En Sıcak Konular

ŞAHİDİNDEN ''HOCALI KATLİAMI''

19 Şubat 2012 20:43 tsi
ŞAHİDİNDEN ''HOCALI KATLİAMI'' Ermenistan güçlerinin gerçekleştirdiği ''Hocalı katliamı''ndan sağ kurtulan Anar Usubov, ''Türkiye'de Hocalı katliamıyla ilgili hassasiyet gelişmesi gerekli'' dedi.

Tanık olduğu Hocalı katliamını anlattı

Ermenistan güçlerinin 20 yıl önce Dağlık Karabağ'da gerçekleştirdiği ''Hocalı katliamı''ndan sağ kurtulan Anar Usubov, ''Türkiye'de Hocalı katliamıyla ilgili hassasiyet gelişmesi gerekli'' dedi.

''Hocalı için Adalet'' kampanyasını çerçevesinde Taksim Metrosu Sergi Salonu'nda düzenlenen fotoğraf sergisi açılışı için geldiği İstanbul'da 25 Şubat 1992 tarihinde gerçekleşen ''Hocalı katliamı'' için açıklamalarda bulunan 32 yaşındaki Anar Usubov, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasına topyekun saldırdığını ve 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere 613 Azeri'yi katlettiğini hatırlattı. Aslında olayların 1988 yılında başladığını ifade eden Usubov, ''Önce yolları kestiler, sonra elektrik ve gaz kesildi. Babamın bir tüfeği vardı. Herkes gibi onun da 'Ermeniler saldırıya geçmesin' diye nöbet tuttuğunu hatırlıyorum'' dedi. Bazı arabaların Askeran bölgesinden geçerken Ermenilerin taş atıp camları kırdığını söyleyen Usubov, ''Biz de çocuğuz.

Onların arabaları yakınlardan geçerken elimize taş alır atardık. Böyle böyle başladı. Önce taş attılar, sonra tüfek, sonra roketler geldi. En sonunda helikopterlerle dayandılar'' diye konuştu. Olayların 1992 yılı şubat ayında iyice yoğunlaştığını anlatan Usubov, ''O yıl hiç okula gidemedim. Babam, 2 kardeşim ile annemi daha güvenli olduğu ve kardeşlerimin okula devam edebilmesi için annemin kasabası olan Ağdam'a götürdü. Ben Hocalı'da, babaannem ve amcalarımla kaldım. 70-80 kadar akrabamla Hocalı'da yaşıyordum. Ta ki 25 Şubat'a kadar'' dedi. 25 Şubat akşamı amcalarından birinin geldiğini ve ''Ermeniler saldırıya geçti, buradan çıkmamız gerek'' dediğini anlatan Usubov, şunları kaydetti: ''Amcam 'Tek ümidimiz ormana girmek.

Başarabilirsek, Ermeniler bizi bulamadan Ağdam'ın Azeri köylerine geçebiliriz' dedi. Ormana girdik, Ağdan'a ulaştık ama herkes bizim kadar şanslı olamadı. Pek çok insan ormanda donarak öldü. Gargar Nehri'ni geçerken ayakları donduğu için ayaklarını kaybedenler oldu. 40 gün ormanda kaybolanları, yolunu bulamayanları biliyorum.'' Usubov, Ermenilerin bir süre sonra bu geçiş yollarını da öğrenip tuttuklarını ve kaçmaya çalışanları tuzağa düşürdüklerini söyledi. Türkiye'de ''Hocalı katliamı''nın yeterince bilinmediğini, bu konuda hassasiyet oluşmadığını öne süren Usubov, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ben Türk koleji mezunuyum.

Türk dili, edebiyatı, tarihi okudum. Bizim 2 devlet bir millet olduğumuza inanıyorum. Bu nedenle Türkiye'de 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganının atıldığı gösterileri gördüğümde tedirgin oldum. Ermenistan güçleri evimi, kasabamı dağıttı, akrabalarımı, arkadaşlarımı katletti. İnsanlar senelerce çadırlarda yaşadı. Bugün yüz binlerce Azeri, 10-15 metrekarelik odalarda 8-10 kişi olarak çok ağır şartlar altında yaşıyor. Türkiye'de Hocalı katliamıyla ilgili hassasiyet gelişmesi gerekli.''

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/tanik-oldugu-hocali-katliamini-anlatti-230583.htm



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,714 µs