En Sıcak Konular

AZİZ YILDIRIM: ''ŞİKE OLSA DİĞER TAKIMLARDA BURDA OLURDU''

16 Şubat 2012 21:45 tsi
AZİZ YILDIRIM: ''ŞİKE OLSA DİĞER TAKIMLARDA BURDA OLURDU'' Tutuklu sanık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım “Bu işin arkasında başka hadiseler var. Salı günü Çağlayan’da Allah’ın izniyle savunmama başlayacağım. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız” diye konuştu

'Şike olsa diğer takımlar da burda olurdu, başka iş var'

Aziz Yıldırım üçüncü duruşmada "Çağlayan'ı bekleyin" dedi

Şike davasında iddianame okunmaya devam edildi. Tutuklu sanık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Bu işin arkasında başka hadiseler var. Salı günü Çağlayan'da Allah'ın izniyle savunmama başlayacağım. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız" diye konuştu

Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın üçüncü duruşmasına dün devam edildi. Duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı. Tutuksuz sanıklardan eski futbolcu Ümit Karan Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık ise duruşmada yerini aldı.

Davanın tutuklu sanıklarından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ilk iki gün olduğu gibi üçüncü günde de sanık sandalyelerinin en önünde, sağ tarafta oturdu. Duruşma öncesi avukatlarıyla görüş alışverişinde bulunan Yıldırım avukatının getirdiği çeşitli belgeleri inceledi. Saat 11.00 sıralarında verilen arada basın mensuplarının yanına kadar gelen Aziz Yıldırım vereceği savunma öncesi mesajlar verdi.

'Salı günü şaşıracaksınız'

"Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" diyen Yıldırım, "Çağlayan'da Salı günü Allah'ın izniyle savunmama başlayacağım. Orada konuşacağım orada dinlersiniz. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız" diye konuştu. Savunmasının 1200 sayfa olup olmadığını soran gazetecilere Yıldırım, "Sayfa sayısı ile ilgili basın uyduruyor. Savunmam başladığı zaman göreceksiniz" dedi. "Uyanın artık" diyen Aziz Yıldırım, geçen sezon ezeli rakiplerinin taraftarlarının Fenerbahçe'nin şampiyon olmaması için kendi takımlarının Trabzonspor'a yenilmesini istediğini belirterek "Galatasaray-Trabzonspor, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında 30 bin kişi Fenerbahçe yenilsin mesajlar atmadı mı? Kimse dikkate almadı. Bir basın mensubunun "Galatasaray Başkanı da söyledi" demesi üzerine Yıldırım da söyledi de kimse dikkate almadı." dedi.

'Başka hadiseler var'

"Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" şeklinde konuşan Yıldırım'a basın mensupları, "Siyasi birşey mi var?" diye sordu. Yıldırım ise, "Araştırın, çalışın biraz. Tapeleri dinliyorsunuz. Bunlarda ne var, niye yazmıyorsunuz?" yanıtını verdi. Yıldırım, "6222 sayılı kanunun içinde neler var. Arkasında yazanlara bakın sadece şike ve teşvik yok. Bizi haksız kazanç sağlamak ve dolandırıcılıktan tutukladılar. Bırakın bu şike işini. Bu hadise sadece şike hadisesi değil. İfademde herşeyi anlatacağım" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin "Dinleme kararı iş hayatınızdaki gelişmelerden olabilir mi?" sorusuna "yok" cevabını verdi. "Takımı nasıl buldunuz?" sorusuna ise Yıldırım "Takımın çok iyi gidiyor. Bunu Nİhat Özdemir'e ve Ali Koç'a soracaksınız." dedi.

'Şikeyi en iyi sen bilirsin'

Aziz Yıldırım, Braga galibiyeti nedeniyle tutuksuz sanıklardan Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş'i tebrik ederek "hayırlı olsun" dedi. Yıldırım, duruşmayı izlemeye gelen kardeşi Ali Yıldırım'ın kızı Cansu ile selamlaşıp uzaktan konuştu. Lig TV muhabiri Ömer Güvenç'i göstererek şakalaşan Yıldırım "Oooo Ömer..eski futbolcu Ömer. Şikeyi en iyi sen bilirsin" demesi gülüşmelere neden oldu.

Kadın taraftarlara çağrı

"Burası bugün sakin biraz" diyen Yıldırım'a gazeteciler, "Siz söylediniz diye kimse gelmedi" karşılığını verdi. Yıldırım bunun üzerine, "Buraya gelmesinler tabii. Burada birşey yok. Soğuk zaten. Haftaya gelsinler" dedi. Fenerbahçe -Sivasspor maçının kadın ve çocuklara yönelik biletlerinin tükendiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Sivaslı ve Fenerbahçeli bayanlar beraber otursunlar, beraber bayrak sallasınlar" diye konuştu.

Başkan Havutçu'yu tebrik etti

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuklu sanıkların bulunduğu bölümde bazı sanıkların geri taraflarda oturmasına karşın, "Neden en arkaya doğru dizildiniz. Ön taraflara gelin de yüzünüzü görelim" dedi. Bunun üzerine arka tarafta oturan tutuklu sanıklar ön taraflara oturdu. Başkan Ekinci, Beşiktaş'ın önceki gün UEFA Avrupa Ligi' maçında Braga'yı 2-0 kazandığı maçı kastederek "Tayfur Bey tebrik ediyoruz Beşiktaş'ı" dedi.

DURUŞMADAN NOTLAR

İDDİANAME OKUNDU: Önceki gün iddianame 232'inci sayfaya kadar okunmuştu. Duruşmaya iddianamenin kaldığı yerden 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunmasına devam edildi.

SICAK SU YOK: Tamer Yelkovan "Su sıkıntısı yaşıyoruz. Bazen kesiliyor. Haftada 3 gün sıcak su akıyor. Cezaevi müdüründen rica ettik dün akşam sıcak suyu açtılar. (Burcu PURTUL - Ali CAN/ VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/sike-olsa-diger-takimlar-da-burda-olurdu-baska-is-var/431264/5/Spor



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,395 µs