En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ UEFA AVRUPA LİGİ'NDE ADINI SON 16'YA YAZDIRDI

24 Şubat 2012 10:28 tsi
BEŞİKTAŞ UEFA AVRUPA LİGİ'NDE ADINI SON 16'YA YAZDIRDI UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında Beşiktaş, deplasmanda 2-0 yendiği Braga'ya evinde 1-0 mağlup olmasına rağmen adını bir üst tura yazdırdı.

Beşiktaş: 0 - Braga: 1

Avrupa kupalarında son 4 maçını da kazanan siyah-beyazlılar, İnönü Stadı'nda seriyi sürdüremedi, ama 'Kupa 2' yolculuğuna devam etti.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında Beşiktaş, deplasmanda 2-0 yendiği Braga'ya evinde 1-0 mağlup olmasına rağmen adını bir üst tura yazdırdı. Böylece Kartal, 2008 yılında formatı değişen organizasyonda ilk defa son 16 takım arasına kaldı.

MAÇTAN KARELER - Emre Oktay ve Semih Bahadır'ın objektifinden

Karşılaşmada tek gol 25. dakikada Lima'dan geldi.

Rakip Arda'lı Madrid

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Ligi 3. Tur mücadelesinde Lazio'yu saf dışı bırakan Arda Turan'lı Atletico Madrid ile karşılaşacak.

İspanya temsilcisi, ilk maçta 3-1 yendiği rakibini evinde de 1-0'la geçerek tur atlamayı başardı.

BEŞİKTAŞ: 0 - BRAGA: 1
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Istvan Vad, Gabor Eros, Robert Kispal (Macaristan)
Beşiktaş: Cenk, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen, Tanju (Dk. 68 Ekrem Dağ), Veli, Necip (Dk. 33 Almeida), Ernst, Fernandes, Simao, Quaresma (Dk. 90 Sidnei)
Braga: Quim, Coelho, Elderson, Douglao, Djamal (Dk. 85 Custodio), Leandro Salino, Hugo Viana, Ruben Amorim (Dk. 77 Nuno Gomes), Paulo Cesar (Dk. 72 Carlos Carlao), Lima, Alan
Gol: Dk. 25 Lima (Braga)
Sarı kartlar: Dk. 59 Ernst, Dk. 85 Ekrem Dağ (Beşiktaş), Dk. 25 Leandro Salino, Dk. 90 Douglao (Braga)

Carvalhal takımı bozmadı

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, İnönü Stadı'nda da deplasmanda oynanan ilk karşılaşmanın kadrosunu sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, Quaresma'yı forvet oynatırken, Necip ve Ernst'i ön liberoda, Simao, Fernandes ve Veli'yi orta alanda görevlendirdi. Savunma ise İbrahim, Sivok, Egemen ve Tanju'dan oluştu. Gençlerbirliği maçında omzundan sakatlanan Tanju, Braga karşısında takımdaki yerini aldı.

Barbosa'nın yerine Paulo Cesar

Braga'da ilk maçta kırmızı kart gören Helder Barbosa'nın yerine Paulo Cesar forma giydi. İlk maçtaki 2-0'lık dezavantaj nedeniyle hücum ağırlıklı bir kadro sahaya süren Braga Teknik Direktörü Leonardo Jardim, forvet oyuncuları Paulo Cesar, Alan ve Lima'yı birlikte ilk 11'de oynattı.

"Altın Kafa Sivok"

Beşiktaşlı taraftarlar, son maçlarda takımına goller kazandıran Tomas Sivok'a maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu. Takım sahaya ısınmak için çıktığında ilk olarak Sivok'u tribünlere çağıran taraftarlar, "Altın Kafa Sivok" yazılı pankart açtı.

Taraftarlar, tribünleri doldurdu

Beşiktaşlı taraftarlar, Braga maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla futbolculara Braga maçı için moral verdi. Bu arada 50 kadar Portekizli taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribünden takımlarını destekledi.

Taraftarlar, ayrıca vefat eden eski TFF başkanı Haluk Ulusoy'un babası Saffet Ulusoy için de "Mekanın cennet olsun Saffet Ulusoy" yazılı pankart açtı.

Eldiven şov

Kapalı ve yeni açık tribündeki taraftarlar, maçın başlama düdüğüyle birlikte beyaz eldivenler giyerek, tezahüratlar yapıp takımlarına destek verdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, zaman zaman da hafta sonunda karşılaşacakları Galatasaray aleyhine tezahüratlar yaptı.

"Demirören güle güle şimdi düşünsün Türkiye"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına aday olan Başkan Yıldırım Demirören için taraftarlar, "Demirören güle güle şimdi düşünsün Türkiye", "Bay bay Demirören", "Kurtulduk" diye tezahüratlar yaptı.

14 yabancı medya mensubu

Beşiktaş-Braga maçını 13'ü Portekiz, 1'i Fransız olmak üzere toplam 14 yabancı basın mensubu da takip etti. Karşılaşmada yaklaşık 250 Türk basın mensubu da basın tribünü ve sahada görev yaptı.


Kaynak: hurriyet.com.tr  http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19984604.asp


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,358 µs