En Sıcak Konular

KUZEY IRAK'TA ''BAĞIMSIZ BÜYÜK KÜRDİSTAN'' PROVASI

31 Ocak 2012 12:34 tsi
KUZEY IRAK'TA ''BAĞIMSIZ BÜYÜK KÜRDİSTAN'' PROVASI Kuzey Irak’taki yerel yönetimin fiili durum yaratmak amacıyla Suriyeli Kürtlerle bir araya geldiği konferans Bağımsız Kürdistan arayışına döndü.

"Bağımsız Kürdistan" provası!..

Kuzey Irak'taki yerel yönetimin fiili durum yaratmak amacıyla Suriyeli Kürtlerle bir araya geldiği konferans Bağımsız Kürdistan arayışına döndü.
Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin sözde başkenti Erbil'de toplanan "Kürt Konferansı"nı nda, bağımsız Kürt devleti kurma hazırlıkları yapılıyor. Ankara'nın bu tehlikeli gelişmeye kayıtsız kalmasına tepki gösteren CHP'li Onur Öymen ve MHP'li Ümit Özdağ, "Gelişmeler iyi takip ve analiz edilmeli. Türkiye'ye ağır fatura çıkar" uyarısı yaptı. 
Baba hayali izinde
ABD'nin 100 yıllık planını gerçekleştirmek için çalışan babası Mustafa Molla Barzani'nin izinden giden Mesud Barzani, ortamı fırsat bilip Suriyeli Kürtleri de kışkırtmak için 'konferans' topladı.
 
''Kürt devleti'' için hazırlık yapıyorlar
Erbil'deki "Kürt Konferansı"nda, Kuzey Irak'taki peşmerge yönetiminin reisi Barzani'nin denetiminde bağımsız Kürt devleti kurma hazırlığı yapıldığı belirtildi.

Kuzey Irak'taki peşmerge yönetiminin reisi Mesud Barzani idaresinde gerçekleşen Kürt Konferansı'na, eski diplomat ve CHP eski Milletvekili Onur Öymen ile 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ tepki gösterdi. Öymen, "Barzani yerel bir yönetim olarak bu adımları atamaz" diye konuşurken, Özdağ, konferansı Barzani'nin "Bağımsız bir Kürt Devleti" hazırlığının ilk aşaması olarak yorumladı. Türkiye'nin  gelişmeleri iyi takip ve analiz etmesi gerektiğini söyleyen Onur Öymen, Türkiye'ye bu görüşmelerin ağır fatura çıkarabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu: 

Barzani baş sorumlu gibi 
"Barzani bir devletin içindeki yerel bir yönetimin başı değil de bir devletin baş sorumlusu gibi hareket ediyor. Öyle bir devlet yok. Barzani bölgedeki siyasi gelişmelere yön verecek konumda değil. Bağdat'ın tutumu nedir Suriye konusunda o önemli. Bağdat'ın Suriye'yi destekleyen bir tutumu var. Bağdat, İran ile Şiilik üzerine bir ittifak bir işbirliği içinde. İran'ın Afganistan sınırından Akdeniz'e kadar ittifakı var. İran, Irak, Suriye'deki yönetim, Lübnan'daki Hizbullah, burada bir Şii kuşağı oluşuyor. Tehlike burada. Şimdi bölgede bir mezhep çatışmasıdır gidiyor. İran'daki bu Şiilere yönelik saldırılar tesadüf değil. Suriye'de de bir Alevi-Sünni çatışması yaratılmak isteniyor. Sonunda bundan herhalde çağdaş, demokratik, laik bir Suriye çıkmayacak  Müslüman kardeşler orada hazır bekliyor. Hesap istedikleri gibi olursa aynen Mısır'da olduğu gibi Tunus'ta, Fas'ta olduğu gibi orada da yönetimi aşırı dinci gruplar ele geçirecek. Bunlardan Türkiye açısından çıkarılacak çok ciddi sonuçlar var." 

Türkiye rota kırsın
Barzani'nin bu adımlarının yakın zamanda Türkiye'yi zora sokacağını da söylen Ümit Özdağ da, Türkiye'nin Suriye politikasından acilen rota kırması gerektiğini vurguladı. Özdağ şöyle konuştu: "Bu konferans ile bir Orta Doğu iç savaşından sonra bölgede ortaya çıkacak "Bağımsız Kürt Devleti" hazırlıkları yapılıyor. İç savaşın yaşanacağı yer Suriye olacak, Irak'ı da içine alacak şekilde gelişebilir. Bu en ağır şekilde Türkiye'yi etkileyecektir. Barzani ve Talabani bir stratejik zeka ile hareket ediyorlar. Bu strateji onlara ait değil önemli bir yönlendirme içindeler. Ciddi bir istihbarat akışı var. Bu konferans da bu sürecin bir parçası. Türkiye ise kendi menfaatlerini gözetmeyen bir politika izliyor. Acilen Suriye politikasını değiştirmeli." (Haber :  Yelda Gökdağ - YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=62757


Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,203 µs