En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞU MUHALİFLERE EL UZATTI

27 Şubat 2012 14:18 tsi
KILIÇDAROĞU MUHALİFLERE EL UZATTI CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugünkü kurultayda kısa bir konuşma yaptı. 'Bizde ötekileştirme olmayacak" diyerek muhaliflere de mesaj vermiş oldu.

Kılıçdaroğlu muhaliflere el uzattı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugünkü kurultayda kısa bir konuşma yaptı. 'Bizde ötekileştirme olmayacak" diyerek muhaliflere de mesaj vermiş oldu.

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 17. Olağanüstü Kurultay’da yaptığı konuşmada, "Hiç kimseye telefon açıp şöyle oyunu kullan veya böyle yap demedim. Onları özgür iradeleriyle baş başa bıraktım.

Hiçbir delegenin de iradesini ipotek koymadım" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda yapılan CHP 17. Olağanüstü Kurultayı’nda konuştu. CHP Genel Başkanı konuşmasına,  "Sayın genel başkanlarımız, partimizin emekçileri, milletvekillerimiz,  PM üyelerimiz, saygıdeğer delegeler, saygıdeğer basın mensupları hepinizi saygıyla selamlıyorum" diyerek başladı.

-"BİRİLERİ KURULTAYDA SANDALYELER UÇUŞACAK DİYE BEKLİYORDU"-


Birilerinin CHP kurultayında kavga olacağını beklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Birileri şunu bekliyordu, ’CHP’de kurultay olacak, kavgalar sandalyeler uçuşacak. İşte bu CHP yok mu, hep kavga eden CHP’, şimdi geldik bir yere,  İşte bu CHP var mı? Barışı, özgürlüğü, demokrasiyi her kurultayında savunan CHP" dedi.


-"CHP YENİ BİR YOL HARİTASI ÇİZİYOR"-


CHP’nin yeni bir yol haritası çizdiğini, halka doğru giden bir yol haritası çizdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Halktan yana bir yol haritası çiziyor. Ülkenin insanının sorunlarına kilitlenen bir yol haritası çiziyor. Demokrasi ve özgürlük bağlamında bir yol haritası çiziyor. 16. Olağanüstü kurultayda neden demokrasiye bu kadar vurgu yaptık. Çünkü ayaklarımızın altında demokrasi kayıyor, özgürlüklerimiz kayıyor. Bunun için yaptık. AKP’nin oluşturduğu kendi yandaş medyası ile sabahtan akşama kadar 24 saat bu ülkede demokrasi varmış gibi gösteriliyor, toplum ikna ediliyor, onun için dedik ki bu ülkede demokrasi yok. Güçler ayrılığı ilkesi oturmamış yerine, önce medya baskı altında, gazeteciler baskı altında, Çin’den sonra en çok hapiste gazetecisi olan ülke konumuna geldi" diye konuştu.
"Bütün sorunlarımızı aşabiliriz ama demokrasi ve özgürlük içinde yapacağız bunu" diyen Kılıçdaroğlu, CHP’nin demokrasi ve özgürlüğü içselleştirdiğini ifade etti. CHP Genel Başkanı, Kurtuluş Savaşı’nı da hatırlattı.


-DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ-


Demokrasiyi ve özgürlükleri savunduklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Bizim gibi düşünmeyenlere de özgürlük olmak durumundadır. Tek boyutlu düşünce tek boyutlu anlayış demokrasilere sığmaz. Dün çok önemli bir sınav verdik. Mademki siz demokrasiyi istiyorsunuz, mademki özgürlükleri istiyorsunuz. Bu tüzükle mi yapacaksınız diye bize soracaklardı. Şimdi onların bu soruları sormalarına olanak vermedik. Demokrasiyi tüzüğümüzü değiştirerek kendi partimizde yaptık. Demokrasisi gelişmiş bir CHP var halkın karşında. Kadınlarında siyaset yapmalarının yolunu açıyoruz hiçbir siyasi partinin yapmaya cesaret edemediği şeyleri CHP  yapacaktır. Tarihi misyonu bunu gerektiriyor."
 

-"CHP YENİ BİR YOL HARİTASIYLA HALKA GİDECEKTİR"-


"O nedenle CHP yeni bir anlayış yeni bir yol haritasıyla halka gidecektir. Bize düşen büyük görevler var" diyen Kılıçdaroğlu, "Umutsuzluk bizim kitabımızda yok. Halkın umudu CHP olmak durumunda. Tüzüğünü geliştirmiş halktan yana politika üreten bir partidir CHP" şeklinde konuştu.


-KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇAĞRI-
 

CHP Genel Başkanı, kurultay konuşmasında şu çağrıyı yaptı:

"Biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz, kim olursa olsun, etnik kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, rengi ne olursa olsun kıyafeti ne olursa olsun herkesin mutlaka ama mutlaka çatısının altında yer bulacağı tek parti var o da CHP’dir."


-CHP’LİLERE SESLENDİ-


CHP Genel Başkanı, "Halktan yana politika üretmek CHP’li olmak halka adanmışlık demektir. Kendimizi toplumumuza adadık. Bizim özel lükslerimiz yok. Ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu unutmamalıyız. Yolumuza böyle devam edeceğiz, gücümüzü böyle oluşturacağız. Ortak ses ortak güç oluşturacağız. Aklımızı kullanacağız, değişik görüşlere saygıyla bakacağız. Ve onları dinleyeceğiz. İnsanlarımızı yabancılaştırmadan ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız, dün kucakladık, bütün dünyaya  bunu gösterdik. CHP’nin kurultayları artık değişti. CHP kurultayları barışın, özgürlüğün ve demokrasinin dile getirildiği kurultaylardır. Dün tüzüğümüz kabul edildi. Buradan CHP’nin delegelerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. CHP’de değişimin ve dönüşümün altına imza attıkları için teşekkür ediyorum" dedi.


-"HİÇ KİMSEYE TELEFON AÇMADIM"-


Delegelere telefon açmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"Hiç kimseye telefon açıp şöyle oyunu kullan veya böyle yap demedim. Onları özgür iradeleriyle baş başa bıraktım. Hiçbir delegenin de iradesine ipotek koymadım. Çünkü ben delegelerin sağduyusuna güveniyorum. Onların yurtseverliklerine güveniyorum. Onların bilinçlerine sağduyularına yurtseverliklerine güvendim. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum."


-"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM"-


Demokrasinin kolay kazanılmadığını vurgulayan CHP Genel Başkanı,  şöyle dedi:
"Demokrasi kolay kazanılan birşey değil. Demokrasi ve özgürlüğü kendi ülkelerine getirmek isteyenler kendi ülkelerinde ağır bedeller ödemişlerdir. Bizlerde demokrasi ve özgürlük için her türlü bedeli önce genel başkan olarak ben ödemeye hazırım. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Onların özel yetkili mahkemeleri onlar savcıları onların güvenlik görevlileri onların kaymakamları valileri bizi sindiremez, yıldıramaz, biz inançla yola çıkmışız. Bizim inancımızda kin yoktur. Kini söyleyenlerin bu ülkede başbakanlık yapması en büyük şansızlıktır."


Konuşmasını Nazım Hikmet’in dizeleriyle bitiren Kılıçdaroğlu, "Demokrasi ağır bedeller ödemeyi gerektiriyor. Bunu en güzel dile getiren Nazım Hikmet. Ben yanmazsam sen yanmasan biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. Sevgiyle  saygıyla ve muhabetle selamlıyorum, var olun" dedi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://siyaset.milliyet.com.tr/kilicdaroglu-muhaliflere-el-uzatti/siyaset/siyasetdetay/27.02.2012/1508350/default.htm}



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,507 µs