En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''CHP İKTİDARIN SİYASİ SERUMU''

5 Şubat 2012 18:57 tsi
BAHÇELİ: ''CHP İKTİDARIN SİYASİ SERUMU'' MHP lideri Bahçeli CHP’yi “Başbakan’ın her söylediğini önüne arkasına bakmadan cevaplandırmaya kalkıyor” diye eleştirdi.

'CHP iktidarın siyasi serumu'

MHP lideri Devlet Bahçeli CHP'yi bu sözlerle eleştirdi

MHP lideri Bahçeli CHP'yi "Başbakan'ın her söylediğini önüne arkasına bakmadan cevaplandırmaya kalkıyor" diye eleştirdi. Bahçeli 'dindar nesil' açıklaması için ise "İktidar sıkıştığı alanda kendisine suni teneffüs yapıyor" dedi

Bir grup gazeteciye gündemdeki konuları değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "dindar nesil" söylemiyle ilgili, "Bu tür konuları sürekli gündeme getirmek tükenmekte olan, artık geriye dönüşü başlamış olan bir siyasi iktidara tekrar muhafazakar temelli bir yaklaşım doğrultusunda yeni bir hayat alanı açmanın tartışmasıdır" yorumu yaptı.

'Gereken söylenir'

"Bunlar şuurlu yapılıyor" diyen MHP Bahçeli ana muhalefet partisini de şu sözlerle eleştirdi:

"CHP de Sayın Başbakan'ın her konuşmasının önünü, arkasını kontrol etmeden cevaplandırmaya kalkıyor. Muhalefet demek Sayın Başbakan'ın her konuşmasına bir cevap verme mecburiyeti demek değildir. Öyle bir olay yok. Siz muhalefet olarak söylenmesi gerekeni söylersiniz. Biz öyle yapıyoruz. Hassasiyetlerimizi dikkate alarak konuşmalarımızı yapıyoruz. Ama CHP adeta AKP'nin siyasi serumu."

'Böyle bir sorun yok'

Bahçeli "dindarlık" tartışmalarını da eleştirerek şunları söyledi:

"Böyle bir dönemde mütedeyyin insanlarımız 'Benim evladım dindar yetişsin' der. Dindar, dinini bilen olsun demektir. Böyle bir şeye kim itiraz edebilir? Böyle bir sorun da yok. Ama buna karşılık siz kalkıp 'Diğerleri dinsiz midir?' dediğiniz takdirde o zaman dinsiz-dindar tartışmasına Türkiye'yi sokuyorsunuz. Bu sefer inanç temelli bir makasın içerisine Türkiye'yi alıyorsunuz. İktidar sıkıştığı alanlarda kendisi için bir suni teneffüs yapıyor. Buna fırsat verdirmemek lazım. Bu tartışmalara da artık bir son vermek lazım. Tekrar din tartışmasını Türkiye'nin gündemine getirmenin gereği yok. Dikkat edilirse belli sözcüleri Başbakan'ın konuşmasını esas alarak savunmaya geçiyorlar. Bu da Anadolu'ya medya gücüyle çok sık yaygınlaşıyor. O zaman Anadolu'daki insan 'Evladım dindar olsun, inanan insan olsun. İslam'ı yaşayan insan olsun isterim' dediği takdirde AKP'nin tekrar siyasal desteğinin oraya doğru kaymasına vesile olabilir. Bu hataya düşülüyor. Onun için uygun bulmadım bu tartışmayı." 

Başbuğ iddianamesi

İlker Başbuğ için düzenlenen iddianamede müebbet istenmesine de tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

"Daha önce görüşlerimi grup toplantısında dile getirdim. TSK'yı terör örgütü ile özdeşleştirerek bir iddianame hazırlanmış olması çok talihsiz bir davranıştır. Çok yanlış olmuştur. Bu kadar yıl mücadele veren insanların terörist örgüte karşıt bir terör örgütü olarak nitelendirmek doğru değildir. Hâlâ da kabul edemiyoruz. Darbeci varsa TSK'da, darbe eylemine geçmiş olan veya bu fikri taşıyan varsa bunların ayıklanması için her türlü tedbiri al. Ama bunları yaparken bir kurumu hele hele milli bir kurumu terörist örgüt olarak göstermek ve Genelkurmay Başkan'ını terör örgütünün başı olarak nitelendirmek çok büyük talihsizlik olmuştur."

Gençliğe Hitabe

Bahçeli, 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması ve Gençliğe Hitabe tartışmalarını da şöyle değerlendirdi:

"Cumhuriyetin kuruluş döneminde kalıcı olması için ortaya konmuş olan tüm müesseseler ve eylemler teker teker ortadan kaldırılıyor. 19 Mayıs'tan ne istiyorsun?

Tüm MHP teşkilatları ve ocaklara Gençliğe Hitabe

MHP Genel Başkanı "Gençliğe Hitabe" tartışmalarının ardından tüm il ve ilçe teşkilatlarına Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni gönderme kararı aldı. Bahçeli Gençliğe Hİtabe'nin Türkiye genelindeki tüm Ülkü Ocakları'na hediye edilmesi talimatı da verdi. Önümüzdeki haftadan itibaren tüm MHP teşkilatları ve ülke ocaklarının şubelerinde Gençliğe Hitabe asılacak. (Deniz GÜÇER - VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/chp-iktidarin-siyasi-serumu/428983/9/Siyaset


Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,020 µs