En Sıcak Konular

POLİS OTOBÜSÜNE MOTOSİKLEKLİ BOMBAYLA SALDIRI

2 Mart 2012 11:06 tsi
POLİS OTOBÜSÜNE MOTOSİKLEKLİ BOMBAYLA SALDIRI İstanbul İstanbul'da AKP İl Başkanlığı ve MÜSİAD binalarının önünde Çevik Kuvvet otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 15 polis ve 1 vatandaş yaralandı.

Uzaktan kumandayla patlatıldı

Polise motosikletli bombayla saldırı

İstanbul İstanbul'da AK Parti İl Başkanlığı ve MÜSİAD binalarının önünde Çevik Kuvvet otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 15 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 7'si ayakta tedavi edilirken, 3'ünün tedavisi ise hastanede sürüyor. Patlamayla birlikte otobüste büyük hasar meydana geldi. Çevredeki bazı araç ve binalarda zarar gördü.

BAŞKA ARAÇLARDA HASAR GÖRDÜ
Patlamayla birlikte otobüste büyük hasar meydana geldi. Çevredeki bazı araçlar ve binalarda zarar gördü. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. MÜSİAD Basın Danışmanı Sadi Dinleyici, yaralılara ilk müdahalenin MÜSİAD binasında yapıldığını söyledi. Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik tedbirleri aldı. İkinci bomba ihtimaline karşı bölgede inceleme başlatıldı. Ekipler, patlamaya neden olan bombanın türünü belirlemeye çalışıyor.

İŞÇİLER MOTOSİKLETİ TAŞIMIŞLAR
Patlamanın bir motosikletin üzerine konulan bombanın infilak etmesiyle meydana geldiği belirlendi. Sözkonusu motosikletin önce bir inşaatın girişine bırakıldığı öğrenildi. Ancak sabah inşaata gelen işçiler, yollarını kapattığı gerekçesiyle motosikleti bir aracın yanına taşıdı. Patlama da bu bölgede meydana geldi.

ÇAPKIN: BOMBA MOTOSİKLETE KONULMUŞ
Olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin, '' 21 polisimizin içinde olduğu görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlamış görünüyor. 10 kişi yaralı. Hepsi hafif yaralı, ağır yaralımız yok. Çalışıyoruz. Biz bunları bulacağız'' diye konuştu. Basın mensuplarının, patlayıcının nereye bırakıldığını sordukları Çapkın, ''Motosikletin üzerine konulmuş gibi görünüyor'' dedi.

VALİ: PLASTİK PATLAYICI KULLANILDI
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Atatürk Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait aracın geçişi esnasında, yol kenarına bırakılan bir motosiklete düzeneği kurulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırının meydana geldiğini söyledi.  Mutlu, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili şu anda ellerinde net bilgi olmadığını belirterek, ''Onu araştıracağız. Uzaktan kumandalı patlayıcının motosiklete yerleştirilmesi suretiyle ekip otosunun oradan geçişine yönelik bir hedefin gözetildiği anlaşılıyor. Hamdolsun hafif yaralarla atlatılmıştır. Ağır vaka yok. Faillerini bulacağız'' dedi. Gazetecilerin, İstanbul'da uzun süreden beri böyle bir olayın yaşanmadığını hatırlattığı Mutlu, İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu anlatarak, bu tür saldırıların kentin güvenliğini bozmayacağını söyledi. Mutlu, gazetecilerin olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine, ''Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil'' karşılığını verdi.  Vali Mutlu, patlayıcının türünün ne olduğuna ilişkin soru üzerine de patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını bildirdi.

MOTOSİKLETİ ARKA TARAFA ALDIK, 10 DAKİKA SONRA PATLADI
Seyir Seyir halindeki çevik kuvvet aracına yönelik saldırının görgü tanığı Kadir Çankaya, patlamaya sebep olan motosikleti işlerini engellediği için arka tarafa aldıklarını söyledi. Çankaya, 5-10 dakika sonra patlamanın meydana geldiğini ifade etti.  Yaralı inşaat işçisi Süleyman Demir'in yeğeni olan Çankaya, "Eniştemle aramda 2-3 metre vardı. Beni kapı korudu. Eniştem yaralandı." dedi. Motosikletin üzerinde paket gibi bir şey olmadığını aktaran Çankaya, "Motorun arka tarafından gazeteyle 4 kat yapılmış üstü de kapatılmış. Ön taraflarında bayrak falan vardı. Türk bayrağı değil. 9-10 bayrak vardı. Ortasında da ya Rus yazıyordu ya da Rusya yazıyordu. "şeklinde konuştu.

ALEV TOPUNA DÖNDÜ
Patlama sırasında yoldan geçen örgü tanığı Fuat Karaoğlu ise, "Çevik Kuvvet otobüsü geçerken patlama oldu. Alev topunu gördüm, lastikleri sardı. Otobüs yaklaşık 30 metre sonra durdu. Patlamanın şiddetiyle bizim otomobil de savruldu, aracımız içinde panik oldu. Bombanın sabit bir yerde patlatıldığını düşünüyorum" dedi.

DEPREM OLDUĞU SANDIK
MÜSİAD Genel Merkezinin güvenlik görevlisi Ali Osman Kahraman, ''Camlar sallanınca deprem olduğunu sandık. Dışarı çıkınca bombalı saldırı olduğunu anladık. 70-80 metre sol tarafta polis midibüsünü gördük. Yerde polisler yatıyordu. Kendilerini kapıdan ve camdan dışarıya atıyorlardı. Birbirlerine yardım ediyorlardı ve bağrışmalar vardı. Gittik arkadaşları çıkardık ve genel merkez binamıza aldık. Zannedersem 12-13 yaralı vardı ama hafif yaralıydı. Birkaç tanesinin yüzünde derin sıyrıklar vardı. İlk müdahaleyi burada yaptık sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi'' diye konuştu.

ETİLER'DEKİ SALDIYI HATIRLATTI
Geçen yıl Mayıs ayında Etiler ilçesinde elektrikli bisikletle saldırı düzenlenmişti. Patlamada 10'a yakın kişi yaralanmıştı.  AKP İl Başkanlığı önünde 4 yıl önce yapılan bombalı saldırıda ise 1 polis şehit olmuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/polise-motosikletli-bombayla-saldiri-231617.htm}


Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,988 µs