En Sıcak Konular

DEMİRÖREN KÜLÜPLERE TÜZMEN BAŞBAKAN'A GÜVENİYOR

21 Şubat 2012 13:45 tsi
DEMİRÖREN KÜLÜPLERE TÜZMEN BAŞBAKAN'A GÜVENİYOR TFF Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Yıldırım Demirören ve Kürşat Tüzmen'le Vatan Gazetesi Spor yazarı Murat Çelik telefon görüşmesi yaptı.Görülen o ki Demirören külüplere Tüzmen siyasi kimliğine güveniyor.

Demirören ve Tüzmen'den ilk mesajlar

Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı kim olacak?

Adaylar belli oldu.

En kuvvetli aday Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören gibi görünüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olduğunu dün resmen açıklayan sürpriz ve öne çıkan ikinci isim ise Kürşad Tüzmen oldu.

Bana düşen de bir gazeteci olarak her iki adayı da arayıp, ilk mesajlarını almak oldu.

Tüzmen: "Başbakan ile görüşeceğim"

Aday olduğu haberini duyunca, eski bakan Kürşad Tüzmen'i aradım önce.

"Nereden çıktı bu adaylık?" diye sordum... Gülerek, "Arkamdan ittirdiler..." dedi Tüzmen. Espri ile karışık bu girişin ardından, Kürşad Tüzmen'e, adaylığının öyküsünü ve konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmediğini sordum.

İşte 'sporcu' Tüzmen'in telefonda söyledikleri:

- Sporun, futbolun ağabeyleri ittirdi beni böyle bir adaylığa. Bir değerlendirme yaptık; "Bu zor durumdan sen çıkarabilirsin Türk futbolunu" dediler. Çok ani oldu. Benim için de ani oldu. E, biz de zor işlerin adamıyız tabii... Tamam dedik nihayetinde. Sayın Başbakanımız ile görüşeceğim... Daha önceden genel olarak Türk sporu ve Türk futboluna ilişkin görüşmelerimiz olmuştu ama şimdi tabii bu özel duruma ilişkin bir görüşme yapmamız gerekecek... Dediğim gibi çok ani oldu. Hayırlısı bakalım; Sayın Başbakanımız ile görüşüp, konuşacağız..."

Demirören: "Güçlü bir yönetim kurup UEFA ile masaya oturacağız"

Ve Yıldırım Demirören...

Adaylık başvurusunu yaptıktan sonra Demirören'i de aradım.

"Şu an için diğer adaylardan sadece biriyim" diye başladı söze Yıldırım Demirören.

Sadece Süper Lig kulüplerinin değil, Bank Asya Birinci Lig'den amatör kulüplere kadar herkesin ortak teveccühü ile göreve gelmek istediğini söyledi.

"Çünkü" dedi ve devam etti:

- Güçlü bir yönetim ile gelmek istiyoruz. Güçlü olalım, herkesin desteğini arkamızda hissedelim zira bu süreçte hepimiz için, taraftarlar için, kulüplerimiz için, Türk futbolu için uğraşmak istiyoruz.

Daha önce "Fenerbahçemiz" ifadesini kullanan Demirören, kendisine destek vermeyeceğini açıklayan iki kulüp ile ilgili de konuştu:

- Hedefimiz, Türk futbolunu şu an içinde bulunduğu kaos ortamından çıkartmak ve en iyi şekilde yönetmek. Biz bu süreçte, Galatasarayımız ve Bursasporumuz gibi diğer bütün kulüplerin de başkanı, yönetimi olmak istiyoruz. Tek hedefimiz bu kaosu, kimse üzülmeden, kimse yara almadan, Türk takımları, Türk spor kamuoyu, taraftarlar üzülmeden ortadan kaldırmak. Türkiye'de insanların kaybettikleri futbol sevgisini, futbol aşkını onlara tekrar kazandırmak istiyoruz.

Pekiyi ya UEFA ve FIFA meselesi?..

- UEFA ve FIFA ile yaşanan süreci, TFF'nin yeni yönetiminin kuracağı diyalogla, akılcı, sağlıklı ve en iyi şekilde çözmek için yola çıkıyoruz. Bu süreçte, kurulları değiştirmekten yana değilim, kurul üyelerini değiştirmek bu süreci olumsuz etkileyebilir. Ama yönetim kurulunu çok titiz bir çalışma ile belirleyeceğiz. UEFA ve FIFA ile yeniden masaya oturacağız. Sayın Aydınlar yönetiminin bazı çalışmaları oldu ama bizim yeni çözüm önerilerimiz ve formüllerimiz var. Türk futbolunu içine düştüğü, içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. UEFA ve FIFA ile bir kavga değil, uzlaşı ortamı oluşturarak süreci yöneteceğiz.

Beşiktaş'ta ne olacak?

Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığına aday olması ile birlikte, Beşiktaş cephesi de hareketlendi.

Demirören'in bu konudaki değerlendirmeleri ise şöyle:

- Dokuz sene başkanlık yaptım Beşiktaş'ta. Dört yıl aktif yöneticiliği de ekleyin; 13 sene gibi bir süre... Çok güzel, çok mutlu günlerimiz geçti bu süre içinde. Birçok başarının, mutluluğun yanında, tabii ki hatalarımız da oldu bu süreçte. Ama unutmayın, çalışan insan hata yapar. Çalışmazsanız, hata da yapmazsınız. Biz camiadan öte, bir aileyiz Beşiktaş olarak. Şimdi ayrılmak elbette hiç kolay değil. Beşiktaş Kulübü yeni başkanını seçer. Beşiktaş Genel Kurulu o eşsiz sağduyusuyla, kendi kararıyla, öz iradesiyle seçer yeni başkanını. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hem Beşiktaşımın hem Türk futbolunun.

 

Murat Çelik - VATAN


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/432207/1/Gundem


Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,226 µs