En Sıcak Konular

DAVUTOĞLU'NDAN ESAD REJİMİNE AĞIR SUÇLAMA

3 Mart 2012 14:43 tsi
DAVUTOĞLU'NDAN ESAD REJİMİNE AĞIR SUÇLAMA Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye rejiminin her gün bir insanlık suçu işlediğini söyledi.

Suriye'ye çok ağır suçlama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye rejiminin her gün bir insanlık suçu işlediğini söyledi.

Davutoğlu, İstanbul'da İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi di Sant'Agata ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Suriye'deki olaylar, düzenli ordunun kendi halkına karşı katliamına dönüşmüştür. Daha önce sadece gösteri yapanlara mermiyle müdahale ediliyordu. Şimdi hedefi belli olmayacak şekilde top ateşi yapılıyor" dedi.

"Bu savaş şartlarında dahi kabul edilemez" diyen Davutoğlu, "Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Suriye yönetimi her gün bir insanlık suçu işlemektedir. Şimdi bizim uluslararası toplum olarak, bir bütün halinde, uluslararası değerleri birlikte savunmamız gerekir" ifadesini kullandı.

"İnsani yardım yollarının kesilmesi ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin Suriye'ye kabul edilmemesinin" de ayrı bir suç olduğunu belirten Davutoğlu, bu noktada hem Suriyeli muhaliflere hem de uluslararası kamuoyuna görevler düştüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı, "Dün Suriye Ulusal Konseyi (SUK) temsilcileriyle bütün bunları detaylı olarak ele aldık. Herkesin üzerine düşen görevler var. Suriye Ulusal Konseyi, İstanbul'daki Suriye'nin Dostları toplantısına giderken, kendi yapılanmasını çok daha güçlü hale getirmek durumundadır. Uluslararası  topluma düşen görev de bu vahşetin sürdürülemeyeceği konusunda en kararlı mesajı Suriye yönetimine iletmesidir" dedi.

MUHALİFLERE SİLAH VERİLEBİLİR

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, söz konusu kararlı mesajın, Suriyeli muhaliflerin silahlandırılmasını da içerebileceğini ifade etti.

Davutoğlu, "Bu kararlı mesajın hangi yöntemlerle iletileceği konusu Suriye yönetimince bilinmeli ve bu vahşet durdurulmalıdır" diye konuştu.

Davutoğlu, dün akşam saatlerinde, muhaliflerin kurduğu Suriye Ulusal Konseyi'nin (SUK) başkanı Burhan Galyun ve beraberindeki heyeti kabul etmişti.

Toplantıda, İstanbul'da gerçekleştirilecek Suriye'nin Dostları Grubu toplantısının ele alındığı ve bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişi yapıldığı bildirilmişti.(Hürriyet Planet)



Kayank: hurriyet.com.tr  http://www.hurriyet.com.tr/planet/20048531.asp


Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,857 µs