En Sıcak Konular

RİZE ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI

11 Şubat 2012 14:39 tsi
RİZE ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI Çukurca'da önceki gün çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Onbaşı Metin Çetin Rize'nin Güneysu İlçesinde yoğun kar yağışı altında toprağa verildi.İlçe girişindeki bütün elektrik direklerine Türk bayrağı asıldı.

Şehit onbaşıyı kar altında 3 bin kişi uğurladı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'ne sızmak isteyen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 22 yaşındaki Jandarma Onbaşı Metin Çetin'in cenazesi, memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Çukurca'da önceki gün çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Onbaşı Metin Çetin için dün Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı. İlçe girişindeki tüm elektrik direklerine Türk bayrağı asıldı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yoğun kar yağışı altında kılınan cenaze namazında şehidin babası Ahmet Çetin ve kardeşi Besim Çetin'i yakınları teselli etti.

 
Anne Havva Çetin ise cenazeyi bir aracın içinden takip etti. Rize Müftüsü Yusuf Doğan'ın kıldırdığı cenaze namazını vatandaşlar binaların balkonları ve çatılarından da izledi. Namaz öncesinde okunan ve 'Haberimi Vali, komutan verdi evime/ Yaşım daha genç idi, doyamadım gençliğime/ Aranızdan ayrıldım kavuştum sevdiğime/ Kaderim böyleymiş ağlama anam babam'dizeleri, törene katılanları ağlattı.
Konuşmaların ardından askerlerin omuzlarında taşınan şehit cenazesi, cenaze aracına konularak Kıbledağı köyündeki mezarlığa götürüldü. Çetin'in cenazesi, buradaki aile mezarlığına defnedildi.


Kayak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22752


Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,677 µs