En Sıcak Konular

AVCI MİLLİ TAKIM'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

25 Şubat 2012 14:33 tsi
AVCI MİLLİ TAKIM'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ Slovakya maçının kadrosuna 8 yeni isim çağıran Avcı, Hırvatistan maçlarında olan 13 futbolcuya davet göndermedi. Ekibin yaş ortalaması 23.4.

Bunun adı devrim

Milli Takım’ın çehresini değiştirdi

Slovakya maçının kadrosuna 8 yeni isim çağıran Avcı, Hırvatistan maçlarında olan 13 futbolcuya davet göndermedi. Ekibin yaş ortalaması 23.4.

A Milli Takımımız’ın yeni teknik patronu Abdullah Avcı, değişimi başlattı... Slovakya ile çarşamba günü oynayacağımız hazırlık maçında millilerin başında ilk kez kulübede sahaya çıkacak olan Avcı’nın açıkladığı ilk aday kadro dikkat çekici.

GÖREVE geldikten sonra yaptığı açıklamalarla ekibiyle birlikte uzun vadeli projeler üreteceklerini ve A Milli Takım kadrosunu gençleştireceğini ifade eden Avcı, dün 27 kişilik kadro açıkladı. Bu kadroda son Hırvatistan maçlarının 24 kişilik kadrosundan 13 isme yer vermeyen başarılı teknik adam, 8 yeni oyuncuya davet gönderdi.

HIRVATİSTAN maçlarının kadrosunda yer Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Egemen Korkmaz, Giray Kaçar, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Gökhan Töre, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Ozan İpek, Kazım Kazım ve Halil Altıntop’u kadroya çağırmayan Avcı, Kayserisporlu Hasan Ali Kaldırım, Bursasporlu Serdar Aziz, G.Saraylı Semih Kaya, Eskişehirsporlu Alper Potuk, Trabzonsporlu Olcan Adın, Almanya’da Kaiserslautern forması giyen Olcay Şahan, G.Birliği’nden Soner Aydoğdu ve Beşiktaşlı Mustafa Pektemek’i ilk kez A Milli Takım’a çağırdı.

‘YENİ OYUNCULAR OLACAK’

ABDULLAH Avcı’nın kadrosunda en öne çıkan özellik ise oyuncuların yaşları. 27 kişilik kadroda en yaşlı isimler 28 yaşındaki Toulouse’lu Umut Bulut ve Trabzon kalecisi Tolga Zengin. En genç isimler ise 20’lik Semih Kaya ve Alper Potuk. Kadronun yaş ortalaması da 23.4.

ÖTE yandan Abdullah Avcı, TFF’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Slovakya maçının kadrosuyla ilgili olarak “Değişimin içinde muhakkak görmemiz gereken yeni oyuncular olacaktır. Bu maçta da 7-8 tane A Milli Takım’a yeni gelecek olan ve bu önemli duyguyu ilk kez yaşayacak oyuncu arkadaşlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

VATAN YAZARLARI NE DEDİ

Teşhis doğru sıra tedavide

SLOVAKYA maçı için açıklanan A Milli Takım aday kadrosunun herkesi tatmin ettiğini düşünüyorum. İstenen ciddi bir kabuk değişimiydi. Abdullah Avcı bize en azından şunu gösterdi; teşhisi koymuş. Tedaviyi nasıl yapacağını ise zamanla göreceğiz. Fakat şunu söyleyeyim, en zoru teşhisi doğru koymaktır. Abdullah Avcı şimdi gerisini de getirecektir. Abdullah Avcı sadece kadro seçimiyle bile ne kadar doğru bir seçim olduğunu herkese gösterdi.(Gökmen Özdemir)

Riskli ve destek isteyen bir karar

ABDULLAH Avcı’nın ilk sınavına radikal kadro değişikliğiyle çıkması onun cesur ama riskli kararlar alacağının işareti. Ne var ki Avcı’nın desteklediğim bu ‘gençleştirme operasyonu’nun ayakları yere çok sağlam basmıyor. Çünkü içinde bulunduğumuz spor-siyaset ilişkisi Avcı’ya “özgür kadro kurma” şansı tanımayacak gibi. O nedenle ki; Emre, Volkan, Hamit ve G.Töre gibi isimlerin resmi maçlara gelindiğinde kadroda olacağını düşünüyorum. (TAYFUN BAYINDIR)

Türk futbolunun geleceği kuruluyor

ABDULLAH Avcı’nın Milli Takım’a çağırdığı oyuncuların hepsi genç, gelecek vaat eden ve yetenekli isimler. Aday kadroya baktığımızda davet alan futbolcuların hemen hemen hepsinin kendi kulüplerini taşıdığını görüyoruz. Uzun bir yorum yapmaya gerek yok. Ancak şunu söylemek gerek, yıllar sonra ilk kez günü kurtarmaya çalışan değil, Türk futbolunun geleceğini de gerçekten düşünen bir zihniyet gördük. Bu milli takım kadrosu da bu zihniyetin göstergesi.( GÜNTEKiN ONAY)

Avcı eskilere dönmemeli

BU kadroya şaşırmadım. Dikkat ederseniz kadronun yaş ortalaması çok genç. Avcı ‘Bugünü düşünüyorum ama bugünden de çok yarınları düşünüyorum’ mesajı vermiş. Avcı ile aynı fikirdeyim. Artık Milli Takım’ın yenilenme zamanı geldi de geçiyor bile. Avcı inandığını yapmalı ve baskılara dayanmalı. Eskilere dönerse hem kendi hem Milli Takım kaybeder. Ancak Süper Lig’in en formda stoperi Egemen ve kaleci Volkan bu kadroda olmalıydı diye düşünüyorum.( ÖMER GÜVENÇ)

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/bunun-adi-devrim/433073/5/Spor}



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,971 µs