En Sıcak Konular

İSLAM COĞRAFYASI'NDA (?) KUR'AN'A ALÇAK SALDIRI

23 Şubat 2012 13:35 tsi
İSLAM COĞRAFYASI'NDA (?)  KUR'AN'A ALÇAK SALDIRI Afganistan'da NATO Üssü'nde Kur'an-ı Kerim yaktılar. Hazreti Peygamber (s.a.v)'e karikatürlerle hakarete yeltenilen Danimarka'da ise çirkinliğin boyutu giderek artıyor.

Kinleri hiç bitmeyecek

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez. (Maide, 51)

Afganistan'da NATO Üssü'nde Kur'an-ı Kerim yaktılar. Hazreti Peygamber (s.a.v)'e karikatürlerle hakarete yeltenilen Danimarka'da ise çirkinliğin boyutu giderek artıyor.

Askerimizin orada ne işi var?

Mehmetçik'in her fırsatta İslam'a ve Müslümanların kutsallarına saldıran eli kanlı NATO güçleri bünyesinde Afganistan'da görev yapması büyük bir rahatsızlığa yol açıyor.

Kur'an-ı Kerim sayfalarının yakılmasını protesto eden binlerce Afgan ABD üssü önünde toplanarak, işgalcilere sert tepki gösterdi. Tepkiler üzerine işgal güçleri komutanı "böyle bir olay bir daha yaşanmayacak" dedi.

Türk askerinin orada ne işi var?

Mehmetcik'in her fırsatta İslam'a ve Müslümanların kutsallarına saldıran eli kanlı NATO güçleri bünyesinde görev yapması Türk halkında büyük bir rahatsızlığa yol açıyor.

Afganistan'daki Amerikan üssünde, Kur'an-ı Kerim sayfalarının imha edilmesini protesto eden göstericilerin sayısı 3 bini aştı.

"Yabancılara ölüm" sloganları atan öfkeli göstericilerden bazıları, havaya ateş açarken, il konseyinin başkanı Ahmet Zeki Zahit, Amerikan askeri yetkililerinin, kendisine imhadan kurtarılan 30 kadar Kuran-ı Kerim ve dini içerikli kitap teslim ettiğini söyledi.

Zahit, imha edilen kitapların, daha önce üste hapsedilen tutuklular tarafından kullanıldığını ifade ederek, söz konusu kitapların gece yakılmak üzere çöplüğe getirildiği bilgisini, çöplükte çalışan 5 Afgan'dan aldıklarını kaydetti.

Çalışanların, iki işgalci asker tarafından bir kamyonla getirilen materyalin, dini kitaplar olduğunu fark edince imha işlemini durdurdukları iddia edildi. Bölgedeki emniyet müdürü yardımcısı Ziyaül Rahman da gösteriye 2000 ila 2500 kişinin katıldığını ifade ederek, "İnsanlar çok öfkeli. Ruh halleri çok olumsuz. Bazıları havaya ateş açıyor. Ölen yok" dedi.

Polis, dün benzer bir gösterinin, başkent Kabil'in doğusunda da yapıldığını ve olaysız sona erdiğini bildirdi.

Öte yandan Afganistan'daki işgal güçlerinin Amerikalı komutanı General John Allen, Kur'an-ı Kerim ve diğer dini materyallerin imha edilmesiyle ilgili soruşturma başlatılması talimatını verdi. Göstericilerin sayısı artarken yabancı güçlerin (ISAF) Amerikalı komutanı General John Allen, yazılı bir açıklama yaparak özür diledi. "Afganistan halkına" hitap eden John Allen, , Kur'an-ı Kerim ve diğer dini materyallerin imha edilmesiyle ilgili soruşturma başlatılması talimatını verdiğini vurguladı. Allen, Bagram Hava Üssü'nde Kur'an-ı Kerim yakıldığının farkına vardıklarında uygulamayı hemen durdurduklarını belirtti. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını sağlamak için önlemler alacaklarını ifade eden Allen, "Sizi temin ederim... Yemin ederim... Bu kesinlikle kasıtlı değildi." açıklamasını yaptı. Bu olayın Afganistan devlet başkanı, hükümeti ve en önemlisi asil halkında açmış olabileceği yara sebebiyle özürlerini sunan Allen, bu hatanın farkına vararak düzeltmelerine yardımcı olan Afgan halkına da teşekkür etti.

2010'da dünya ayağa kalkmıştı

Öte yandan 2010 Eylül'ünde ABD'deki bir Evanjelist papazın Kuran-ı Kerim 'i yakacağını açıklaması üzerine dünya çapında protesto gösterileri yaşanmış, Afganistan'daki gösterilerde onlarca kişi ölmüştü. ABD Başkanı Obama'nın yaptığı kınama sonrasında papaz bu Kuran yakma eylemini gerçekleştirmekten vazgeçmişti.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/kinleri-hic-bitmeyecek-230863.htm



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,673 µs