En Sıcak Konular

MASA BAŞI OYUNLARINDA KIBRIS

30 Ocak 2012 20:55 tsi
MASA BAŞI OYUNLARINDA KIBRIS Türkiye’nin yakın geçmişimizdeki tek kazanımı olan bu adaya gerekli destek verilmezse, “Birleşik Kıbrıs” adı altında kimliğini, devletini ve inancını kaybetmiş bir millet kaçınılmaz olacaktır.

Masa başı oyunlarında Kıbrıs

Kıbrıs'ta "iki devlet -  iki millet" diyerek yola çıkan ve tüm dünyaya bunu ispat gayesi ile ömrünü tamamlayan Rauf Denktaş artık aramızda değil.

Kıbrıs davası bundan sonra aynı çizgide sürdürülebilir mi, bilmiyoruz. Ancak BM nezdinde gerçekleştirilen görüşmelerden hiçbir neticenin alınmaması çizginin muhafazası anlamına gelmiyor.

Çünkü Rumlar bundan sonra, Batıya karşı bir kale gibi kendini siper eden Rauf Denktaş'ın her kuralını bir adım daha aşabilmek için masada daha çok taviz isteyecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun açıklamalarına göre, sınırı BM Genel Sekreteri tespit edecek ama Rumların uzlaşmaz tutumu burada da belli.

Vatandaşlık, garanti ve güç paylaşımı konularında görüş alışverişinde bulunan taraflar netice alınamadan bir kez daha ayrıldılar.

Kıbrıs meselesi, tarihi geçmişine baktığımızda Müslüman - Türk'ün mücadelesidir. Sadece Kıbrıslı Türkler ve Rum kesimi arasında kalmamasının sebebi de budur.

Denktaş'ın verdiği mücadele bir manada, topraklarında Peygamber Efendimizin (SAV) halasının da yer aldığı bu kutsal mekana Hıristiyan çizmesini bastırmamak olmuştur.

Stratejik önemi dikkate alındığında bu küçük adanın neden paylaşılamadığı ortadadır. Akdeniz'in Ortadoğu'nun üssü konumundaki bu yerin Müslüman - Türk'e ait olmasını batı elbette ki hazmedemeyecektir ve hazmetmemiştir.

Garantör Türkiye'nin bölge ülkeleri üzerinde hep ABD'nin bakış açısı ile hareket ettiği bilinen bir hakikattir.

Ancak Kıbrıs vatandır ve vatan toprağı masa başında pazarlık konusu yapılamaz. BM Genel Sekreteri'nin belirleyeceği sınırlara göre ise şekillenmemelidir.

Bu nokta da Kıbrıs'a sahip çıkmak hem bizim güvenliğimiz hem de Müslüman - Türk'ün prestiji için bir zorunluluktur.

Türkiye'nin yakın geçmişimizdeki tek kazanımı olan bu adaya gerekli destek verilmezse, "Birleşik Kıbrıs" adı altında kimliğini, devletini ve inancını kaybetmiş bir millet kaçınılmaz olacaktır.

 

Prof. Dr. Haydar Baş - Yeni mesaj


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12000369/masa-basi-oyunlarinda-kibris/prof-dr-haydar-bas


Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,468 µs