En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''HUKUKSUZLUĞA CUMHURBAŞKANI DA ORTAK OLDU''

22 Şubat 2012 10:40 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''HUKUKSUZLUĞA CUMHURBAŞKANI DA ORTAK OLDU'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasında hükümete ve Cumhurbaşkanı Gül'e ağır eleştiriler yöneltti.

Hukuksuzluğa cumhurbaşkanı da ortak oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasında hükümete ve Cumhurbaşkanı Gül'e ağır eleştiriler yöneltti. MİT düzenlemesini eleştiren ve "Bu yanlışın altına imza atanlar tarih karşısında sorumlu olacaklardır" diyen Kılıçdaroğlu,'Bu hukuk dışı olaya cumhurbaşkanı da ortak olmuştur " açıklaması yaptı. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasında hükümete eğır eleştiriler yöneltti.

MİT düzenlemesini eleştiren Kılıçdaroğlu,'Bu hukuk dışı olaya cumhurbaşkanı da ortak olmuştur" dedi. 

"ALMAN CUMHURBAŞKANI İSTİFA ETTİ"

"Yaşadığımız hırsızlık olayları bireysel ve istisnai değil, sistematiktir. Kimse fırından ekmek çalmaya benzetmesin. Orada aç olduğu için hırsızlık yapıyor, buradaki sistemli bir hırsızlık. Bu şekildeki hırsızlığa AKP'liler farklı bir gözle bakıyorlar ve hırsızlık olarak algılamıyorlar. Ne yazık ki bu sistemli hırsızlığı yapanların büyük çoğunluğu Sayın Başbakan'ın yakınında bulunanlar" diyen Kılıçdaroğlu. "Alman cumhurbaşkanı bir iş adamından düşük faizli borç aldı.
Sonra bir savcı soruşturma açtı ve Alman cumhurbaşkanı istifa etti. Alman cumhurbaşkanının istif asından sonra eminim Recep Tayyip Erdoğan gülmüştür, " Bunlar ne kadar beceriksiz " demiştir. Kim hukuk devleti, kim ahlaktan, yurttaştan yana ben merak ediyorum bir Almanya örneği var bir de Türkiye örneği var.
Kamu ihale yasası tam 54 kez değiştirildi yolsuzluklar daha iyi yapılsın diye. AB ilerleme raporunda Kamu İhale Kurumu'na yönelik çok sert eleştiriler vardı ama hiç önemsemediler. İhale yasasında yapılan değişiklikler yolsuzluğu nasıl daha risksiz yaparım anlayışıyla yapılmıştır. Hepimiz dikkatle izleyeceğiz o operasyonları yapan polis ve soruşturmayı yapan savcıların başına bir şey gelecek mi" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları konu başlıkları ile şöyle: 

MİT DÜZENLEMESİ

Hukuk devletinde olmaz bu. Devletin kurumları uyum içinde çalışıyor diyor sayın Başbakan. Peki neden bu yasayı çıkarıyorsun. Bırak savcı görevini yapsın.Hayır efendim devletin kurumları uyum içinde çalışmıyor. Sen nasıl topluma nefret tohumları ekiyorsan, devletin kurumları içine de nefret tohumları ekiyorsun. Bir kişi ne söylüyorsa o yasalaşıyor. Post modern darbe derken bunu kast ediyoruz. Ben söyleyeceğim yasalaşacak ben söyleyeceğim kanun teklifi verilecek.

"BU YANLIŞA İMZA ATANLAR" 

Bu hukuk cinayetini biz sormasak bile tarih soracaktır. Bu yanlışın altına imza atanlar tarih karşısında sorumlu olacaklardır. Başbakan'ın tek derdi iktidarda nasıl kalabilirim. Milli ve manevi değerlerimizi, toplumsal barışı, demokratik birikim, adalet duygusunu, hukuka ve yargıya olan güveni harcadı'85 Ama bir şey var ki Sayın Başbakan harcamadı. Suça bulaşan hırsızlığa yolsuzluğa bulaşan arkadaşlarını dostlarını harcamadı aldı onları özel olarak korudu.
Bu hukuk dışı olaya cumhurbaşkanı da ortak olmuştur. Ben bu yasayı imzalamak cumhurbaşkanının devlet adamı kimliğinden çok şey götürmüştür. Hiçbir cumhurbaşkanının bu kadar kısa sürede bir yasayı imzalaması görülmemiştir. 
Demek ki bir yasayı onaylamak için o yasa teklifini okumaya gerek yok. buradan cumhurbaşkanına söylemek isterim korkunun ecele faydası yok. Yasaları inceleme anayasaya aykırılığına bakmak zorundasınız. Böyle bir yasayı bu kadar kısa sürede onaylama hakkını hiçbir ahlak vermez size.'
 
"BAŞBAKAN'IN RUH SAĞLIĞINDAN ŞÜPHE DUYMAYA BAŞLADIM"
 
Devletin kurumları arasında uyum yoktur. Vatandaş zaten bölündü, şimdi devletin kurumlarını bölüyorlar. Böyle bir tabloya izin verilemez.
 
İlk kez sayın Başbakan'ın ruh sağlığından şüphe duymaya başladım Gençlik kolları toplantısında yaptığı konuşmada mantık, bilim, gerçeklik yok. Toplumu bölüyorsun da toplumun arasına kin tohumlarını nasıl ekiyorsun. İnsanda biraz Allah korkusu, dine saygı olur.
 

Kin tohumu ekmek manşet değil de nedir arkadaşlar. Kime söylüyor gençlere söylüyor. Kininize sahip çıkın diyor. Allah akıl fikir versin.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22900




Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,096 µs