En Sıcak Konular

KÖLN CAMİİ İNŞAATINDA ÇÖZÜME DOĞRU

4 Mart 2012 18:31 tsi
KÖLN CAMİİ İNŞAATINDA ÇÖZÜME DOĞRU Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) arafından Almanya’nın Köln kentinde inşa edilen ve Avrupa’nın modern ve kapsamlı cami-külliyesi olması beklenen Köln Camii inşaatındaki anlaşmazlık çözüm sürecine girdi.

Köln Camii inşaatında sorunlar sürüyor 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) arafından Almanya'nın Köln kentinde inşa edilen ve Avrupa'nın modern ve kapsamlı cami-külliyesi olması beklenen Köln Camii inşaatındaki anlaşmazlık çözüm sürecine girdi. Cami Danışma Kurulu tarafından arabulucu olarak seçilen Köln Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Fritz Schramma'nın yürüttüğü arabuluculuk süreci sonuç verdi ve iki taraf yola yine beraber devam etmede anlaştı. Ancak Böhm, mimar olarak değil, danışman olarak inşaatta katkı yapacak. 

DİTİB yönetimi ile caminin Alman mimarı Prof. Dr. Paul Böhm arasında, Mimar Böhm'ün camiye 'haç' imzası atması ve ek masraflar gösterilmesi yüzünden geçtiğimiz yıl Ekim ayında ipler kopmuş, mimar Böhm'ün sözleşmesine son verilmişti. Söz konusu kısmi uzlaşma, DİTİB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Mimar Prof. Dr. Paul Böhm, konuşmasında inşaat hataları olduğunu kısmen kabul ederek, "İnşaatın dış tarafında inşaat hataları var, onların düzeltilmesi gerekiyor." dedi. 

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere ise, mimar Böhm'ün ilk yapılan sözleşmesinde de, kendisinin inşaat tamamen sona erene kadar eşlik edeceği konusunda bir hüküm olmadığını hatırlattı, bunu Böhm de doğruladı. Mimar Prof. Dr. Paul Böhm ise, ortak hedeflerinin inşaatın aksamadan bitirilmesi olduğunu, eski sorunları tekrar konuşma taraftarı olmadığını söyledi. Böhm, "Benim en büyük hedefim inşaatın sonuna kadar inşaata eşlik etmek. Her konuda uzlaşma sağlanamadı. Tabii ki inşaatın şekillenmesi konusunda son sözü inşaat sahibi DİTİB söyler. Bu her zaman öyleydi. Benim bir hatam varsa o da DİTİB'le yeterince iletişimde olmamam oldu" dedi. İki taraf arasındaki fikir ayrılığının sürdüğünü hatırlatan Böhm, "Bu konularda profesyonel bir inceleme yapılmasında anlaştık. Konunun mahkemeye taşınıp taşınmayacağına ondan sonra karar verilecektir. Mahkemesiz çözülmesini ümit ediyorum. İnşaatın kalitesini şu an tartışmıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ  http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,654001



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs