En Sıcak Konular

3 MİLYON ''POTANSİYEL'' TEKERLEKLİ BOMBA

9 Şubat 2012 14:18 tsi
3 MİLYON ''POTANSİYEL'' TEKERLEKLİ BOMBA LPG'li araçların muayene istasyonlarındaki kontrolü sırasında Makina Mühendisleri Odası, TSE ve otomotiv ana bilim dalı olan üniversiteler tarafından verilen "gaz sızdırmazlık raporu" bulundurulması şartı kaldırıldı

3 milyon tekerlekli bomba

LPG'li araçların muayene istasyonlarındaki kontrolü sırasında Makina Mühendisleri Odası, TSE ve otomotiv ana bilim dalı olan üniversiteler tarafından verilen "gaz sızdırmazlık raporu" bulundurulması şartı kaldırıldı. Uzmanlar, yeni uygulama ile denetimin ortadan kalkacağına, 3-3.5 milyon LPG'li aracın bulunduğu trafikte büyük tehlike ortaya çıkacağına dikkat çekti.  

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yönetmeliği kapsamında MMO, TSE ve otomotiv ana bilim dalı olan üniversiteler, LPG'li araçlara kontrollerinin ardından "gaz sızdırmazlık raporu" veriyor. Araç sahipleri bu kontroller karşılığında 25 lira ücret ödüyor. MMO ayrıca araçların LPG dönüşümlerinin son kontrollerini yaparak, "montaj tespit raporu" da hazırlıyor. LPG'li araç trafiğe bu raporla kayıt olabiliyor.
 
"Gaz sızdırmazlık raporunun" ticari araçların yılda bir, özel araçların da iki yılda bir araç muayene istasyonlarındaki kontrolleri sırasında gösterilmesi gerekiyordu. Ulaştırma Bakanlığı aralık ayında genelgeyi değiştirdi. 1 Ocak'tan itibaren muayene istasyonlarındaki araç muayeneleri sırasında "gaz sızdırmazlık raporu" bulundurulması şartı kaldırıldı. 
 
Araç muayene istasyonlarında "gaz sızdırmazlık raporu" nun gerektirdiği kontrollerin yapılamayacağına, bunun için gerekli altyapının bulunmadığına dikkat çeken MMO yönetimi, uygulamanın yaratacağı sıkıntılara dikkat çekmek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerini sürdürüyor.

Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yönetmelikle verilen yetkinin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından genelgeyle kaldırılamayacağına dikkat çekiliyor. Trafikte şu anda yaklaşık 3-3.5 milyon LPG'li araç bulunuyor.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=3-milyon-tekerlekli-bomba&id=22730



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,902 µs