En Sıcak Konular

EŞEK VE BULAMAÇ ADALARINDAKİ YUNAN İŞGALİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

14 Şubat 2012 13:44 tsi
EŞEK VE BULAMAÇ ADALARINDAKİ YUNAN İŞGALİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR 2011 seçimleri öncesi DP Lideri Zeybek'in gündeme getirdiği Didim açıklarında bulunan Eşek ve Bulamaç adalarındaki Yunan işgalini, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay Meclis gündemine taşıyarak Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na soru önergesi verdi.

Yunanistan'ın fiili işgali görmezden geliniyor

DİDİM açıklarında bulunan Eşek ve Bulamaç adaları ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait olan bu adalara Yunanistan vatandaşlarının ve Yunanistan askerlerinin yerleştirildiği, bu adalara giden Türk vatandaşlarına pasaport sorulduğu yönündeki iddialar doğru mudur? Eğer doğruysa Hükümetiniz ve Bakanlığınız bu konuda herhangi bir girişimde bulunmuş mudur" diye sordu.
Didim açıklarında bulunan Eşek ve Bulamaç Adalarının1549 yılında Kanuni Sultan Süleyman Döneminde Tür egemenliğine girdiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, " Eşek ve Bulamaç adası 463 yıldır bütün resmi belgelerde Türk egemenliğinde görülmektedir. 2004 yılına kadar boş olan, günü birlik turlarla halkın piknik ve denize girmek için gittiği bu adalara Yunan vatandaşlarının yerleşip bina yaptığı, ardından da Yunan askerlerinin yerleştirildiği, 31 Aralık 2008 tarihinde Yunanistan Genelkurmay Başkanı ile Kara Kuvvetleri komutanının geldiği, 5 Ocak 2009'da da Yunanistan Cumhurbaşkanının adalara gelip askerleri ve vatandaşları ziyaret ettiği, denize haç atma töreni düzenlediği, bu adalara giden Türklere pasaport sorulduğu yönündeki iddialar kamuoyuna yansımıştır." dedi.  

Didim açıklarında bulunan Eşek ve Bulamaç adaları ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, " Eşek ve Bulamaç adalarının resmi statüsü nedir? Bu adalar hangi ülkeye aittir? Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait olan Eşek ve Bulamaç adalarına Yunanistan vatandaşlarının ve Yunanistan askerlerinin yerleştirildiği, bu adalara giden Türk vatandaşlarına pasaport sorulduğu yönündeki iddialar doğru mudur? Eğer doğruysa Hükümetiniz ve Bakanlığınız bu konuda herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?" diye sordu.

AKP HÜKÜMETİ GÖZ YUMUYOR

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKçay'ın soru önergesini cevaplandıran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, " Doğu Ege Adalarının aidiyeti ve silahsızlandırılmış statülerine ilişkin temel belgeler 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Andlaşmalarıdır. Aidiyet ve silahsızlandırma konusunda Lozan Barış Andlaşması'nın 6,12,15 ve 16 ıncı maddeleri, Paris Andlaşması'nın da 14 üncü maddesi ayrıntılı hükümler ihtiva etmektedir. Ülkemiz ile Yunanistan arasında Ege Denizi ile alakalı olarak, bazı adacıklar ve kayalıkların aidiyeti dahil bir dizi sorun bulunmaktadır. Bu sorunların tümü mevcut diyalog kanalları çerçevesinde bu ülkeyle ele alınmaktadır." dedi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevabını değerlendiren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, " Ege Denizindeki adaların aidiyeti, silahsızlandırılması ve iskana açılması Lozan ve Paris andlaşmalarıyla belirlenmiştir. Ancak Yunanistan bu andlaşma maddelerine aykırı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait olan Ege'deki bazı adalar üzerinde hak iddia etmekte, bazı adaları iskana açmakta ve silahlandırmaya çalışmaktadır.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu soru önergemize verdiği cevapta sadece Ege'deki adalarla ilgili yapılan anlaşmalardan bahsetmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait olan Eşek ve Bulamaç adalarının Yunanlılar tarafından iskana açılması ve bu adalara Yunan askerleri yerleştirmesiyle ilgili iddialar konusunda sessiz kalarak bu iddiaları doğrulamaktadır.
Yunanistan'ın Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait olan bu adalara kendi vatandaşlarını yerleştirerek iskana açması ve bu adalara Yunan askeri yerleştirerek Eşek ve Bulamaç adalarını fiili olarak işgal etmesine AKP Hükümeti göz yummaktadır." dedi. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=yunanistan-39in-fiili-isgali-gormezden-geliniyor&id=22774


Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,256 µs