En Sıcak Konular

SİLİVRİ'DE BAŞLAYAN ŞİKE DAVASINA YILDIRIM'IN SÖZLERİ DAMGA VURDU

15 Şubat 2012 09:36 tsi
SİLİVRİ'DE BAŞLAYAN ŞİKE DAVASINA YILDIRIM'IN SÖZLERİ DAMGA VURDU Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın ilk duruşması Silivri’de başladı.

Şikeyi ispatlasınlar köprüden atlarım

Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın ilk duruşması Silivri'de başladı. Temmuz ayında yapılan büyük operasyonun ardından tutuklanan sanıklar, 7 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. 37 otobüsü dolduran binlerce sarı lacivertli taraftar da başkanlarına destek için Silivri'ye geldi.

Geçen Temmuz'da yapılan dev operasyonlarla Türk futbolunu derinden sarsan şike soruşturmasında dün ilk duruşma yapıldı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma saat 9.40'ta Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, üye hakimler Hikmet Şen, Seyfettin Mermerci ve savcı Ufuk Ermetcan'ın duruşma salonuna girmesiyle başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Bülent Uygun, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak ve Hakan Karaahmet katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen hastanede tedavi gördüğü gerekçesiyle duruşmaya katılmazken, aralarında eski futbolcu Ümit Karan ile Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da bulunduğu 25 tutuksuz sanık da duruşmada yer aldı.

Sarı lacivert dosyayla geldi

Aziz Yıldırım duruşma salonuna elinde biri sarı, diğeri lacivert olan iki dosyayla girdi. Avukatlarıyla el sıkışan Yıldırım, daha sonra izleyici bölümünde oturan yakınlarına el salladı. 350 izleyici koltuğu, 250 sanık koltuğu, 190 avukat koltuğu ve 70 basın koltuğu olmak üzere toplam 860 koltuk bulunan salonda, Aziz Yıldırım en önde sağ başta oturdu. Aziz Yıldırım'ın yanına ise Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan oturdu. Olgun Peker ise sağdan 4. sırada tek başına oturdu. Ali Kıratlı ve Bülent Uygun da tutuklu sanıklardan ayrı oturmayı tercih etti.

iPad'ten FB-Sivas maçını izledi

Duruşma başlayana kadar Aziz Yıldırım'ın avukatı ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçin müvekkiline iPad'inden Sivasspor- Fenerbahçe maçını izlettirdi. Duruşmaya ayrıca iddianameyi okumları için TRT'den de üç spiker getirildi. TRT spikerinin tensip zaptını okumasının ardından kimlik tespitine geçildi.

Hakim: Allah bağışlasın

Evli ve iki çocuklu olduğunu söyleyen Yıldırım'a Başkan Ekinci, "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağ olun" diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu, aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı'nın kendisine sabıkası olup olmadığını sorması üzerine ise Yıldırım, "Buraya gelene kadar sabıkam yoktu" diye yanıt verdi. Başkan Ekinci ise "Bu davada da sabıkanız yok" dedi. Kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianamenin okunmasına saat 11.25'te geçildi. İddianamenin okunmasına başlanmadan önce Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya söz alarak, "Biz yargılamanın hızlı olması açısından iddianamenin okunmasını istemiyoruz. Usul ekonomisi yapılsın" talebinde bulundu.

'Biz takımları yargılamıyoruz'

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci şunları söyledi: "Duruşma hızlı gitsin istiyorsanız. Biz buna varız zaten. İddianameyi burada okuyup yargılamanın diğer kısmını Çağlayan'da yapmayı planlıyoruz. İddianamenin okunduğu dört günlük süreyi telafi edeceğiz. Mart ayına 14 günlük duruşma koyacağız. Süratli yapacağız. Sizde hızlı gitmesi için yardımcı olun. Futbol ve spor camiasında tartışılan bir dava. Basında yer aldı. Biz burada iddianameye bağlıyız. Biz burada sporu yargılamıyoruz. Biz burada takımları yargılamıyoruz. Hepsi yüzyıllık değerlerimiz tek yapacağımız bizim görevimiz olan şey iddianameye göre yargılama yapmak. Varsa bir yanlışlık bir yakıştırma bunları ayıklayıp karar vermek bizim görevimiz." Başkanın sözlerinin ardından iddianamenin okunmasına geçildi.

Hakim Bülent Uygun'u uyardı

Öğle arası verildiğinde salonu ilk olarak Aziz Yıldırım terk etti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise tüm sanıklar dışarı çıkmak isterken Bülent Uygun'a seslenerek, "Herkes aynı anda çıkmasın, jandarma komutanını bekleyelim" uyarısında bulundu. Davanın yaklaşık 400 sayfalık iddianamesinin okunmasına bugün devam edilecek.

'Asıl şikeciler dışarıda'

İlk aranın ardından salona alınan sanıklar yakınlarıyla sohbet etmeye fırsatı buldu. Spor muhabirlerinin yanına oturan Aziz Yıldırım "Şike yaptığımızı söylüyorlar. Asıl şikeciler dışarıda. Benim İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiğimi söylüyorlar. Hani nerede belgesi? Kanıtlasınlar gidip kendimi köprüden aşağıya atacağım. Böyle şike mi olur? " dedi.

'Savunmalarını alacağım'

"Televizyonlarda bir sürü atıp tutanlar var. Çıkınca savunmalarını yüz yüze alacağım " diyen Yıldırım, mübaşirin, muhabirlere "oturun" demesi üzerine, "Kalkın kalkın ne korkuyorsunuz? Cesurlar bir kere ölür, korkaklar her gün ölür. Ne yazık ki spor medyasında çok korkak var. Çok önemli açıklamalarım olacak. Bugün internete koyarlar" diye çıkıştı.

'Ülkeye sahip çıkın'

Duruşmada verilen bir başka aranın ardından yine gazetecilerin arasına gelen Yıldırım, burada bir sandalyeye oturarak gazetecilerle sohbet etmeye başladı. "Ülkeye sahip çıkın, ortalık karışmış" diyen Yıldırım, duruşma salonunu da güzel bulduğunu söyledi. Yıldırım, "Olgun Peker'i Fenerbahçe üyesi yazıyorsunuz, insan biraz araştırır, nasıl gazetecisiniz" diye sitem etti. Aydınlar'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise "Mahkemedeyim. Bana ne ya. Siz tapeleri okuyun" şeklinde cevap verdi.

'Günlerim ağlayarak geçiyor'

Gazeteciler, "Kar yağıyor mu?" diye soran Yıldırım'a, "Sizin kaldığınız koğuş nasıl?" diye sordu. Yıldırım, "Koğuşlar soğuk değil, iyi" dedi. "Hangi koğuşta, kimle kalıyorsunuz? " sorusuna ise "Bilmiyorum, boş verin memleketle ilgilenin" dedi. Hangi kitabı okuyorsunuz?" sorusunu "Nereden sevdim o zalim kadını" şeklinde cevaplayan Yıldırım, "Günleriniz nasıl geçiyor" sorusuna ise "Ağlayarak geçiyor" yanıtı verdi. Ardından Yıldırım bu iki soru için "dalga geçiyorum" dedi. 

'Bülent çok zayıfladı'

Aziz Yıldırım, "Bu dava şike davası değil. Hepsi komik iddialar. Bülent Uygun çok zayıfladı. Ben 15 gün sonra onları gördüm. Salona girdiğimde spor salonuna ortam karanlıktı kilolu birisi vardı. Mecnun'a bu kim dedim? O da Bülent Hoca dedi. Gördüğünüz gibi Bülent yay gibi oldu. Bu yaştan sonra Silivri Metris hepsini savcı ve hakimi gördüm" dedi.

'Bir bana bakın bir de ona'

Yıldırım yanına yaklaşan sanık Abdullah Başak'a iddianamede geçen otoyu kastederek, "Mini Cooper'a binmek için zayıflıyor musun?" diye sordu. Başak "Bir bana bakın bir Mini Cooper'a bakın. Alsam bunu mu alırım, belime geliyor" dedi.

'Başkanım ejderha gibi'

Sanıklardan Bülent Uygun da Aziz Yıldırım'ın yanına gelerek basın mensupları ile konuştu. Bu arada Yıldırım'a "Başkanım ejderha gibidir. Her şeyi püskürtür" deyince Yıldırım, "Onun için buradayız" diyerek cevap verdi.

FB yönetim kurulu tam kadro

Duruşmayı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Cihan Kamer, Ali Koç, Vedat Olcay, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Semih Özsoy, Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı ile aralarında Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Enis Berberoğlu, Ahmet Hakan Coşkun'un da bulunduğu yaklaşık 60 gazeteci ile kulüp temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izledi.


DURUŞMADAN NOTLAR

Kürklü paltoyla geldi çorba, köfte, pilav yedi

- Tüm sanıklar duruşmaya takım elbiseli tıraşlı ve kravatlı katılırken Aziz Yıldırım yakasında kürkü olan paltosuyla katıldı. 

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, kimlik tespiti sırasında çocuğu olduğunu söyleyen tüm sanıklara "Allah bağışlasın" dedi.

- Kimlik tespiti sırasında Erman Toroğlu'nun avukatının ismi okunurken birkaç kişinin sesli öksürmesi dikkati çekti.

- Mahkeme başkanı iddianame okunmaya başlanmadan önce jandarma komutanına seslenerek, "Rahatsız olan, lavaboya gitmek isteyen varsa götürebilirsin" dedi.

- Duruşmada Aziz Yıldırım'ı ikisi kadın olmak üzere toplam 8 avukat savunuyor.

- Başka salonda internet andıcı davasına gelen avukatlar Hüseyin Ersöz, Celal Ülgen ve İrem Çiçek ise zaman zaman şike davasının görüldüğü duruşma salonuna gelerek izleyici bölümünden duruşmayı izledi.

- Tutuklu sanıklara öğle yemeğinde köfte, bulgur pilavı, mercimek çorbası ve kola verildi.

- Metris'ten Silivri'ye nakledilen Aziz Yıldırım'ın 1 nolu cezaevinde B-2 koğuşunda yalnız kaldığı öğrenildi.

- Spor muhabirleriyle sohbet eden Olgun Peker, "Savunmalarımızı yapmaya başlayınca herkes açık açık ne olduğunu görecek. Son derece rahatım. Her şey güzel" dedi.

- Tamer Yelkovan ise yanına gelen oğluna sarılarak hasret giderdi. Yelkovan'ın küçük oğlu babasına sarılınca gözyaşlarına hakim olamadı.(VATAN)



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/sikeyi-ispatlasinlar-kopruden-atlarim/430906/1/Gundem


Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,667 µs