En Sıcak Konular

''HAKAN FİDAN YASASI'' MECLİSTE KABUL EDİLDİ

17 Şubat 2012 10:12 tsi
''HAKAN FİDAN YASASI'' MECLİSTE KABUL EDİLDİ MİT Müsteşarı Fidan'ın ifade vermesini önleyecek MİT kanunundaki değişiklik teklifi kabul edildi.

'Fidan' yasası 17 saatte geçti

MİT Müsteşarı Fidan'ın ifade vermesini önleyecek MİT kanunundaki değişiklik teklifi kabul edildi.
Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapan teklif, 12,5 saat süren görüşmelerin ardından 63 ret oyuna karşın, 266 oyla kabul edilerek yasalaştı.TBMM Genel Kurulu, önceki gün saat 13.00'de başlayan çalışmasını dün 05.50'de tamamlayarak, yaklaşık 17 saat mesai yaptı.
 
Kanuna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılması Başbakanın iznine bağlı olacak.
Bu kişilerin, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasında da Başbakanın izni aranacak. Kanun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da Başbakanın iznine bağlı olma hükmü uygulanacak.
TBMM Genel Kurulunda, MİT Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi kabul edildi.Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapan teklif, 12,5 saat süren görüşmelerin ardından 63 ret oyuna karşın, 266 oyla kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı
haklarında soruşturma yapılması Başbakanın iznine bağlı olacak. Bu kişilerin, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasında da Başbakanın izni aranacak.
Kanun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da Başbakanın iznine bağlı olma hükmü uygulanacak.
TBMM Genel Kurulu, önceki gün saat 13.00'da başlayan çalışmasını dün 05.50'de tamamlayarak, yaklaşık 17 saat mesai yaptı. MİT Kanununda değişiklik yapan teklifin görüşmelerine ise önceki gün saat 17.30'da başladı.
Teklifin kanunlaşmasından sonra Meclisin dün çalışmamasını içeren Danışma Kurulu önerisi de Genel Kurulda kabul edildi.
 

MUHALEFETİ İKNA İÇİN DEĞİŞİKLİK

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 4 MİT'çiyi doğrudan etkileyecek olan 2. madde mevcut olan soruşturmanın da Başbakan'ın iznine bağlanmasını öngörüyor.

AKP, muhalefet partilerini ikna etmek için kabul edilen bu madde üzerinde bazı değişiklikler yaptı.

''MİT mensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenlerin'' ifadesi, ''MİT mensuplarının veya belirli bir görevi ifa etmek üzere kamu görevlileri arasından Başbakan tarafından görevlendirilenlerin'' şeklinde değiştirildi.

MHP KAPALI OTURUM İSTEDİ

Görüşmeler sırasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın önergesiyle Meclis, 15 dakika süreyle kapalı oturum yaptı.
İzleyiciler, basın mensupları ve tutanak memurları Genel Kurul dışına çıkarılırken, kapalı oturumlarda görev yapacak yeminli tutanak memurları ile sağır ve dilsiz kavaslar içeri alındı. Genel Kurul Salonuna duvarı bulunan basın büroları da kapatıldı.  


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22840&haber=-39fidan-39-yasasi-17-saatte-gecti


Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,133 µs