En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''YASANIN MÜREKKEBİ KURUMADAN FRANSA'YA TAVİZE BAŞLADINIZ''

31 Ocak 2012 18:11 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''YASANIN MÜREKKEBİ KURUMADAN FRANSA'YA TAVİZE BAŞLADINIZ'' CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a, 'Daha soykırım yasasının mürekkebi kurumadan, Fransa'ya tavizler vermeye başladınız. Seni gidi mösyö!' sözleriyle yüklendi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Seni gidi mösyö!

CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a, 'Daha soykırım yasasının mürekkebi kurumadan, Fransa'ya tavizler vermeye başladınız. Seni gidi mösyö!' sözleriyle yüklendi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak "Çürüyen bir adalet anlayışıyla karşı karşıyayız" dedi.

AK Parti'nin hukuk camiasına gözdağı verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu dava Başbakan'ın yakın arkadaşlarının hırsızlık, yolsuzluk yapabileceğini gösterdi. Asrın yolsuzluğu asrın hukuksuzluğuna dönüştü. Ey hırsızlar, eğer başınıza bir şey gelmesin istiyorsanız, önce Başbakan'a ulaşın, o zaman başınıza bir şey gelmez" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

DENİZ FENERİ

Koskoca bir devlet. Bakanlar Kurulu görevini bırakmış savcılarla ulaşmış. Savcılar hırsızın peşinde, bakanlar da savcıların...

Almanya'da yargılandılar. Bunlar piyon asıl failler Türkiye'de dediler. Şimdi gördük, asıl failler savcılar. Sizin neyinize adalet!

Başbakan'ın dava arkadaşlarını önce savcıların elinden aldılar, sonra da savcılar hakkında hapis cezasıyla dava açtılar. Hukuk camiasına gözdağı vermek demektir. İbret-i âlem için ayağınızı denk alın diyorlar. Onun için hâkimlere savcılara sesleniyorum: Adaletin üstünlüğüne olan inancınızı sarsmayın!

Sayın Başbakan'ın yakın arkadaşlarına hırsızlık yapma izni vermek demektir. Yüzyılın yolsuzluğu, yüzyılın skandalına dönüştü.

Ey hırsızlar... Eğer başınıza birşey gelmeden önce Sayın Başbakanla irtibata geçin ki kimse size dokunamasın.

Başbakan'a ulaşamazsanız, dert etmeyin köstebek bir bakan var. Ona ulaşın işinizi görün. Kimse size dokunmaz.

TUTUKLU VEKİLLER

Sayın Arınç, birkaç kez açıklama yaptı ve samimi olarak bunları söylüyorum dedi. Arınç, daha önce RTÜK başkanı o görevde durmasın demişti. Ama başkan sırtını Erdoğan'a dayamıştı. Sayın Arınç'a soruyorum: Deniz Feneri savcılarının başına gelenler sizin vicdanınızı rahatsız etmiyor mu?

Ne diyelim yazıklar olsun. Yazıklar olsun bu kabineye!

KATSAYI DÜZENLEMESİ

Başbakan'ın bir CHP takıntısı var. 'En son katsayı düzenlemesini bir kez daha Danıştay'a götürdüler. Niye imam hatiplerden rahatsız oluyorsunuz. Dindar nesiller yetişmesin mi istiyorsunuz" diyor.

Danıştay'a CHP'nin değil de iki kişinin başvuru yaptığını bilmemesine imkân yok. Bir başbakana yalan söylemek yakışır mı? O koltukta oturuyorsun. Bu benim onuruma dokunuyor. Yalan söylemek ancak sana yakışır.

Başbakan'a soruyorum: Diyorsunuz ki dindar olmayan bir nesil olmasın istiyorsunuz diyorsunuz. Siz gelmeden önceki nesil dinsiz miydi?

Bu ölçüyü, bu yetkiyi sana kim verdi? Sen nasıl insanlara 'sen dindarsın', 'sen dindar değilsin' diyebilirsin. Bu şirk değil midir?

İmam Hatip Okullarını, İlahiyat Fakültelerini, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran CHP'dir. Sen kim oluyorsun da iftira atıyorsun.

İnsaf! Bu memleketi niye bölüyorsunuz. Din üzerinden oy toplanmaz. Din üzerinden oy topluyorsanız o oyların hepsi size haramdır.

'SEN DİNDAR DEĞİLSİN'

Müslüman ülkeler bir mezhep çatışmasının içine sürükleniyor. Şimdi sen kalkmışsın, İslam coğrafyasına mezhep çatışması getiren siyasi projenin taşeronluğunu yapıyorsun.

Haramla helal arasında fark gözetmeyen, kul hakkını vermeyen adamdan dindar olmaz. Sen bu milletin fitresiyle, zekâtıyla, kurban parasıyla yolsuzluk yapanlara önce bir hesap sor bakalım.

Irak'ta Müslümanlar öldüğünde sesin çıkması. Haksızlık karşısında dilin tutuldu. Kaddafi linç edilirken alkış tuttun. Kusura bakma sen dindar değil, din tüccarısın.

'SENİ GİDİ MÖSYÖ!'

Daha soykırım yasasının mürekkebi kurumadan, Fransa'ya tavizler vermeye başladınız.

Seni gidi mösyö!

ULUDERE OLAYI

34 yurttaşımız öldü. Neden korkuyorsun. İstihbaratı şuradan aldım de. Diyemiyor. Kandırıldıysan söyle. Tuzağa düştük de. Söyleyemiyor. Sen yabancı devletlerden aldın bu istihbaratı. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını savunacak en son başbakansın. AKP milletvekili 'ben görüntüleri izledim. onlar kaçakçıydı' diyor. Madem o izliyor. Verin TV'lere de yayınlasınlar.

VAN DEPREMİ

Van'da Ekim'de deprem oldu. Yarın 1 Şubat. Konteyner yalanı ortaya çıktı

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti konteyner yapmaktan aciz mi? İnsanlar çadırda kalıyor

Acizlik Türkiye Cumhuriyeti'nde değil, ülkeyi yönetenlerde.

"İKİ AYRI KURULTAY YAPACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki kurultayın peş peşe yapılacağını belirterek, "26 Şubat'ta ilk kurultay. İkincisi de yarın ilan edilecek, 1 Mart tarihi öne çıkıyor. İkisini birleştirme olanağımız yok tüzüğe göre, dokunamıyoruz ayrı ayrı yapacağız. Yeni tüzükte bu garabeti de ortadan kaldıracağız. Böylece kurultay taleplerini birleştirme imkanımız çıkacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclisteki grup toplantısı sonrası, gazetecilerin olağanüstü tüzük kurultayına ilişkin sorularını yanıtladı.

İkinci kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, yarın ilan edileceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, iki kurultayı birleştirme olanaklarının bulunmadığını belirterek, "Tüzüğe göre dokunamıyoruz, ayrı ayrı yapacağız" dedi.

İkinci kurultay için 1 Mart tarihinin öne çıktığının ifade edilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "İlan, yarın ya da öbür günkü gazetelerde olacak. Yeni tüzükte bu garabeti de ortadan kaldıracağız. Böylece kurultay taleplerini birleştirme imkanımız çıkacak. Şu anki tüzük ona izin vermiyor" diye konuştu.

CHP'Lİ TANRIKULU: 26 ŞUBAT VE 1 MART'TA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP'de iki kurultayın peş peşe olacağını söyledi. Tanrıkulu, ilk kurultayın 26 Şubat, ikinci kurultayın ise 1 Mart tarihinde yapılacağını ifade etti.

Tanrıkulu, "Partimizin hukuku ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Parti hukukuna göre yeterli sayıda delege başvurusunu yaptı. O gündemle toplanacak. Ayrıca Genel Başkanımızın tüzükten kaynaklanan yetkisi var. Tüzüğü baştan aşağı değiştirmek amacıyla da 26'sında (26 Şubat) kendi gündemimizle bir kurultay daha yapacağız, dolayısıyla bir sorun yok bizim açımızdan. İki kurultay peş peşe olacak. Arkadaşların hiçbir endişesi olmasın" dedi.

CHP'nin tüzüğünün gereğini, hukukun gereğini yapacağının altını çizen Tanrıkulu, "Bizim önümüze gelen sınırlı bir tüzük değişikliği vardı. Biz tüzükte bütün antidemokratik hükümleri gözden geçireceğiz. Parti içi demokrasiyi esas alan, çoğulculuğu esas alan, katılımcılığı esas alan, üyelik hukukunu öne çıkaran bir tüzük planlıyoruz. Bütün örgütlerden gelen öneriler dikkate alınacak 26 Şubat'ta. Tüzükte bütün anti-demokratik hükümler gözden geçirilecek, baştan sona değiştirilecek" dedi. Tanrıkulu, "İkinci kurultayın tarihi belli mi" sorusuna ise, "1 Mart" yanıtını verdi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kilicdaroglundan-erdogana-seni-gidi-mosyo/428163/9/Siyaset


Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,812 µs