En Sıcak Konular

YENİ KUDÜS: AB

29 Ocak 2012 14:27 tsi
YENİ KUDÜS: AB AB, yeni dünya sisteminin yeni Kudüsüdür. Fransa'nın 'Ermeni Soykırımı İddiasının' bilimsel ve hukukî tartışmasının önünü kapatan kararı Senatodan çıkarması bu çerçevede okunmalıdır.

YENİ KUDÜS: AB
 
AB, yeni dünya sisteminin yeni Kudüsüdür. Fransa'nın 'Ermeni Soykırımı İddiasının' bilimsel ve hukukî tartışmasının önünü kapatan kararı Senatodan çıkarması  bu çerçevede okunmalıdır. 
AB sevdamız burada bitmiştir. Çünkü Fransa, Türk Milleti'ni doğrudan katil ilan etmiş ve bu kararla AB'nin önünü kapatmıştır.  Sadece bunu yapmamış, aynı zamanda AB ülkelerinde yaşayan Türkleri baskı altına almanın aracını üretmiştir.
Yeni Kudüs'ün diğer üyeleri bu ilkel ve saldırgan karar karşısında susmuşlardır. AB'nin değerlerine öncülük ettiği kabul edilen Fransa üç perdelik bir siyasî tiyatro sahnelemiştir. AB sevdasına tutulmuş iflah olmaz aşıklarımız bu kararı hukuken bozacaklarını telkin ediyorlar. Sakın denemeyin. Eğer böyle bir yol denenirse alınan siyasî karar hukuken tescil edilir. Çünkü Yeni Kudüs'ün derdi  hukuk değildir. Siyasî ve stratejik hamlenin ilk aşamasını gerçekleştirmektir. 
Bu karar faşizmin ayak sesleridir. Ve bu kararın önümüzdeki günlerde AB ülkelerinin ortak kararını dönüştürülme ihtimali yüksektir.  Sarkozy'nin seçim kazanmak için bu kararı çıkarttığını söylemek hem tarihten hem de çağın değişen ufkundan habersizliğin alametidir. Fransa'nın bu topraklarda dini ve etnik kimliği kullanma tutkusu ve faaliyetleri yeni değildir. Ermeni kimliğini tahrik ederek onlara devlet kurma sözü verip ayaklandıran Fransa'dır. Fransa'nın Gaziantep, Maraş ve Adana'yı işgale kalkıştığında kullandığı askerlerin büyük çoğunluğu Ermenidir. Osmanlı Devleti'ni etnik kimlikleri kullanarak iç istikrarsızlığa sürükleme siyasetini uygulayan ülke Fransadır. 
Yeni Kudüs'ün truva atı Fransa'nın böyle bir kararı Senatodan çıkarmasını Aydınlanma değerlerine atıf yaparak eleştirmek kelimenin tam anlamıyla komedidir. Osmanlı Devleti'nin çöküşünde Aydınlanma değerleri vardı. Ne var ki bu değerler Osmanlı coğrafyasını tahrip etmek için silah gibi kullanılmıştı. Batı'nın felsefî ve bilimsel yüzünü, politik ve diplomatik yüzünden ayrı tutup buna göre bir duruş geliştirmezsek kötü yollara düşeriz. Son derece ince ve dolaylı tutumlarla sahneledikleri tiyatronun parçası yapar, sonra da dalga geçerler. Türkiye'nin tepkisine karşılık veren Fransa Dışişleri Bakanı A. Juppe bakınız ne diyor? "Ben, gerçekliğin duyguların üstesinden geleceğine inanıyorum." Demek ki uluslararası siyaset ve güç mücadelesi duyguların ve tutkuların konusu değildir. 
Siyasî iktidar muhalefeti sindirmek ve kendi gibi düşünmeyenleri hizaya sokmak için AB'nin telkinlerine sarıldı.  AB, dini ve etnik kimlikleri tahrik ederek Türkiye'yi iç istikrarsızlığa taşıdı. Hedefine yaklaştığı noktada truva atını devreye sokarak Türk Milleti'ni katil ilan etmenin ilk aşamasını oluşturdu. Oyunun birinci perdesi budur. İkinci perdesi ise aldığı kararın üzerinden verdiği mesajdır: Sen, yeni Kudüs'ün mensubu değilsin. Bu kapıdan giremezsin! 
En geniş anlamıyla Batı, siyasî iktidarı ürettiği projelerin parçası yaparak bütün İslâm coğrafyasını kanlı bir çatışmanın sınırına taşımıştır. Libya'da iç savaş var. Mısır'da iç savaş var. Suriye'de iç savaş var. Irak'ta mezhep çatışmasının fitili ateşleniyor. İran, kuşatma altında. 
İzlenen siyasetin zehirli meyveleri koku salıyor. Durumun vehametini görenler 'bunu biz yapmadık, onlar yaptılar. Biz bu durumun içinde olmadık. Sürece dahil olarak engellemek istedik. Müslüman kardeşlerin ve benzerlerinin yanında olduk. Amacımız Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerini demokratik sisteme taşımaktı," propogandasını yapmaya başladılar. Bu sözlerin hiçbir anlamı yoktur. Başkasının telkini, yönlendirmesi ve tahrikiyle demokratik sisteme ulaşılmaz. Yeni Kudüs ve onun büyük hamisinin telkin ettiği demokrasi kan ister. Bu kanlı bir demokrasidir. Sahnelenen oyunun üçüncü perdesi de budur.
Kendi tarihi, kültürel ve milli gerçekliğini, millet tecrübesini unutanların kaderi budur. Unuttuğumuz gerçeklere dönmenin tam zamanıdır.

Nadim Macit - ORTADOĞU

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=10334



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,944 µs