En Sıcak Konular

''TRABZON'U RUM'A ERZURUM'U ERMENİ'YE Mİ SATACAKSINIZ?''

5 Şubat 2012 14:31 tsi
''TRABZON'U  RUM'A ERZURUM'U  ERMENİ'YE Mİ SATACAKSINIZ?'' MHP Genel Sekreterive Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM başkanlığına yabancılara toprak satışı hususunda bir soru önergesi verdi.

Topraklarımızı satmaya kalkan Kızıl Bakanlar kim?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Abdulhamit Han'ın "Ecdadımın kanıyla alınan yer parayla satılamaz" dediği toprakları satmaya kalkan "Kızıl Bakanları" sordu.
 
Yüzyıl önce satılamaz denilen toprakları satmaya kalkan hükümeti eleştiren Büyükataman, Trabzon'u, Pontus Rum'una; Erzurum'u Ermenilere mi satacaksınız dedi. Başbakan Erdoğan'a vermiş olduğu soru önergesinde İsrail'e peşkeş çekilmeye çalışılan mayınlı arazileri de soran Büyükataman, "İşinize geldiği gibi mi hareket edeceksiniz" dedi.
 
MHP Genel Sekreterive Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM başkanlığına yabancılara toprak satışı hususunda bir soru önergesi verdi.
 
Büyükataman, önergesinin gerekçesinde tarihten örnekler vererek şu görüşlere yer verdi; "Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, yabancılara toprak satışındaki kısıtlama oranının 2,5 hektardan 30 hektara kadar çıkabileceğini, sürecin 2012 başlarında tamamlanmasını beklediklerini ifade etmişti.
 
Tarih tekerrürden ibarettir sözünü yüzlerce belki de binlerce kez işitmiş olmamıza rağmen ne acı ki; bazı " devlet adamlarımız " bu sözden hiç ders alamamışlar. Ders alamadıklarını da nereden çıkartıyoruz dersek, çok değil 100 sene öncesine, Sultan II. Abdülhamid devrine bir göz atmamız ve Siyonistlerin Filistin'de toprak satışı ve ardından da bir Yahudi Devleti kurulması talebini anımsamamız gerekecek."
Büyükataman'ın cevaplanmasını istediği sorular ise şunlar;

1) 100 yıl önce zorlu ekonomik şartlar altında bulunan Osmanlı Devleti ile bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar (hayati derecede dış borç bağımlılığı) benzerlik göstermekte midir?

2) Türkiye zor ekonomik şartlar altında olmasına rağmen, bunu pembe tablolar ile vatandaşlardan gizleyenlere acaba vaat edilenler nelerdir ki, "Yabancılara Toprak Satışı" nın propagandası yapılmaktadır? 

3) Vaat edilenler nelerdir ki Sultan Abdüllhamid'inkendisinden toprak talep edenlere karşı verdiği asil cevap doğrultusunda hareket edilememekte, tam tersine teslim olunmaktadır?

4) 2012 yılında TBMM'den geçirilmesi planlanan yasa sayesinde, iki yıl önce İsrail'li bir firmaya verilmeye çalışılan mayınlı arazinin yabancılara satışı mümkün olacak mıdır?

5) Bahsi geçen yasanın yılmaz savunucusu olan ve mimarı olmakla övünmekten geri durmayan Trabzonlu Bakan Sayın Erdoğan Bayraktar, İstiklal Harbi sırasında Rum Pontus Devleti kurmaya yeltenenlerin torunları gelip Boztepe'ye yerleşmek isterse, faaliyet merkezi olarak Trabzon Boztepe'yi mesken tutarsa ne diyecektir?

6) Sadece Sayın Bayraktar değil, kabinedeki Erzurum Milletvekili Sayın Recep Akdağ veya Erzincan - RefahiyeliSayın Binali Yıldırım da yukarıdaki sorunun benzerine muhataptır. Erzurum ve Erzincan bölgesinde ABD vatandaşı Ermeniler toprak satın aldıklarında oy aldıkları vatandaşa ne cevap vereceklerdir? "Biz % 50 ile iktidara geldik, % 50 öyle % 50 böyleyiz, işimize geldiği gibi hareket ederiz" mi diyecekler?

7) Gayrimenkul satın alımlarında en önemli aşama satın alınacak olan gayrimenkulün yerinde görülmesidir. Elini kolunu sallaya sallaya vizesiz, sorgusuz sualsiz Türkiye'ye giriş yapan Alman, Belçikalı, İngiliz ve hatta Fransızlar Türkiye'de mülk edinirlerken, Avrupa'da mülk edinmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı satın almak istediği gayrimenkulü nasıl görecektir? Vizesi olduğu halde Avrupa kapısından çevrilen vatandaşlarımız olduğu halde nasıl oluyor da "Bizler de orada satın alabileceğiz" deniliyor?

8) AB'ye yeni üye olan ülkelere, tam üyelik tarihinden itibaren 3-7 yıl süreyle gayrimenkul piyasasını tamamıyla serbestleştirmeme hakkı tanınırken biz neden kapıları sonuna kadar açıyoruz? Yoksa 10 yıl sonra bugünleri ikinci gümrük birliği faciası diye mi anımsayacağız?

9) Kıbrıs Rum Kesimi'nin, geçici süresi dolmasına rağmen, AB Komisyonu'nun ve hatta adli makamlarının verdikleri kararları hiçe sayarak Gayrimenkul piyasasını serbestleştirmediğini biliyor musunuz? AB üyesi ülke vatandaşı Türklerin Güney Kıbrıs'ta mülk edinecek diye korkan ve AB Komisyonuna kafa tutan Rumlara karşı nasıl tavır alacağız?

10) Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşları Türkiye'den toprak alabilecekler mi? Kıbrıslı Rumların Türkiye'de toprak edinmesini engelleyecek herhangi bir madde bu yasada yer almakta mıdır? Kıbrıslı Rumlara limanları açılması da düşünülmekte midir?

 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=topraklarimizi-satmaya-kalkan-kizil-bakanlar-kim&id=22690



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,649 µs