En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ UEFA FİNALİSTİNİ BOZGUNA UĞRATTI: 0-2

15 Şubat 2012 09:42 tsi
BEŞİKTAŞ UEFA FİNALİSTİNİ BOZGUNA UĞRATTI: 0-2 Braga’da Fernandes 2 asistle yıldızlaşırken goller Sivok ve Simao’dan geldi. 3. turun kapısını aralayan siyah-beyazlılar 23 Şubat’ta İnönü’deki rövanş için avantaj yakaladı.

En büyük aşk BeşikAŞK

Son UEFA finalistiymiş, 12 maçtır yenilmiyormuş kime ne! Kartal Braga'yı bozguna uğratıp, Sevgililer Günü'nde taraftarına en güzel hediyeyi verdi

Braga'da Barbosa 29'a kızarıp takımını 10 kişi bıraktı, Kartal rahat nefes aldı. Fernandes 2 asistle yıldızlaşırken goller Sivok ve Simao'dan geldi. 3. turun kapısını aralayan siyah-beyazlılar 23 Şubat'ta İnönü'deki rövanş için avantaj yakaladı.

CARVALHAL Allah'tan başka bir şey istese olacakmış... Braga karşısında tüm planları tuttu. Maça santrforsuz çıktı, savunmayı ön planda tuttu ve Beşiktaş bir pozisyon bile vermedi. İki beki yoktu, mecburen stoper özellikli Toraman ve Tanju'yu oynattı, bu sayede yüksek toplarda avantaj sağladı. Rakip 10 kişi kaldı, 2-0'la istediğini aldı, Q7, Fernandes, Simao gerçek anlamda futbola geri döndü...

-DÜN soğukkanlı, sağlam ve konsantreydi Beşiktaş. Bir frikik ve iki uzaktan şut dışında tehlike yaşamadı Kartal. Bunların ilki 40. saniyede geldi. Barbosa'nın 18'in dışına açılan topa yaptığı vuruş direği yaladı. Sonrasında Quaresma'nın iki pozisyonu var. 16 ve 18'de topu solda alıp, Douglao'yu geçtikten sonra çaprazdan vurdu, hedefi tutturamadı.

-29'DA ise Barbosa hakemi aldatmaya çalışınca 2. sarıdan kırmızıyı gördü ve maçın ilk iyi haberi geldi. 37'de ise en önemli silahını konuşturdu Kartal... Fernandes yine müthiş kesti kornerde, Sivok da vurdu kafayı: 1-0.

-10 kişi rakibe karşı bir santrfor takviyesiyle oyuna daha çok hükmetme çabası beklenebilirdi Beşiktaş'tan. Ama Carvalhal, bir süre daha aynı sistemle devam etti ve kontranın ödülü 58'de geldi. Fernandes'in ara pasında Simao iki Bragalı'nın arasından topa dokundu ve farkı 2'ye çıkardı. 77'de Fernandes, 86'da ise Veli'nin şutlarında ise kaleci Quim 3. gole izin vermedi.

-4 kötü sonuç sonrası, büyük fırsattı Braga maçı. Oyuncuların da keyif aldığı iyi futbol ve iyi sonuçla bu şansı kullandı Kartal ve hayata döndü.

Portekizliler'e karşı 2. Zafer

Beşiktaş Portekizli takımlara karşı 6. maçında 2. galibiyetini aldı. Siyah-beyazlılar daha önce Portekizliler ile oynadığı 5 maçta 1 kez kazanabilmiş ve 3 mağlubiyet almıştı.

Quaresma, Süreyya'nın bıyıklarını kestirecek

-BEŞİKTAŞ'IN dün Braga ile oynadığı maçtan önce Ricardo Quaresma ile takımın malzemecisi Süreyya Soner ile iddiaya girdi. Süreyya Soner maçı kazanamayacaklarını söylerken, Quaresma ise galibiyeti alacakları söyledi. Q7 "Kazanırsak, bıyıklarını kesersin" dediği Süreyya hem maç sonunda hem de dönüş uçağında köşe bucak Portekizli oyuncudan kaçtı.

Necip: Ağabey gol oldu Toraman: Şaka yapma

-BEŞİKTAŞ'IN  attığı 2. golde Necip ile İbrahim Toraman arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Takım Fernandes ile kontraya çıkarken, iki oyuncu da Beşiktaş ceza sahası içinde yerdeydi. Ardından Simao golü attı ve Necip bunu göremeyen İbrahim'e "Abi gol attık" dedi. Toraman ise Necip'e "Şaka yapma kardeşim" diye yanıt verdi ve sevinci gördükten sonra büyük mutluluk yaşadı.

'Fernandes'e teşekkür etmem gerek'

-BRAGA ağlarını sarsan Sivok, gollerinin devam edeceğini söyledi. Golü attığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Çek savunmacı, "Gol için harika orta yapan Fernandes'e teşekkür etmek gerek çok güzel bir orta yaptı. Fernandes böyle ortalar yaptıkça Egemen, Almeida ve Toraman da golleri atacaktır" şeklinde konuştu.

200'üncü gol Sivok'tan

-AVRUPA Ligi 2. tur ilk maçında Braga kilidini açan Tomas Sivok, Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'ndaki 200. golünü kaydederek tarihe geçti. Ayrıca bu sezon 6. golünü kaydeden Çek defans oyuncusu yine 'kafasını çalıştırdı.' Sivok, ligde attığı 4 golün tamamını, kafayla atarken, Alania maçında ayağıyla attığı gol sonrası dün de kafayla fileleri buldu. ( MÜFİT GÜREVİN-VATAN )

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/en-buyuk-ask-besikask/430926/5/Spor



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,386 µs