve olumsuz yansımaları olmaktadır. Teknoloji geliştikçe bir kültür üretmektedir. Yeryüzünde kendisiyle muhatap olan her insanı etkileyen ve herkesi hemen aynı yapan bir teknoloji kültürü sürekli gelişmektedir. Hepimize empoze edilen bu kültürün aygıtları eğitimden, iletişime hayatımızın her köşesini işgal etmiş durumdadır." diye konuştu.

FACEBOOK'TA HESAP AÇAN EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
İnternetin doğrudan ya da dolaylı etkisi her geçen gün kendini daha çok hissettiriyor. Geçtiğimiz günlerde Pendik de 26 yaşındaki Sezer Yılmaz'ın, Facebook'ta hesap açan eşi Beyza Yılmaz'ı öldürmesi toplumda geniş yankı uyandırmıştı. (Fatih Yedier - Milli Gazete)



Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/teknolojik-esaret-231829.htm


Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,025 µs