En Sıcak Konular

AYM ''HUKUK DEVLETİ'' İLKESİ İLE SAMİMİYET SINAVINDA

23 Şubat 2012 14:37 tsi
AYM ''HUKUK DEVLETİ'' İLKESİ İLE SAMİMİYET SINAVINDA Devam eden bir soruşturmaya siyasetin direk müdahalesi ile ''ket vurulması'' CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne taşındı.

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişikliğe ilişkin olarak ''Burada, dokunulmaz, iyi çocuklara özel ayrıcalıklar tanınıyor ve yargıdan bazı kişilerin kaçırılması amaçlanıyor'' dedi. CHP, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, başvuru öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.  Bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin tartışmalar da vardı. Bunu da götürebileceğinizi ifade etmiştiniz, dilekçenizde bu da var mı?'' şeklindeki sorusuna Tarhan, ''Sayın cumhurbaşkanı, görev süresine ilişkin yasayı, anayasaya doğrudan aykırı bir yasayı onaylayarak zaten görev süresini tartışmalı bir hale getirmişti. Yani meşruiyetini tartışmalı bir hale getirmişti. Bu jet yasa olayıyla da daha da tartışmalı kıldığını düşünüyoruz.

Elbette o yasayla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Buna ilişkin Anayasa Mahkemesine başvuru süreci de gerekirse işletilecektir'' yanıtını verdi. ''Yine reddi hakim talebinde bulundunuz mu?'' sorusu üzerine de Tarhan, ''Şimdi o kadar anayasaya açık bir hüküm ki, son derece tartışmasız bir hüküm. Tarafgir yargıçların bile bu konuyu gözden kaçırmayacağına eminim'' dedi.

 

[Mir Haber'in  notu: Hükümet 'Şike Yasası'nda yaptığı değişiklikle yine davam eden bir soruşturmaya direk müdahale etmişti.CHP'nin bugünkü tavrını o gün de göstermesi kendisi açısında tutarlı olurdu  ama, CHP bu tutarlılığı ara ki bulasın.]

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://www.milligazete.com.tr/haber/chp-anayasa-mahkemesi-ne-basvurdu-230957.htm


Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,791 µs