En Sıcak Konular

KCK'YA BÜYÜK OPERASYON: 109 KİŞİYE GÖZALTI

14 Şubat 2012 10:57 tsi
KCK'YA BÜYÜK OPERASYON: 109 KİŞİYE GÖZALTI Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 30 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, 42'si İstanbul'da olmak üzere toplam 109 kişi gözaltına alındı.

KCK'ya büyük operasyon

ÖZEL yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 30 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, 42'si İstanbul'da olmak üzere toplam 109 kişi gözaltına alındı. Aramalarda Van'da bir adet "Kalaşnikof" marka otomatik tüfek ile İstanbul'da bir tabanca ele geçirildiği kaydedildi.
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ankara ve İstanbul dahil 30 ilde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 30 ilde 109 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ANKARA

Operasyonda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Genel Merkezleri ile sendikacıların evlerinde arama yapıldığı bildirildi. Ankara'da 18 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 15'i kadın.
 

İSTANBUL

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları öne sürüldü.

 

İZMİR'DE

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün sabah saatlerinde İzmir'de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

VAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Van ve Hakk‰ri'de KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

 
Gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakk‰ri'de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van'da BDP'li Belediye Başkanı Gülbahar Orhan'ın da aralarında bulunduğu 5, Hakk‰ri'de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.
 
Batman Valiliği ise, KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

DİHA MUHABİRİ GÖZALTINDA

Diyarbakır'da KCK operasyonu kapsamında 1'i Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.

BİLGİSAYARLARA EL KONDU

İstanbul merkezli yürütülen KCK soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Suruç'ta 3 adrese baskın düzenlendi. 3 şüpheliyi de gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen ve işlemleri yapılan 3 şüphelinin, İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.

 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KCK'ya yönelik birçok adrese sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, yapılanmaya ilişkin kayıtların bulunduğu ileri sürülen bilgisayar hard disklerine de el kondu.
 
Adana'da da 13 kişi gözaltına alındı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=kck-39ya-buyuk-operasyon&id=22782


Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,267 µs