En Sıcak Konular

DEMİRÖREN: ''HERKESİN BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM''

21 Şubat 2012 13:43 tsi
DEMİRÖREN: ''HERKESİN BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM'' TFF başkanlığı için aday olan Yıldırım Demirören, sadece kendisini destekleyenlerin değil, tüm kulüplerin desteklediği başkan olmak istediğini söyledi

Herkesin başkanı olmak istiyorum

TFF başkanlığı için aday olan Yıldırım Demirören, sadece kendisini destekleyenlerin değil, tüm kulüplerin desteklediği başkan olmak istediğini söyledi 

"Sadece Süper Lig kulüplerinin değil, alt lig kulüplerinin de desteğini alarak yönetime gelmeliyiz.. Tek hedefimiz, Türk futbolunu bu kaostan, kimse yara almadan, Türk takımlarıNI üzmeden kurtarmak olacaktır."

YILDIRIM Demirören için dün yoğun geçti. Önce Beşiktaş'taki çalışma arkadaşlarıyla toplantı yapan başkan, burada yöneticilerine 27 Şubat'taki Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olacağını açıkladı.

SON birkaç gündür Süper Lig'deki kulüplerin başkanlarıyla gerek yüz yüze, gerekse telefonla görüşmeler yaptıktan sonra, gelen ısrarlar sonrası net kararını veren ve bunu yönetimiyle paylaşan Demirören, ardından da yine görüşmeler gerçekleştirdi. TFF'nin kuralları gereği 17.30'dan önce adaylık dilekçesini vermek için federasyonun İstinye'deki binasına doğru yola çıkan Demirören, 16.30 sularında İstinye'deydi..

YAKLAŞIK yarım saat içeride kalan Demirören, çıkışta şu açıklamalarla adaylığını herkese duyurdu: "Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıklayan 19 adaydan biriyim sadece. Tek hedefimiz, Türk futbolunu bu kaostan kimse yara almadan kimse üzülmeden, Türk takımları üzülmeden, kurtarmak olacaktır. Türk futbolunun sorunlarını çözmek için yola çıktık. Allah hepimize yardımcı olsun..

'AİLEMDEN KOPMAK ZOR'

SADECE Süper Lig kulüplerinin değil, alt lig kulplerinin de desteğini alarak yönetime gelmek istiyoruz. Bu süreçte herkesin desteğini arkamızda hissederek herkes için çabalamak istiyoruz. 27 Şubat'ta seçim var. Ben de 19 adaydan biriyim. Eğer genel kurul bizleri takdir ederse, G.Sarayımız, Bursamız (desteklenmeyen kulüpler) gibi büyük takımların da federasyon başkanı olarak yine hep beraber bu mücadeleyi yapacağız.

BİZ Beşiktaş'la aileyiz. Ayrılmak hiç kolay değil. Bugünden itibaren TFF başkanlığı için çalışmalara başlayacağım. Beşiktaş kendi genel kuruluyla başkanlık koltuğunu dolduracaktır."

'Para verdi diye eleştirilir mi?'

-BEŞİKTAŞ yönetimi dün tesislerde bir araya gelerek, Yıldırım Demirören'in TFF başkan adaylığını hayata geçiren görüşmeleri yaptı.. Çıkışta açıklama yapan Mete Düren, "Çok duygusal bir toplantı oldu. İyi günde, kötü günde beraber olduk. Türk futbolu için hayırlı olsun.

-BEN kulüp başkanları içinde kendiliğinden borç veren başka bir başkan tanımıyorum. Herkesin teşekkür etmesi gerekirken, neden eleştiri sebebi olduğunu da anlayamıyorum. Yeni yönetimle başkanımız arasında bir mesele" diye konuştu.

Kulüplerden tam destek sözü

TFF başkan adaylığını açıklayan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e 13 Süper Lig ekibinden tam destek gelirken, G.Saray ve Bursaspor destek vermeyeceğini açıklayan takımlar oldu. Destek veren kulüpler şöyle: "Beşiktaş, G.Antep, Mersin İY, Eskişehir, A.Gücü, G.Birliği, Kayseri, Karabük, Samsun, Ordu, Antalya, Sivas ve İstanbul BŞ."

BAŞKANLAR NE DEDİ?

SADRİ ŞENER: 'Destekliyoruz ama kupamızı da istiyoruz' (Trabzonspor Başkanı)

- "SAYIN Yıldırım Demirören'in adaylığını memnuniyetle karşılıyorum. Böyle bir zamanda Demirören'in başkanlık için aday olması bir şanstır. Adaylar içinde futbolun sorunlarını en iyi bilen kişi olarak öne çıkıyor. Kendisine destek vereceğiz. Ancak Trabzon'un olmazsa olmazları var. Birincisi kupamızın verilmesini, ikincisi kurulların aynen görevlerine devam etmelerini istiyoruz. Üçüncüsü de mahkeme sürecini bekleme fikrini benimsemiyoruz. Önümüzde 5 gün var. Tüm bunları Demirören ile konuşacağız."

İLHAN CAVCAV: Birlikte çok başarılı işler yapmıştık (G.Birliği Başkanı)

- "YILDIRIM Demirören'in adaylığını açıklamasından herhangi bir rahatsızlığımız yok. Bugüne kadar pekçok başarılı çalışmaya imza atmış, birlikte çalışmalar yapmışız. Ama Genel Kurul'da yapacağı konuşmada icraatlarıdan bahsederken ümit ederim ki, 'Gerekirse UEFA'ya 3-4 yıl gitmeyiz' söylemini kullanmaz. Bunun Türk futboluna çok büyük yara vereceğini hatırlatmalıyız. Yine ümit ederim ki bu arkadaşımız kuracağı ekiple birlik ve beraberliği sağlayabilir, kulüplerimizin ve milli takımımızın Avrupa'ya katılmaması gibi bir durumu ortaya çıkarmaz."

HALİL ÜNAL: Beraber çalıştık, objektifliğini iyi biliyorum (Eskişehir Başkanı)

- "SAYIN Yıldırım Demirören bana göre çok ama çok doğru bir seçimdir. Ben kendisiyle ikinci başkan sıfatıyla Kulüpler Birliği'nde bir süredir birlikte çalışıyorum. Olaylara nasıl objektif baktığını, konusuna nasıl hakim olduğunu yakından bilenlerden biriyim.

- GELECEK hafta yapılacak olan TFF Genel Kurulu'nda, futbolun içinden gelen, şu andaki kaosun çözümüne ve Türk futbolunun geleceğine katkılar sağlayacağını düşündüğümüz Sayın Yıldırım Demirören'in adaylığını destekliyoruz."

KAZIM YILMAZ: Futbolumuzu adaletle yönetecektir (Samsun Başkanı)

- "YILDIRIM Demirören beyin gelecek hafta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimiminde adaylığını Samsunspor Kulübü olarak destekleme kararı almış bulunmaktayız. Demirören'in, bu zor görevi layıkıyla yerine getireceğine, şu an tarihinin en zor dönemlerinden birinden geçen Türk futbolunu hak, hukuk, adalet içinde yöneteceğine ve futbolumuzun gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına Samsunspor olarak inanıyoruz."

Kulüpler Birliği: Memnuniyet duyduk

KULÜPLER Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'in, 27 Şubat'ta yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olmasından, vakıf yönetiminin büyük çoğunluğu olarak memnuniyet duyduklarını bildirdi. Akıncıoğlu, "Sayın Demirören'e seçim sürecinde başarılar dileriz" ifadesini kullandı.

Adnan Öztürk: Sıhhatli bulmuyoruz

G.SARAY Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Yıldırım Demirören'in adaylığına şu yorumu yaptı: "Adli süreçte ismi geçen kulüplerden herhangi birisinin, herhangi bir yöneticisinin aday olmasının Türk futbolunun geleceği için sıhhatli olmadığına inanıyoruz."

Şen: Kendisini çok geliştirdi

FUTBOLUMUZUN ve F.Bahçe'nin önde gelen ismi Ali Şen, Yıldırım Demirören için şu yorumu yaptı: "Demirören iyi dostumuz, kendisini iyi yetiştirdi. Ne yapacağını bildirmesi gerekiyor. Gazeteler küme düşme, puan silme yok diyor. Herkes böyle bir şey bekliyor. Buna 'ceza yok'u da ilave etmeli."

'Seçilmezse geri dönebilir'

YALÇIN Karadeniz, Yıldırım Demirören'in TFF'de başkan seçilememesi durumunda görevine dönüp dönemeyeceği sorusuna ise : "Kazanamazsa ve Beşiktaş'ın başına geri gelmek isterse tabii ki dönebilir. Buna kimse karşı çıkamaz" yanıtını verdi.

'Demirören'le gurur duymalıyız'

Karadeniz: "Kulübümüzün TFF gibi oldukça büyük bir sorumluluk isteyen kuruma başkanlık edecek olması tarifi imkânsız bir tablo. Yıldırım bey taraftar ne istediyse yaptı, bunlar reva olmamalı."

BEŞİKTAŞ Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Yıldırım Demirören'in bu kadar ağır eleştiriyi hakedecek hiçbir şey yapmadığını söyledi: "107 yıllık kulübümüzün ilkleri başarmış olmasının yanında bir de TFF gibi oldukça büyük bir sorumluluk isteyen kuruma başkanlık edecek olması tarifi imkânsız bir tablodur. Bundan hepimiz gurur duymalıyız. Başkanımız gitse bile, kulübü müşkül durumda bırakmaz.

BAŞKAN taraftarın sesine kulak verdi. 'Quaresma' dediler, Guti'yi istediler aldı. 'Basketbolu güçlendir' dediler, tereddüt etmedi. Bu yapılanlar reva olmamalı. Basketbol takımı ilk kez kupa kazandı. Orada bile 'Yeter' diye bağırdılar. Böyle Beşiktaşlılık olmaz."

Tüzmen: Çalışma yaptım - Aksu: Garantim tecrübe

-ESKİ bakan Kürşat Tüzmen ve Ata Aksu adaylıklarının ardından şunları söylediler:

- TÜZMEN: "Türk futbolunu içinde bulunduğu kaostan kurtarmak için arkadaşlarımızla çalışma yaptık. Türk futbolunu ileriye götürecek bir çalışma yaparak, aday oldum."

- AKSU: "Türk futbolunu, gelebilecek her türlü tehlikeden bertaraf etmek için TFF başkanlığına adayım.. Türk futboluna yapmış olduğum hizmetler ve tecrübemle şahsımı bu işin sigortası olarak görüyorum."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/herkesin-baskani-olmak-istiyorum/432224/5/Spor


Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,747 µs