En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN:''TÜRKİYE SAVUNMASIZ HALE GETİRİLDİ''

30 Ocak 2012 20:26 tsi
SEMİH YALÇIN:''TÜRKİYE SAVUNMASIZ HALE GETİRİLDİ'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, AKP hükümetinin politikalarını eleştirerek "Türkiye, Batı'dan gelen yeni sömürgecilik dalgası karşısında savunmasız hale getirilmiştir" dedi.

Türkiye savunmasız hale getirildi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, AKP hükümetinin politikalarını eleştirerek "Türkiye, Batı'dan gelen yeni sömürgecilik dalgası karşısında savunmasız hale getirilmiştir" dedi.

 MHP Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı için iki adayın listelerinin girdiği seçimler sonunda, delegeler Ali Fuat Kardaş'ın listesine görev vererek yeniden başkan seçti. Yalçın, Osmaniye Merkez İlçe Kongresinde yaptığı açıklama da "Global güçlerin Türkiye'de yıkamadığı tek kale kalmıştır, o da MHP'dir . Partimizin devam eden kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde sürdürülmesi, Türkiye'nin etine aşerenlere karşı verilecek iyi bir cevaptır" diye konuştu.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "AKP; hürriyet, eşitlik, halkların ve toplumların kardeşliği gibi dün Osmanlı aydın ve politikacısını zehirleyen Batı kaynaklı parlak ve tatlı kavramlara; bugün değişim, küreselleşme ve açılım gibi yeni tabirler eklemiştir. Demokrasi, insan hakları, asker" vesayetin kaldırılması, hukuk reformu gibi gerekçelerle atılan adımlar, Türkiye'yi ayakta tutan, milleti bir ve bütün kılan değerleri yıkmaya başlamıştır. Türkiye, Batıdan gelen yeni sömürgecilik dalgası karşısında savunmasız h‰le getirilmiştir" dedi.
Yalçın, Osmaniye Merkez İlçe Kongresinde yaptığı açıklama, "Global sermayenin ve güçlü Batı ülkelerinin devletlerarası ilişkiler anlayışı ve uluslararası tehdit algısı son 30 yıldan bu yana büyük bir değişim ve başkalaşım geçirmiştir. Artık dış politikada karşımıza çıkan sorunlara dostane ilişkilerden yola çıkılarak çözüm arama dönemi geride kalmıştır. Fransa'nın son yıllarda bilhassa Türkiye ile ilgili düşmanca politikaları, sadece Paris'te değil bütün Avrupa kamuoyundaki değişimin belirgin işaretidir. Fransa'nın en basit diplomatik kaideleri ve uluslararası ilişkilerin gerektirdiği asgari nezaket kurallarını çiğneyerek güya dost ve müttefiki olan Türkiye'ye karşı takındığı tavır, değişimi çarpıcı şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu.
YENİ SÖMÜRGE ARAYIŞLARI
Yalçın şunları söyledi "Gerçek şu ki AB ülkeleri, yaşadıkları siyas" ve ekonomik açmazdan çıkabilmek için yeni bir sömürge dönemi ihdas etme gayretindedir.Vahşi kapitalizmin tıkandığını gösteren ekonomik krizler tayfun etkisi yaratarak başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin dengesini altüst etmiş, global ölçekteki politikalarının seyrini değiştirmiştir. Kapitalist sistemin uygulayıcıları; bunalımdan ve tıkanıklıktan çıkışın yolunu yeni bir sömürgecilik anlayışı ortaya koymakta, " global korsanlık "ta görmüştür. Buna en çarpıcı örnek, eski ihtişam ve kudretini kaybeden Amerikan ekonomisinin kendine sömürgeler yaratmak suretiyle Irak ve Afganistan gibi ülkelere korsanvari yöntemlerle çöreklenmesidir. Fransa, Libya lideri Kaddafi'yi dize getirmek için NATO'nun tahrip edici asker" gücünü bile devletlerarası hukuku hiçe sayarak hoyratça kullanmaktan çekinmemiştir.
Vahşi batı kapitalizminin bir türlü doymak bilmeyen iştihası, sofrasındaki bolluk ortadan kalkınca Türk ve Müslüman dünyasının sofrasına yönelmiştir. Adına Arap baharı denen süreç, Batı dünyasının Orta doğu coğrafyasında kendine yeni sömürge alanları yaratmak için demokrasi hürriyet gibi kavramları kullanarak İslam ülkelerinin halklarını kışkırtması sonucunda ortaya çıkmıştır. Ortadoğu'da İsrail, Batı'nın jandarması ve bölgede hayata geçirilecek müstakbel " global korsanlık " eylemlerinin ileri karakolu durumundadır. İsrail, bu konumunu sık sık İran'a gözdağı vermeye çalışırken izhar etmektedir. Füze kalkanı, Batı dünyasının İran'la ilişkileri gibi konular da bu çerçevede değerlendirilmelidir.
Bu durumda, yeryüzünde Arap Baharı'nı yeni baharların takip etmesi mukadderdir.
 
Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Moğolistan'ın bulunduğu geniş coğrafyadaysa Batı dünyasının yeni bir " demokrasi baharı " yaratma çabasının önünde Rusya, Çin ve Hindistan gibi rakip güçlerin varlığı engel teşkil etmektedir. Batı dünyası her şeye rağmen ilk fırsatta Rusya ve Çin'in sömürge alanlarına nüfuz etmeyi deneyecektir.
MHP FARKI
Bütün bu olumsuz gelişmeler karşısında, Türkiye'nin dümeninde rotayı emin ve güvenli ufuklara çevirecek vizyondan yoksun bir hükümet vardır. AKP hükümeti Türkiye'yi güçlü ve kale gibi kılan, Cumhuriyet'i ayakta tutacak olan ne varsa, global korsanların kandırma ve yönlendirmesiyle yok etmeye girişmiştir.
AKP; hürriyet, eşitlik, halkların ve toplumların kardeşliği gibi dün Osmanlı aydın ve politikacısını zehirleyen Batı kaynaklı parlak ve tatlı kavramlara; bugün değişim, küreselleşme ve açılım gibi yeni tabirler eklemiştir. Demokrasi, insan hakları, asker" vesayetin kaldırılması, hukuk reformu gibi gerekçelerle atılan adımlar, Türkiye'yi ayakta tutan, milleti bir ve bütün kılan değerleri yıkmaya başlamıştır. Türkiye, Batıdan gelen yeni sömürgecilik dalgası karşısında savunmasız h‰le getirilmiştir.
Global güçlerin Türkiye'de yıkamadığı tek kale kalmıştır, o da Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Partimizin devam eden kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde sürdürülmesi, Türkiye'nin etine aşerenlere karşı verilecek iyi bir cevaptır. Bu itibarla, camiamız ve teşkilat mensuplarımız, partimiz içinde fitne çıkarmaya, bizi birbirimize düşürmeye yönelik çabalara karşı uyanık olmalıdırlar.
MHP, bölgemizde ve dünyada temelleri atılmaya çalışılan yeni sömürü düzenine ve onun yerli işbirlikçilerine karşı aziz milletimizin yeg‰ne dayanak noktası, biricik ümididir. MHP, Türkiye'yi bunalımdan feraha, her türlü iç ve dış tehditten selamete götürecek tek siyas" partidir. "



Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=turkiye-savunmasiz-hale-getirildi&id=22633


Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,334 µs