En Sıcak Konular

BAŞBAKANIN 'DANIŞMANI'NDAN SAVCILARA 'TEZGAH' SUÇLAMASI

16 Şubat 2012 12:44 tsi
BAŞBAKANIN 'DANIŞMANI'NDAN SAVCILARA 'TEZGAH' SUÇLAMASI Başbakan Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olan Yalçın Akdoğan’dan savaş ilanı gibi sert bir çıkış geldi: "Ya bir adım ötenizi bile görmüyorsunuz ya da bu tezgahın bir parçasısınız!"

YARGIYA AĞIR SUÇLAMA

Başbakan Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan Yalçın Akdoğan'dan savaş ilanı gibi sert bir çıkış geldi:
Ya bir adım ötenizi bile görmüyorsunuz ya da bu tezgahın bir parçasısınız!

Başbakan'a karşı hamle yapılıyor
Başbakan Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, bir gazetede Yasin Doğan takma adıyla yazdığı "Her türlü oyunun farkındayız" başlıklı yazıda yargıya yüklendi. "Erdoğan'ın, kendisinin görevlendirdiğini söylediği Hakan Fidan hedefe konularak, Başbakan'a karşı hamle yapılıyor" diye yazan Akdoğan, özetle şöyle devam etti:

Bu görüntüyü kim üretmek istiyor?
Bunların doğruluğu yanlışlığı bir yana, acaba bu görüntüyü kim üretmek istiyor? Bazı savcı ve polisler mi böyle bir durumu planladı yoksa onların girişimi sonrası birileri bu görüntüyü oluşturmaya mı çalışıyor? İstemeden böyle bir duruma sebep oldularsa, bir adım sonrasını göremeyecek bir yetersizlik içindedirler. Bilerek yaptılarsa, bir tezgahın parçası olmuşlardır.

"Doktrin Hocası" Akdoğan
Başbakan Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı Yalçın Akdoğan, AKP içinde 'Doktrin Hocası' olarak biliniyor ve yeni anayasa çalışmaları içinde de yer alıyor.

Akdoğan'dan savcılara "tezgah" suçlaması
Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden AKP'li Akdoğan, müstear isimle yazdığı makalede MİT Müsteşarı Fidan'ı ifadeye çağıran savcılar için, "Ya yetersizler ya da tezgahın parçası oldular" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Yeni Şafak gazetesinde Yasin Doğan müstear ismiyle yayımlanan yazısında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılması nedeniyle savcıları suçladı. AKP içinde 'Doktrin Hocası'olarak bilinen ve yeni anayasa hazırlama çalışmaları içinde de yer alan Akdoğan, "Her türlü oyunun farkındayız" başlıklı yazısında, Hakan Fidan üzerinden Başbakan Erdoğan'a karşı hamle yapıldığını belirterek, soruşturmayı yürüten savcıları tezgahın parçası olarak değerlendirdi. "Başbakan Erdoğan'ın Meclis kürsüsünden kendisinin görevlendirdiğini söylediği Hakan Fidan hedefe konularak, Başbakan'a karşı hamle yapılmaktadır. Geçen haftadan bu yana basında resmedilen fotoğraf budur" ifadesinde bulunduğu yazısında Akdoğan, şöyle dedi:

Bu görüntü kimin?
"Bunların doğruluğu yanlışlığı bir yana, acaba bu görüntüyü kim üretmek istemektedir? Bir kısım savcı ve polisler mi böyle bir durumu planlamıştır yoksa onların girişiminden sonra birileri bu görüntüyü oluşturmaya mı çalışmaktadır? Eğer bu girişimi başlatanlar istemeden böyle bir duruma sebep oldularsa bir adım sonrasını göremeyecek bir yetersizlik içindedirler. Eğer bunu bilerek yaptılarsa ortada daha vahim bir durum vardır ve söylediklerinin tam tersi bir tezgahın parçası olmuşlardır. MİT'i temizleme ve yanlışların hesabını sorma arayışı ile bugünkü durum tamamen farklı eksene oturmuştur. Bugün daha büyük bir sorun önümüzde durmaktadır. Elbette hangi kurum olursa olsun yanlış yapan hesap vermelidir, tüm kurumların ve yapıların içindeki Ergenekoncular, çeteciler, kirli ilişkiler günyüzüne çıkmalı ve bir arınma yaşanmalıdır. Ama bunun bir yolu ve yordamı vardır." 

Yargı ve güvenlik
"Eğer üç günde gelinen noktada Ergenekoncuların, PKK'nın, İsrail'in, MİT içindeki karanlık yapıların, hükümet muarızlarının ve Türkiye düşmanlarının bayram ettiği bir noktaysa, kimse çıkıp bunu işi abartmakla ve alınganlıkla izah edemez. Hele üstüne bir de hükümete 'tuzağa düşmeyin' tavsiyesinde bulunmak ayrı bir istihzadır. Eğer bir tuzak varsa tuzağın başlangıç noktası neresidir? Tuzak sadece hükümete mi kurulmuştur? 'MİT konusunda kişileri ve niyetleri sorgulamayın, vahim sonuca bakın'deniyorsa, bugün yaşadığımız vahim sonuç kimin eseridir? Yargı ve güvenlik bürokrasisi içinde kimseye güvenmeden gizli kapaklı iş çeviren bir grup, ülkeyi yönlendirmeye ve siyaset mühendisliğine kalkışıyorsa, bunun daha önceki durumdan ne farkı olur?"


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=63590


Bu haber 1,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,638 µs