En Sıcak Konular

ÇUKURCA'DA 1 ŞEHİT 6 YARALI

10 Şubat 2012 09:23 tsi
ÇUKURCA'DA 1 ŞEHİT 6 YARALI Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'ne sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Rizeli çavuş 22 yaşındaki Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı ölü ele geçti.

Çukurca'da çatışma: 1 şehit, 6 asker yaralı

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'ne sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Rizeli çavuş 22 yaşındaki Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı ölü ele geçti. Bingöl'de de 9 PKK'lı öldürüldü.
 
Irak topraklarından sınıra gelip Çukurca İlçesi'ndeki 49'uncu hudut taşından ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık PKK'lı grubunun termal kameralarla tespit edilmesinin ardından sınır bölgesi güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı.
Askeri üs bölgesine ve ilçe merkezindeki güvenlik birimlerine ağır silah ve roketatarlarla saldıran PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında saat 02.30'da çatışma başladı. Aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmada silah seslerinin yankılandığı ilçede halk korku içinde evlerine kapandı, bazı binaların duvarlarına da kurşunlar isabet etti.
Çukurca ilçe merkezine girip katliam yapmayı planlayan teröristler takviye birliklerin de gelmesiyle püskürtülürken, askeri üs bölgesinde yoğunlaşan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle askerliğinin bitmesine 70 gün kalan Rizeli jandarma çavuş Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı.
 
4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı terörist ölü ele geçerken, Irak topraklarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sınır bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
 
Hakkari Valisi Muamer Türker bölgedeki operasyonların sürdüğünü, yapılan arazi arama tarama sıralarında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçtiğini söyledi. PKK'lı teröristler tarafından daha önce de saldırıya uğrayan ve 3 askerin şehit olduğu Asayiş Tepe'yi yine hedef aldıklarını belirten Vali Türker, teröristlerin attığı roketatar mermilerinin Asayiş Komando Bölüğü'ne ait tel örgülere isabet ettiğini kaydetti.
 

BİNGÖL'DE 9 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada Bingöl Ilıca beldesi Kös ve Karev bölgesinde ise güvenlik güçleri ile PKK' lılar arasında çıkan çatışma'da 9 teröristin öldüğü, 3'ünün de yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi. Yaralı teröristler Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 Bingöl Valiliği, Ilıca beldesinde bir eve düzenlenen operasyonda 3'ü sağ, 9'u ölü olmak üzere 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün saat 04.00 sıralarında, alınan bir istihbarat doğrultusunda güvenlik güçlerinin merkez Ilıcalar beldesinde bir eve operasyon düzenlediği belirtildi.
 
Açıklamada, "Operasyon sonucunda 3 örgüt mensubunun sağ, 9 örgüt mensubunun da ölü olarak ele geçirildiği anlaşılmıştır. Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir büyük ve bir küçük telsiz ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir"  denildi. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=cukurca-39da-catisma-1-sehit-6-asker-yarali&id=22740


Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,601 µs