En Sıcak Konular

APO'NUN BOYNUNDAN İPİ HANGİ HÜKÜMET ALDI

28 Şubat 2012 17:18 tsi
APO'NUN BOYNUNDAN İPİ HANGİ HÜKÜMET ALDI AKP ile MHP arasında son günlerde alevlenen "Öcalan'la müzakere" ve "idamdan kurtarma" tartışmaları yeni bir boyut kazandı.

Öcalan'ı ipten alan imzayı AKP'liler attı

AKP ile MHP arasında son günlerde alevlenen "Öcalan'la müzakere" tartışmaları Çankaya'ya kadar uzandı.

MHP, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı idamdan kurtaran belgenin altında Başbakan Erdoğan ile birlikte AKP'yi kuran Abdullah Gül'ün de imzası olduğunu hatırlattı.

2002'de iktidara gelen AKP, idam cezasının tamamen kaldırılmasını içeren AİHM sözleşmesinin 6 No'lu protokolünü 15 ocak 2003'te imzaladı. Bu protokol gereği AKP, 7 Mayıs 2004'te 4771 sayılı kanundaki terör savaş ve yakın savaş suçları cümlesini de çıkartarak teröristbaşının idamının önünü tamamen kapattı.
 
Başbakan'ın talimatıyla yapıldığı ifade edilen Oslo'daki MİT-PKK arasındaki pazarlıkların ortaya çıkmasından sonra kendini aklama ve gündem değiştirme çabasına giren AKP'den MHP'ye yönelen "Öcalan'la müzakere" iddialarına partinin yanıtı internetten yayın yapan ALPTÜRK TV ile geldi: Öcalan'ı daha yakalanmadan idamdan kurtaran süreç, 1997'de Türkiye'nin AİHM'in yargı yetkisini daimi olarak kabul ettiği protokolle başladı.
O protokolde Gül'ün imzası var!
Gül'ün, Öcalan'ı kurtaran imzası yeniden gündemde...
MHP, AKP'nin Öcalan konusunda kendilerine yönelik suçlamalarına cevap verdi: Bölücübaşını ipten alan o protokolde Gül'ün de imzası var!
AKP ile MHP arasında son günlerde alevlenen "Öcalan'la müzakere" tartışmaları Çankaya'ya kadar uzandı. MHP, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı idamdan kurtaran belgenin altında Tayyip Erdoğan'la birlikte AKP'yi kuran Abdullah Gül'ün de imzası olduğunu hatırlattı. İktidar kanadından MHP'nin ortağı olduğu ANASOL-M hükümetinin de terör örgütü PKK ile ilgili yapılan görüşmelerden bilgi sahibi olduğu iddiaları gündeme taşınınca eski defterler açıldı.
MHP'nin internet üzerinden yayın yapan televizyonu ALPTÜRK TV, idam cezasının kalkma sürecini masaya yatıran bir haber yayınladı. AKP'nin, Öcalan konusunda MHP'ye yönelik suçlamalarına Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin TBMM tutanaklarından oluşan 14 sayfalık bir kitapçıkla cevap verdiğinin belirtildiği haberde, Öcalan'ı adeta daha yakalanmadan idamdan kurtaran süreç ve bu sürecin baş aktörleri şöyle anlatıldı:
Refahyol dönemi
"1997 yılında Türkiye, İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 11 no'lu protokolünü imzalayarak, kabul etmiş ve 1997 yılında kabul edilen bu protokolle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) yargı yetkisini daimi olarak kabul etmiştir. Bu protokol, AİHM'in yargı yetkisinin daimi olarak kabul edileceğini, ölüm cezasını kaldıracağını ve hiç kimsenin bu cezaya çarptırılmayacağını, mevcut idam kararlarının infaz edilmeyeceğini taahhüt etmişti. Ne zaman? Refahyol Hükümeti döneminde. Başbakan merhum Necmettin Erbakan, yardımcısı ise Tansu Çiller'di. Protokolde, sonraki yıllarda AKP'nin kurucularından olan bugünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bakan olarak imzası vardı.
AİHM'e başvuru hakkı
Mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de imzasının bulunduğu bu protokolün sonucunda bölücübaşı mahkemeye başvuru hakkı elde etmiştir. 29 Haziran 1999 tarihinde teröristbaşının TCK'nın 125. maddesine göre ölüm cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiş, 25 Kasım 1999 tarihinde Yargıtay 9. Ceza Dairesi, teröristbaşı hakkında verilen idam cezasını oy birliği ile onamış ve bu süreçten sonra teröristbaşı 25 Kasım 1999'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuştur.
30 Kasım 1999 tarihi itibariyle başvuruyu incelemeye aldığını belirtip ihtiyati tedbir kararı alan AİHM'in Türkiye'den talebi şöyleydi: "Sözleşme hükümlerine başvuranın şikâyetinin kabul edilebilirliğini ve esasını etkin bir biçimde sonuçlandırana kadar, idam cezasının infaz edilmemesi için gerekli bütün adımlar atılmalı."
"İdamı AKP'liler engelledi"
MHP'den yapılan açıklamada, bebek katili Abdullah Öcalan'ı idamdan kurtaran süreç anlatılırken şunlar kaydedildi: "Refahyol Hükümeti'nin imzaladığı 11 No'lu protokol gereği 3 Ağustos 2002'de Meclis toplanarak idamın kaldırılmasını görüştü. 4771 sayılı kanun ile idam cezası kaldırıldı. Aralarında AKP'nin 41 milletvekilinin de bulunduğu 320 milletvekili idam cezasının kaldırılması yönünde, sadece 117 MHP milletvekili kaldırılmaması yönünde oy kullandı.
Üstelik bu kanun teröristbaşının idamını da engellemiyordu. 2002'de AKP iktidara geldi. İdam cezasının tamamen kaldırılmasını içeren AİHM sözleşmesinin 6 No'lu protokolünü 15 ocak 2003'te imzaladı. Bu protokol gereği AKP, 7 Mayıs 2004'te 4771 sayılı kanundaki terör savaş ve yakın savaş suçları cümlesini de çıkartarak teröristbaşının idamının önünü tamamen kapattı. AKP, idam cezasının kaldırılmasını istiyordu, bunun gereğini yaptı. İdam cezasını TCK'dan çıkartan AKP'nin her seçimde teröristbaşının asılmaması konusunda MHP'yi eleştirmesi en basitinden yüzsüzlüktür, çarpıtmadır, yalancılıktır, sahtekarlıktır. 
MHP Hükümeti Bırakmıştı
MHP'ye yöneltilen AKP yandaşları kaynaklı eleştirilerden biri de "madem Apo asılmadı, oylamada sayısal gücü yetmedi neden MHP hükümeti bırakmadı" şeklindeki sorudur.
Ancak, yukarıdaki tarihlerden de anlaşılacağı gibi idam yasası 3 Ağustos 2002'de yapıldı.
Halbuki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olacakları önceden gördüğü için 7 Temmuz 2002'de partisinin düzenlediği Bursa Kocayayla Türkmen Kurultayı'nda hükümeti bozduklarını ve 3 Kasım 2002 tarihinde erken seçime gidilmesi gerektiğini belirtmişti.
Bu tarih silsilesinden de anlaşılacağı gibi TBMM'de idam yasasının kaldırılması ile ilgili oylama yapıldığında MHP zaten hükümetten çekilmiş ve erken seçim istemişti.

 

APO NEDEN ASILMADI? - Tıklayınız  http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=34287



Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=ocalan-39i-ipten-alan-imzayi-akp-39liler-atti&id=22970}


Bu haber 1,460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,678 µs