En Sıcak Konular

GÜL'DEN DARFUR İÇİN ÇAĞRI

21 Ocak 2008 17:49 tsi
GÜL'DEN DARFUR İÇİN ÇAĞRI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesi Darfur'daki insani acıları durdurmak için aktif çaba göstermeye çağırdı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesi Darfur'daki insani acıları durdurmak için aktif çaba göstermeye çağırdı. Gül, Sudan halkının karşı karşıya bulunduğu sorunların, Sudan'ın egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde ve barışçı yollardan diyalogla çözümlenmesini samimiyetle arzu ettiklerini belirterek, bunun için gerekli katkı ve desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi.
Gül ile Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan Ahmet El Beşir, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantı düzenlediler.
Darfur'da onbinlerce sivilin ölümüne yol açmış olan bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:
"Darfur krizinin temelinde siyasi meselelerin yanı sıra bölgedeki kıt kaynakların kullanımı, yoksulluk ve çevre sorunları yatmaktadır. Herkesin gözü önünde cereyan eden bu dram çok acı vericidir. Dolayısıyla herkesi bu insani acıları durdurmak için aktif çaba göstermeye davet ediyorum. Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nin bu konudaki kararlarını ve uygulamalarını desteklemektedir. Darfur halkının içinde bulunduğu bu durumdan dolayı biz de büyük üzüntü duyuyoruz. Onların sıkıntılarının çözümüne aktif ve çok yönlü katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

"GERÇEK SUÇLULAR AVRUPA'DAN YARDIM ALANLAR"
El Beşir de, Darfur bölgesinde savaş suçu işlemekle suçlanan hükümet yanlısı Cancavid liderlerinden Musa Hilal'in hükümette görevlendirilmesine ilişkin atamasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, Hilal'in Sudan vatandaşı olduğunu, Darfur'da çok etkin bir kişiliğe sahip olduğunu ve liderliği sayesinde, bulunduğu bölgede istikrar ve güvenliğe katkısının bulunduğunu ifade ederek, "Biz Sudan'da Sayın Hilal'e karşı yapılan bu suçlamaların gerçek dışı olduğuna inanmaktayız. Şu anda Darfur'da gerçek cinayet işleyen kişiler, Avrupa'dan ve başkalarından yardım alan kişilerdir" dedi.

Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,974 µs