En Sıcak Konular

AZİZ YILDIRIM'DAN MAHKEME ÖNCESİ SON AÇIKLAMA

13 Şubat 2012 22:05 tsi
AZİZ YILDIRIM'DAN MAHKEME ÖNCESİ SON AÇIKLAMA "Futbolda şike davası"nda tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yarın görülecek ilk duruşma öncesi yaptığı açıklamada, süreçle ilgili sert ifadeler kullandı.

Aziz Yıldırım'ın beklenen açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla gönderdiği açıklamada, "Fenerbahçe'nin haklılığına adanmış ömrümün beni getirdiği en son yer olan burada, huzurlarınızdayım. Hep birlikte güzel günler göreceğiz" dedi

"Futbolda şike davası"nda tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yarın görülecek ilk duruşma öncesi yaptığı açıklamada, süreçle ilgili sert ifadeler kullandı.

Aziz Yıldırım'ın avukatları aracılığıyla yaptığı "Hep birlikte güzel günler göreceğiz" başlıklı açıklama, Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yayınlandı.

"Fenerbahçe'nin haklılığına adanmış ömrümün beni getirdiği en son yer olan burada, huzurlarınızdayım" şeklinde sözlerle açıklamasına giriş yapan Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'ne ilk kez başkan seçildiği 14-15 Şubat 1998 kongresini hatırlatarak, "3 Temmuz'dan bu yana yegane sevdamız Fenerbahçe'ye ve bizlere yapılanlar, kamuoyunun malumudur. Ancak bu nasıl bir yazgı ve nasıl bir tesadüftür ve teselli kaynağıdır ki, Fenerbahçe ile buluştuğum ilk gün 14 Şubat Sevgililer Günü'dür" ifadesini kullandı.

 "Mücadelemiz zulüm ve zalimledir"

Suçlandıkları iddiaların bilgi ve belgeye dayanmadan, kişilik hakları katledilerek, yanlı ve yanlış bilgilerle kamuoyuna servis edildiğini savunan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle bu yargılamayı takip ve buna tanıklık eden herkes bilmelidir ki, mücadelemiz zulüm ve zalimledir. Sekiz aydır sizlerin huzuruna çıkarılmayı beklemekteyiz. Bizlere reva görülen bu muamele, ne vatanını satanlara ne yetim hakkı yiyenlere ne de devlete ve halkına kurşun sıkanlara görüldü. Suçlandığımız asılsız iddialar, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, kişilik haklarımız hunharca katledilerek, yanlı ve yanlış her bilgi kamuoyuna servis edildi, sızdırıldı.

Kamuoyu seyretti. Bu davanın şikayetçisi olduğunu yani yargılamada taraf olduğunu bağıranlar, 8 aydır hakkımızda televizyonda programlar yaptı. Ağızlarından salyalar saçarak Fenerbahçe'ye küfür eden, bugüne kadar mektup dahi yazmamış birileri Türkiye'nin en büyük köşe yazarları oldular. Bize saldırdılar. Kamuoyu yine seyretti. Kendileri için kanun çıkaranlar sadece Fenerbahçeli, yani savcının deyimiyle 'örgüt olmadıkları için' cezaevinden çıktıklarında, zaten kendilerinin suçsuz olduklarını söylediler. Ve yasayı sizin için çıkardık diyen sporla ilgili bazı kişiler, utanmadan bizlerden gayri ahlaki taleplerde bulundular. Herkes gördü."

"Bizlerle Başbakanımızın irtibatını koparmaya kalktılar"

Bu süreçte "futbol takımının darmadağın edildiğini, kulübün basıldığını, hemen her taleplerinin gerekçesiz reddedildiğini" kaydeden Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile irtibatlarının koparılmaya çalışıldığını anlatarak şunları kaydetti: "Futbol takımımız darmadağın edildi. Kulübümüz basıldı. Hemen hemen her talebimiz, gerekçesiz reddedildi. Gün o gündü. Fenerbahçe'ye, Fenerbahçeliye hakaret etme, saldırma günüydü. Günlerini gün ettiler. Herkes seyretti. Bizler sustuk. Hep bu cumhuriyetin güneşinin en tepede olmasını amaçladık. Ama gördük ki, bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri varsa o yerde güneş batıyormuş.

Hiçbir hukuki suç içermeyen konuşmaları gerekçe göstererek hakkımızda dinleme kararı aldılar. Birileri düğmeye bastı. Amaç, Fenerbahçe'yi ele geçirmekti ve bunun için önce ona hizmet eden, onun başarısı için uğraşan Fenerbahçeliler ele geçirilmeliydi. Öyle de yaptılar. Ancak karşılarında Fenerbahçe'nin o büyük taraftarlarını buldular. Sonra bizlerle Başbakanımızın irtibatını koparmaya kalktılar. Ve hatta kulübümüz ve yönetimdeki arkadaşlarımızla da irtibatımızı koparmaya çalıştılar. Ama yapamadılar."

"Şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor"

Okların Fenerbahçe'ye çevrildiğini, sarı-lacivertli futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi hakkının, emeğinin ve parasının çalındığını ifade eden Yıldırım, "Takımımızın, Şampiyonlar Ligi hakkını, emeğini, parasını çaldılar. Hem de sizleri yani yargılama yapacak mahkemeleri dahi hiçe sayarak. Ancak bunu da başaramadılar. Bir kısmı kaçtı, kalanlar ise kovalanmayı beklemekte. Ve gördük ki, bizler, hohlaya hohlaya buz dağlarını eritmişiz. Şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor. Gelinen noktada kamuoyunun huzurlarındayız. Şimdi susma sırası onlarda. Aslında mizacım bu kadar haksız, bu kadar kurguya dayalı bir linç kampanyasına cevap vermeye uygun değil" şeklinde ifadeler kullandı.

Mahkemelere inancının tam olduğunu kaydeden Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin, hiçbir yere bağımlı ve özel olmadığını düşündüğüm mahkemelerine inancım tam. Ancak Sokrates, 'Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlarım' demiş. Ben de aslında, sizlerin; çok da yakın olmadığınız bir konuda sadece düşünmenizi sağlamaya çalışmaktan öte bir şey yapmayacağım. Çünkü bizler, kuyunun derin olduğunu değil, ipin kısa olduğunu düşünenlerdeniz. Yalnız sizlerden önemle beklentim; burada yapılan yargılamada, kişisel olarak hiçbir talebimin ya da çıkarımın olmadığını bilmenizdir. Ve maalesef birilerinin istediği gibi burada yargılananın aslında Fenerbahçe olduğunu, benim de hala Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak bulunduğumu, bu süreçte, bir an olsun, lütfen unutmayınız. Bizi, bu mücadelemizde, bir an olsun yalnız bırakmayan büyük Fenerbahçe taraftarlarına, şükranlarımı sunuyorum. Onlar olduğu müddetçe, her türlü esarete hazır olduğumu kamuoyunun bilgisine sunarım. Ve bilmelerini isterim ki; haklılığımıza inananların haklılığı yakındır. Ve inanıyorum ki, hep birlikte, güzel günler göreceğiz, güneşli günler."



Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://spor.milliyet.com.tr/aziz-yildirim-in-beklenen-aciklamasi/spor/spordetay/13.02.2012/1501731/default.htm


Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,278 µs