En Sıcak Konular

İSLAM COĞRAFYASI SÖMÜRGE EĞİTİMİ ALTINDA

2 Şubat 2012 21:13 tsi
İSLAM COĞRAFYASI SÖMÜRGE EĞİTİMİ ALTINDA ÖĞDER'in düzenlediği Uluslararası Eğitim Konferansı'na katılan ünlü bilim adamları İslam ülkelerinin eğitim müfredatlarının Batı'nın etkisinden kurtularak, kendi özlerine dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

İslam Coğrafyası Sömürge Eğitimi altında

ÖĞDER'in düzenlediği Uluslararası Eğitim Konferansı'na katılan ünlü bilim adamları İslam ülkelerinin eğitim müfredatlarının Batı'nın etkisinden kurtularak, kendi özlerine dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği İkincisini düzenlediği Uluslar arası Eğitim Konferansları'nın ilki önceki gün Ankara'da düzenlendi. Türkiye'nin 9 ilinde düzenlenecek olan Uluslar arası Eğitim Konferansları'na dünyanın en önemli üniversitelerinden önemli akademisyenler konuşmacı olarak katıldı.

Başkent Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcıları, Saadet Partisi YİK Üyesi Ahmet Tekdal, Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan'ın, yanı sıra çok sayıda dinleyici ve öğretmen iştirak etti.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, yaptığı açılış konuşmasında bu programların ikincisini düzenlediklerini söyleyerek, bundan sonra da bu çalışmaları sürdürmenin gayreti içinde olacaklarını kaydetti. Akkiraz, "Biz bir takım sorumluluklara sahibiz. Bize düşen vazifeyi en ciddi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Dünyanın en önemli üniversitelerinin hocalarını toplumumuza bir katkı olsun diye ülkemize davet ettik ve konferanslar düzenliyoruz" dedi.

Kendinizi önce keşfedin
Cambridge Üniversitesi İslam Akademisi Başkanı Prof. Dr. Shaikh Abdul Mabud  'Emperyalizmin okul müfredatı ve ders kitapları ile insanlığa etkileri' başlıklı konuşmasında önemli mesajlar verdi. Mabud, birçok Müslüman ülkenin eğitim alanında Batılı ülkelerin sömürgesi haline geldiğini belirterek, hem iç hem de dış müdahalelerle okulların eğitim müfredatlarının kendi istekleri doğrultusunda yaptıklarını ve Müslümanların kendi eğitim sistemlerini bozduğunun altını çizdi.

Cambirdge'li Mabud, İslam dünyasının kendi felsefesi üzerine kurulu kendi eğitim doktrinlerini oluşturması gerektiğinin de belirterek, "Kendi eğitim felsefemizi oluşturmalıyız. Dünyanın birçok Müslüman ülkesinde bu konuda ciddi çalışmalar başladı. Okullarımızda İslami eğitim sistemleri oluşturulmalı" dedi.

Mabud, gençlere de önemli mesajlar vererek, 'kendi kültürünüze sahip çıkın' uyarısında bulundu. Mabud, "Gençlerimiz kendilerini tanımalı ve kendilerini keşfetmeli.

Çıkın sokaklara bakın, çevrenize bakın, dünyayı kendi pencerenizden tanıyın ve kendi kültürünüz üzerine geleceğinizi inşa edin" dedi.

"Müslüman ülkelerin müfredatlarına ve tek tek ders kitaplarına bakmak gerekir" diyen Prof. Mabud, bu kitaplarda öncelikle Allah'ın varlığının inkar edilmekte olduğunu söyledi. Mabud, "Vahiy sistemi ve Peygamberimizin varlığı ve ortaya koyduğu bilgiler inkar edilmektedir. Allah'ın Peygamberi olduğu da inkar edilmektedir. Ahret inancına inanılmamakta. Okul müfredatlarında bunların inkar edildiğini görebilirsiniz" dedi.

Batı Bilimini İslam Bilginlerine borçlu
Konuşmacılardan Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Hazım Şah ise 'Müslümanların fen ve teknolojik ilerlemelere katkıları' başlıklı sunumunda ise Batılıların Rönesans ile yeniden bilimin ortaya çıktığını söylediğini ancak kendisinin buna inanmadığını belirterek, "Batı üzerinde yaptığım çalışmalar sonucunda da bunlar ortaya çıktı. Batı ders kitapları şunu söyler, Rönesans ile birlikte modern bilim ortaya çıktı denir. Ama Batı'daki öğrenme ve aydınlanma daha önce başladı. Çeviri devrinde başladı. Yani Arapça'dan Latinceye çeviri sonucu bu ortaya çıktı. Sicilya'da ilk çeviriler yapıldı. Sonra İtalya'da Rönesans oldu. Büyük Müslüman bilim adamları El-Harezmi, İbni Sina gibi, İbni Hayam, İbni Haldun gibi bilim adamlarının kitapları batılı dillere çevrildi" dedi.

Batılıların bu günkü bilgi düzeylerinin İslam bilginlerine borçlu olduğunun altını çizen Malezyalı Prof. Hazım Şah, "5'inci yüzyıldan 15'inci yüzyıla Batı toplumunda bir gelişme olmadı. Batı tarihçileri de bunu kabul eder ve buna karanlık çağ derler. Kur'an ile birlikte bir düşünme ortaya çıktı. İnsanlar daha çok bilgiye ihtiyaç duydu. Batılı üniversitelerin kuruluş kayıtlarına bakarsanız 12 yüzyıl gibi tarihlerdir. Bu durum ise şunu ifade eder. Öğrenmenin yeniden batıdan keşfedilmesi Müslüman bilim adamlarının kaynakları ile oldu.Hıristiyan bilim adamları İspanya'daki kütüphanelerde eğitim almaya başladı. Müslüman bilim adamlarının ortaya koyduğu bütün kaynaklar sayesinde bu bilgilerin ortaya çıktığı bir gerçektir" diye konuştu.

Kitaplarımızda niye İslam bilginleri yer almaz
Ekonomik ve Araştırmalar Merkezi'nden Prof. Dr. Burhanettin Can da 'Siyonizmin eğitim yolu ile insanlığı ifsadı ve etkileri' başlıklı yaptığı sunumunda önemli tespitlerde bulundu. Can, 'Niye bizim kitaplarımızda İslami düşünce ve bilim adamları yer almaz' diyerek başladığı konuşmasında, "Okul kitaplarımızda hangi bilgiler var. Bunu verilecek cevap aslında ne demek istediğimizi açıklar" dedi.

Siyonizm'in İslam ülkelerindeki eğitim sistemlerini etkileyerek, kendi istekleri doğrultusunda öğrenciler eğitmek için çalıştığını kaydeden Can, "Siyonizm bilgileri en baştan tahrif eder. Okullarda öğretilen bilgiler içinde neden vahiy bilgisi yer almaz. Bunu daha bilginin ayrıştırmasında yapar. Varlık, bilgi ve değer teorisi aşamasında bunu tahrif eder. Özellikle bilgi teorisi aşamasında Kur'an ve vahiy yoktur. Bunu okul müfredatlarımızda bulamazsınız. Bu onlara göre dogma ve bilimsel değildir. Akıl ve beş duyu ile elde edilen geçici bilgilerle toplumu şekillendirdiler" diye eleştirdi.

"İslam coğrafyası sömürge eğitimi altındadır" diyen Can, Türkiye'deki eğitim sisteminin Lozan sonrası Hayyum Nahum doktrini ile şekillendiğini söyledi. Can, "İlk darbe bunun ile oldu. Müfredatlarda Türkiye'de Arap düşmanlığı, Arap ülkelerinde ise Türkiye düşmanlığı koydular. Peki kim bu fitneyi soktu aramıza. Ulusçular soktu. Maziyi ve tarihi aşağılayarak aşağılık kompleksi ile soktular. İttihatçılar kim önde gelenlerin çoğu mason" dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/islam-cografyasi-somurge-egitimi-altinda-228985.htm


Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,592 µs