En Sıcak Konular

MEHMET ALTAN AKP'NİN DİKTATÖRLÜĞÜNÜ TESCİLLEDİ

1 Şubat 2012 21:48 tsi
MEHMET ALTAN AKP'NİN DİKTATÖRLÜĞÜNÜ TESCİLLEDİ Gerçi biz yıllardan beri bunu anlatıyoruz ama yıllarca Star gibi yandaş gazetenin başyazarlığını yapan Mehmet Altan’nın bunları söylemesi çok önemli.

AKP diktatörlüğü tescillendi!

Star gazetesinden atılan Mehmet Altan, AKP yanlısı gazetelerin nasıl bir emir-komuta zinciri içinde yayın yaptıklarını, nasıl hükümete asla toz kondurmadıklarını, en küçük bir hükümet karşıtı eleştirinin bile sansürlendiğini çarpıcı örneklerle anlattı.

Gerçi biz yıllardan beri bunu anlatıyoruz ama yıllarca Star gibi yandaş gazetenin başyazarlığını yapan Mehmet Altan'nın bunları söylemesi çok önemli.

"Daha demokratik bir ülke yaratacağız" diye yola çıkanların "yargıyı, emniyeti, medyayı, üniversiteleri hatta askeriyeyi hükümet kontrolüne sokmak için olağanüstü bir çaba sarfederken bunu "özgür bir ülke oluşturmak!" adına yaptıkları balonunu kendilerine bağlı medya sayesinde manşetlere taşıdıkları artık gizlenemez bir gerçek.

"Bu zihniyet", hiç şüpheniz olmasın yakında Mehmet Altan'ı bile Ergenekoncu olarak ilan eder. 
Mehmet Altan'ın T24 sitesine yaptığı açıklamaları spotlar halinden köşeme alıyorum. Her biri  başlıbaşına "diktatörlüğe doğru giden bir ülkede basının utanç verici durumunu" ortaya koyan bu  tarihi ifşaatları kesip bir yerde saklayın:

"Hükümeti eleştirmek yasak. Dostane eleştiri bile yasak."

"Olumlu icraatları sadece desteklemek yetmiyor. Bütün bu yapılanlar ilk defa oluyor, bütün dünya bize hayran kalıyor" demek zorundasınız."

"CHP'yi ve askeriyeyi istediğin gibi eleştirmek serbest."

"Bir ülkede medyanın düğmesine basılıyorsa bu tek parti rejimlerinde olur."

"Deniz Feneri bir tabudur. Dink cinayetinde şaibeli bürokratların terfi etmesini ya da iktidar partisinde siyasete atılmasını yazmak tabudur."

"İktidar, Türk medyasının düğmesine basıyor."

"Televizyonaların reytingi tartışılıyor ama basının, gazetelerin tirajları sorgulanmıyor. Gerçek satışlar ile gösterilen titajlar ayrı."

"İktidar yanlısı gazetler siyasi baskı ile ilan topluyor."

"Haber ve yazı yazarken meslek ilkeleri yerine 'hükümet buna kızar, buna kızmaz' mantığı devreye giriyor."

"Eskiden askerlerin istemediği, şimdi de siyasetçilerin istemediklerinin yazılamadığı bir noktaya doğru hızla sürükleniyoz."

Ve Mehmet Altan'dan son cümle:

"Müslümanlar ve dindarlar iktidar oldu, hukuk ve demokrasi de palavradır" anlayışı, Türkiye'yi çok büyük bir kanlı kargaşaya götürme ihtimali taşıyor."

Mehmet Altan, hükümet tarafından oluşturulan yandaş medyanın nasıl bir gazetecilik örneği sergilediğini anlatırken her halde bugüne kadar bu yapıya verdiği destekten dolayı içi cız ediyordur.

Altan'ın yukarıda anlattığı yapı içinde "hükümet yanlısı gazeteler siyasi iktidar kartını kullanarak reklam alıyorlar" itirafı başlı başına bir "medya çetesinin" ortaya çıktığını gösteriyor.

Bu çeteyi ortaya çıkarmak savcıların görevi.

Siz dürüst ve namuslu gazetecilik yaparken birileri "Biz iktidar yanlısı medyayız. Bize reklam vermezsen halin duman!" diye tehditler savurup reklam alıyorsa bu "Çetenin üzerine gitmek gerekmez mi?" 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12000390/akp-diktatorlugu-tescillendi/muharrem-bayraktar


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,932 µs