En Sıcak Konular

AB AŞKI HÜKÜMETİN GÖZLERİNİ KÖR ETMİŞ

31 Ocak 2012 22:38 tsi
AB  AŞKI HÜKÜMETİN GÖZLERİNİ KÖR ETMİŞ Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar'ın "AB projesi, yüzyılın barış ve huzur projesidir" çıkışı "AB aşkı hükümetin gözlerini kör etmiş" yorumlarına sebep oldu.

Aşkın gözü kör

Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar'ın "AB projesi, yüzyılın barış ve huzur projesidir" çıkışı "AB aşkı hükümetin gözlerini kör etmiş" yorumlarına neden oldu. Yaşadığı ekonomik ve siyasi krizle geleceği tartışılan AB'ye gösterilen bu ilgi, anlamsız olarak değerlendirildi. Yunanistan'ın egemenliğine el koymaya çalışan AB'ye bir tepki de Macaristan'dan geldi. Macar lider Vona, AB'nin Macaristan'ı sömürdüğünü belirterek "AB'den derhal çıkmalıyız" dedi.


Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar'ın "AB projesi, yüzyılın barış ve huzur projesidir" çıkışı "AB aşkı hükümetin gözlerini kör etmiş" yorumlarına neden oldu. Yaşadığı ekonomik ve siyasi krizle geleceği tartışılan AB'ye gösterilen bu ilgi, anlamsız olarak değerlendirildi. Yunanistan egemenliğine el koymaya çalışan AB'ye bir tepki de Macaristan'dan geldi. Macar lider Vona, AB'nin Macaristan'ı sömürdüğünü belirterek "AB'den derhal çıkmalıyız" dedi.
Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar'ın "AB projesi, yüzyılın barış ve huzur projesidir. Türkiye'nin bu projenin içinde olmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz'" çıkışı tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu açıklama "AB aşkı hükümetin gözlerini kör etmiş" yorumlarına neden oldu. Yunanistan'ın egemenliğini kaybedecek duruma gelmesi, Macar siyasetçilerin AB'den çıkma istekleri bile AB gerçeğini görmeye yetmiyor.

AB projesi, yüzyılın barış ve huzur projesiymiş
Yaşadığı kriz ve iç çekişmelerle siyasi geleceği belirsiz olan AB'ye girmek isteyen Türkiye'nin bu tutumu, akılları karıştırıyor. AB Bakanlığı'nın, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nin katkılarıyla başlattığı ''Türk Yerel Medyası AB Yolunda'' projesinin, Mersin'de düzenlenen 10. Bilgilendirme Toplantısı'nın açılışında konuşan Hasan Nuri Yaşar ''AB projesi, yüzyılın barış ve huzur projesidir. Türkiye'nin bu projenin içinde olmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. AB'nin içinde olsak da olmasak da AB projesinin ayakta kalması insanlık tarihi için son derece önemlidir. Ama böyle bir projenin içinde olmak Türkiye'ye katkılar sağlayacaktır'' dedi.

Macarlar AB'den çıkmak istiyor
Yaşar AB'yi yere göğe sığdıramazken AB bileşenlerinden Macaristan'da siyasiler, AB'den çıkmak için politika yürütüyor. Macaristan'ın parlamentodaki 3. büyük partisi konumundaki sağcı Jobbik Partisi lideri Gabor Vona, partisinin 2012 yılı açılış programında AB'ye yüklendi. Macaristan'ın Avrupa Birliği'ne fazla güvenmemesi gerektiğini söyleyen Vona, ''Macaristan'ın artık yönünü doğuya dönmelidir"dedi.

AB'de işler her geçen gün kötüye gidiyor
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Vona, ''Komünist değiliz, faşist değiliz, sosyalist değiliz, ama demokrat da değiliz. Amacımız Macar halkının kimsenin uşağı olmadan refah içinde, kimseden emri almadan bağımsız olarak yaşamasını sağlamak'' diye konuştu.''Macaristan'da ve dünyada yaşanan ekonomik krizin nedeninin neo liberal ve liberal demokrat politikalardır'' diyen Gabor Vona, Macaristan'ın Avrupa Birliği'nde kalıp kalmaması için referanduma gidilmesi gerektiğini, Macaristan'ın AB'ye girdiği 2004 yılından bu yana refah düzeyinin iyiye değil, kötüye gittiğini söyledi.

AB ve IMF bizi yönetmek istiyor
Macaristan'da tek başına hükümeti oluşturan Genç Demokratlar Partisi'nin (Fidesz) ülkeyi iyi yönetemediğini söyleyen Vona, Macar devletinin AB ve IMF tarafından yönetilmek istendiğini, Fidesz'in yanlış ekonomik politikasının ülke ekonomisinin dibe çökmesine ve insanların her geçen gün yoksullaşmasına neden olduğunu belirtti.Yunanistan'ın içinde bulunduğu durumda AB üyesi ülkeler için örnek teşkil ediyor.Yunanistan'ın durumuna düşmek istemeyen birlik bileşenleri AB'den ayrılmayı tartışıyor.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/askin-gozu-kor-228803.htm


Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,447 µs