En Sıcak Konular

GAZZELİLERİN YARISINDAN FAZLASI KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

21 Ocak 2008 01:23 tsi
GAZZELİLERİN YARISINDAN FAZLASI KARANLIĞA GÖMÜLDÜ Gazze Şeridi'nin tek elektrik santralinin fuel oil yokluğu nedeniyle şalteri indirmesi, Gazze Şeridi'nde yaşayanların yarıdan fazlasını karanlığa gömüldü...

KUDÜS - Gazze Şeridi'nin tek elektrik santralinin fuel oil yokluğu nedeniyle şalteri indirmesi, Gazze Şeridi'nde yaşayanların yarıdan fazlasını karanlığa gömerken, Gazze kentinde çoğunluğu kadın ve çocuk binden fazla kişi ellerinde mumlarla sokağa döküldü.
     Gazze'nin tek santralinin saat 20.00'de üretimini durdurmasıyla, başta Gazze merkezi olmak üzere, Gazze Şeridi'nin hemen bütün kentleri karanlıkla karşı karşıya kaldı. Sadece, kuzeyde Beyt Lahya'da bazı semtler İsrail'den elektrik aldığı için karınlıkta kalmadı. Ancak bu semtlerde de birkaç saat sonra şalterlerin kapatılarak, başka semtlere kısmi elektrik verileceği bildirildi.
     Güneydeki Mısır'dan elektrik sağlayan Han Yunus ve Refah'ta da durum farklı değil. Mısır'dan gelen hatlardaki arızanın son 4 gündür buralarda da elektriklerin sürekli kesik olmasına yol açtığı öğrenildi.
     Gazze'de sadece Şifa ve Avrupa hastanesi, jeneratörlerini kullanarak faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Hastane yetkililerinin de sadece ameliyatlar için jeneratörleri kullanacaklarını belirttikleri ifade ediliyor.
     Gazze'deki BM Filistinlilere Yardım Örgütü Temsilcisi John King, santralın çalışmalarını durdurduğu saatte Gazze'de bir basın toplantısı düzenleyerek, dünyaya "Yardım istiyoruz" diye seslendi. John King, Gazzelilerin bu çok umutsuz durumuna yardımcı olabilecek hemen herkese yardım çağrısında bulunduklarını söyledi.
     Gazze Şeridi'ndeki militan gruplardan Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın sözcüsü Ebu Mücahid, Mısır'a seslenerek, "önümüzdeki saatlerde Refah'ı açmazsanız, zorla açarız" dedi.
     Hamas da Gazze Şeridi'nin tüm geçiş noktalarını kapatması nedeniyle İsrail'i kınadı. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri, İsrail'in uluslararası hukuku çiğnediğini belirterek, uluslararası toplumu, Arap liderlerini müdahaleye çağırdı.

Bu haber 242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,981 µs